Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

I Pla Local d’Infància i Adolescència de Vacarisses

27 d'octubre de 2017


El Ple aprova un dels principals objectius de la regidoria creada en aquesta legislatura per desenvolupar actuacions adreçades a la població infantil i adolescent

 

El ple ordinari de l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar ahir, per unanimitat, el I Pla Local d’Infància i Adolescència, una de les grans fites de la Regidoria d’Infància, creada a principis d’aquesta legislatura i gestionada per l’alcalde del municipi, Antoni Masana. I és que, en els darrers anys, la població infantil i adolescent de Vacarisses ha crescut considerablement, fet que posa de manifest «la necessitat de desenvolupar actuacions adreçades a aquest segment». El pla ha estat encarregat a la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, sota la coordinació del personal tècnic d’Infància de l’Ajuntament de Vacarisses. El procés d’elaboració també ha inclòs «un intens diàleg amb els actors claus en matèria d’infància al municipi, així com amb els mateixos infants». Una de les propostes del pla és la creació del Consell d’Infants.

 

Ahir també es va aprovar prorrogar l’actual Pla Local de Joventut fins a finals de 2018, després de valorar que el seu contingut continua sent eficaç. Per a l’elaboració del proper pla, que s’actualitzarà segons les noves normatives i els canvis en la realitat social del col·lectiu jove, es preveu sol·licitar el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.

 

Pla municipal de prevenció d’incendis

Vacarisses es considera una zona d’alt risc d’incendi i, com a tal, és obligatori disposar d’un pla de prevenció. El text, amb vigència fins a 2021, s’ha elaborat amb les aportacions de l’Ajuntament del municipi, l’ADF Vacarisses-Rellinars i la Diputació de Barcelona. Una de les principals actuacions que inclou és l’arranjament de pistes i camins perquè els efectius antiincendis hi puguin circular.

 

Modificació del contracte de gestió de residus

Arran de la implantació del nou sistema de gestió de residus, Porta a Porta, i per la conveniència d’adaptar les prestacions del servei de neteja viària i de la gestió de fracció verda a les necessitats actuals, s’ha modificat el plec de condicions del contracte entre l’Ajuntament de Vacarisses i l’empresa Servicios Juan i Juan, S.L. El preu anual del contracte és de 878.881 euros. Els partits a l’oposició van abstenir-se. Pedro Serna, de VxV, va proposar posposar la implantació del Porta a Porta “pel cost extra que suposa” i iniciar un torn de reunions. Per la seva banda, Salvador Boada, va assegurar que no se’ls havien resolt els dubtes plantejats, sobretot pel que fa al número d’àrees d’emergència (zones amb contenidors). “Vacarisses és un municipi de segones residències i creiem que no funcionarà”, va expressar el representant del grup independent. La regidora de Medi Ambient, Clara Fuster, va confirmar l’increment del cost del servei respecte a l’actual, però va aclarir que es deu, principalment, a l’ampliació dels serveis de neteja viària i recollida de poda (de 6 a 12 mesos), i a la regularització de factures que no estaven incloses en el plec de condicions del contracte. Fuster va afegir que “es preveu que el nou sistema acabi sent més barat, si s’assoleix un percentatge mínim de reciclatge”. Quant a la resta de crítiques, la regidora de Movem va oferir noves reunions i va insistir en la possibilitat de “redreçar les deficiències que es puguin anar detectant un cop implantat el sistema”. Tanmateix, “tenim una empresa al darrera que ens assessora i moltes experiències d’èxit en altres municipis”, va afegir Fuster.

 

Noves condicions laborals per al personal de l’Ajuntament

El ple d’ahir també va sotmetre a votació els acords sobre condicions econòmiques, socials i de treball dels i les funcionàries de l’Ajuntament de Vacarisses, així com el nou conveni col·lectiu del personal laboral. Els textos resultants de diverses sessions de negociació seran vigents fins a finals de 2021. El regidor d’Organització Administrativa i Recursos Humans, Albert Salamé, va remarcar que tant els sindicats com l’Ajuntament havien anat en la mateixa direcció i que s’havien aconseguit “millores importants per als treballadors i treballadores, que, a més, ajudaran a reduir l’absentisme”.

 

Moció de suport a l’escola catalana

Els grups municipals d’ERC, Movem, UIPV i VxV van presentar una moció conjunta per rebutjar els atacs que l’escola catalana ha rebut els darrers dies per boca del ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, i el ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, entre altres personalitats. Davant això, la moció manifesta «el suport als docents que vetllen, amb estima i passió, pel desenvolupament integral dels nostres infants i joves», i «a les institucions catalanes en la presa de decisions que garanteixin preservar el model històric d’escola catalana». A més, es demana «la rectificació i la disculpa pública d’aquells dirigents polítics i mitjans de comunicació que han mentit deliberadament». A banda de les formacions que presentaven la moció, el PSC també hi va votar a favor.

 

Moció per exigir la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium

També es va acceptar per unanimitat una altra moció presentada per les mateixes formacions que l’anterior, en aquest cas, per exigir la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament. El text considera que el seu empresonament «posa en greu risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978». «Empresonar representants de la societat civil forma part de l’estratègia de l’Estat per tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític, amb l’objectiu final de desactivar tota la societat civil». Finalment, la moció denuncia «la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació», i demana a les institucions europees que «no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura».

 

Trencament del pacte de govern

Abans del torn de precs i preguntes i les intervencions del públic assistent, la regidora del PSC Laura Sánchez va explicar la sortida del seu partit de l’equip de govern. A partir d’ara, “exercirem l’oposició des de la seriositat i sempre a favor de l’interès general i l’estabilitat”, va assegurar la socialista. La resta de grups municipals van intervenir per remarcar la tasca de les dues regidores del PSC al capdavant de les seves àrees. • L’alcalde de Vacarisses i regidor d’Infància, Antoni Masana, explicant el I Pla Local d’Infància i Adolescència del municipi.
 • Ple ordinari d'octubre.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats