Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Vacarisses insta a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya

24 d'octubre de 2017


L’Ajuntament del municipi va convocar ahir un ple extraordinari urgent per debatre aquesta proposta de l’Alcaldia

 

Ahir a la tarda, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Vacarisses va acollir una sessió extraordinària urgent, motivada per la necessitat de convocar-la abans del proper plenari del Parlament de Catalunya, previst per al dijous 26 d’octubre. La proposta de l’Alcaldia debatuda ahir «insta el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya». Tal com va explicar l’alcalde vacarissà, Antoni Masana, «l’acord entre el PP, el PSOE i Ciudadanos evidencia que, davant un problema polític, la resposta de l’Estat espanyol es basa en la repressió i en la retallada de drets». «L’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola liquida, de facto, l’autonomia catalana, a través d’un fort atac als drets dels catalans i les catalanes per la incapacitat de diàleg de l’Estat espanyol».

 

La proposta va rebre el suport d’UIPV i ERC i, per tant, va quedar aprovada. La resta de grups municipals van abstenir-se en la votació, coincidint en l’acceptació de tota la proposta, excepte el primer punt dels acords, que manifesta el suport al Govern de Catalunya i el Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre, en els termes que estableixen la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República. La regidora Clara Fuster, de Movem Vacarisses, va argumentar que la seva coalició, Catalunya Sí Que Es Pot, també es va abstenir en la votació d’aquestes lleis al Parlament. Per la seva banda, Pedro Serna, de Veïns per Vacarisses, va demanar substituir la referència al mandat popular de l’1 d’octubre per les eleccions del 27 de setembre de 2015. Pel que fa al PSC, la regidora Laura Sánchez va lamentar que aquest punt impedís votar la proposta a favor: «Podríem anar tots a l’una, però sempre mostrem les diferències».

 

L’alcalde de Vacarisses va reiterar el suport total del seu partit a la proposta presentada ahir i va respondre: «Haguéssim pogut anar a l’una abans, convocant un referèndum, que era el punt de trobada de tots i totes». Davant la petició de canvis, va explicar que es tractava d’una proposta tipus de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). • Ple extraordinari urgent.
 • Ple extraordinari urgent.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2018 Tots els drets reservats