Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

4a edició del Premi de Treballs de Recerca

3 de maig de 2017


Els guardons han estat per a un treball que recupera la història de Vacarisses a partir de la transmissió oral i un altre sobre la impressió 3D com a eina educativa a l’Institut

 

Un any més, l’Ajuntament de Vacarisses ha convocat el Premi de Treballs de Recerca. En la seva 4a edició, va adreçat a aquells treballs d’investigació, realitzats de forma individual, de l’alumnat que cursa 2n de batxillerat i que resideix a Vacarisses i/o fa 2n de batxillerat a l’Institut del municipi.

 

El jurat ha estat presidit per la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vacarisses i format per diversos especialistes de reconeguda vàlua en les diferents disciplines de les modalitats del batxillerat i persones vinculades al món de l’educació. Per valorar els treballs presentats, el jurat ha tingut en compte la contextualització de la recerca; l'enfocament del tema i la correspondència entre el plantejament inicial, els objectius i les conclusions; la idoneïtat de les fonts d'informació i la capacitat d’extreure'n dades; la capacitat de síntesi i de valoració crítica; la creativitat i l'originalitat del treball; l'estructura i la presentació, i l'ús adequat i inclusiu de la llengua.

 

El lliurament de premis va tenir lloc en el marc de la programació de Sant Jordi. Totes les persones participants van obtenir un diploma acreditatiu de la seva participació al concurs i un obsequi. A més, es va concedir un primer premi per a cadascuna de les temàtiques, lliure i relacionada amb Vacarisses, que va consistir en una tauleta tàctil valorada en, aproximadament, 250€. Els treballs guardonats es poden consultar a la Biblioteca El Castell.

 

La història de Vacarisses a través de la transmissió oral

El primer premi sobre temàtica vacarissana va ser per a Pau Casas i el treball Noranta-nou, que, a través d’un relat fictici, narra la història real del municipi. El protagonista és en Jan, nascut el 1999 (d’aquí el títol de la investigació) i que, en plena adolescència, descobreix una carta que l’avi Arnau li deixa abans de morir. En aquesta, l’anima a descobrir els seus orígens, parlant amb la gent d’aquí de tota la vida. Així, el text reflecteix la importància de la transmissió oral per conèixer el nostre passat i trobar les nostres arrels.

 

La impressió 3D a l’Institut

La guanyadora del primer premi de temàtica lliure ha estat Mariona Pinós, amb La impressió 3D com a eina educativa a l'Institut de Vacarisses. El treball consta d’una part teòrica, basada en entrevistes a gent experta en el tema i professorat de tecnologia d’instituts que ja disposen d’impressores 3D. A partir de tota la informació recopilada, l’autora considera viable l’adquisició d’aquesta màquina a l’Institut de Vacarisses i proposa tres projectes amb diferents propòsits i destinats a grups diversos: professorat, aula i ús personal de l’alumnat. I és que la conclusió és que les impressores 3D són una bona inversió en un entorn pedagògic, sobretot en assignatures com tecnologia i plàstica.


Relació directori

Institut de Vacarisses

  • Telèfon 93 828 03 22


  • Els guanyadors amb l'alcalde de Vacarisses i la regidora d'Educació.
  • Foto de grup amb tots els participants.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats