Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 192 (febrer)

ERC

Nous comptadors

Com bé sabeu, l’equip de govern va fer una aposta molt clara per fer un canvi massiu de tots els comptadors que afecten la xarxa d’aigua que gestiona de forma directa l’Ajuntament de Vacarisses.
En els pocs mesos que fa que els comptadors han estat col·locats, s’ha notat una millora inqüestionable. El rendiment de la xarxa d’aigua ha millorat considerablement i s’han pogut detectar moltes fuites, tant dins de les cases com a la xarxa que es troba al carrer.
Així doncs, s’han detectat 150 fuites internes, és a dir, dins els habitatges. El fet d’haver-ne avisat i haver-les solucionat ha suposat un estalvi del 7% del consum anual.
Així mateix, s’han detectat vàries fuites externes, dues de les quals molt importants i que no s’haguessin pogut descobrir sense els nous comptadors. Un cop reparades, han suposat un estalvi d’un 14% del consum anual. Cal remarcar que la suma dels dos tipus de fuita ha significat un estalvi de 105.000 m3 cúbics anuals.
De la mateixa manera, des de la utilització d’aquests aparells, ha augmentat el rendiment de la xarxa fins a un 80%. Des de l’equip de govern, seguirem treballant per millorar una xarxa d’aigua abandonada durant molts anys i que ara, per fi, estem revertint amb aquesta i altres inversions.

 

 

UIPVBiaix en la construcció

Al ple de desembre es va anunciar l'aturada en la concessió de noves llicències d'obres tant per a determinades reformes com per a construir pisos al nucli de Vacarisses.
Segons l'article 27 de l'ordenança urbanística, no es poden deixar sense efecte o anul·lades les que ja s'han concedit, per tant les promocions de l'Eixample i del carrer de Montserrat tiren endavant, ai las!
L'equip de govern obre un parèntesi en la concessió de noves llicències per modificar l'ordenança a la seva mida i segons els seus interessos electorals.
Ens podem permetre deixar d'ingressar diners per aquest concepte, ara que no cobrarem de l'abocador?
Com a justificació de la no aprovació de noves llicències, el consistori addueix problemes de mobilitat.
A quin impacte en la mobilitat es refereixen? A la calamitosa zona de pacificació i la “reordenació” del trànsit, que va convertir el carrer de Montserrat en l'únic "Scalextric" possible per accedir al col·legi, el pàrquing municipal i el CAP? Ara sembla que 15 pisos amb places de pàrquing fan molta nosa!
O és que no volen més pisos al nucli? Sembla que amb els del carrer del Pou n'hi ha prou! I de passada, l'absència de pisos filtra persones de rendes baixes al nucli.
Jovent de Vacarisses, llegim entre línies! Si la mobilitat fos el motiu real i no existís un biaix en la mesura, per què la restricció només afecta alguns carrers en lloc de tot el nucli? Cada vegada és més cru accedir a l’habitatge! Malament rai si posem pals a les rodes quan comença a haver-hi interès per construir i ampliar l'oferta!
El programa electoral d’ERC prometia grans plans per evitar que el jovent marxi del poble. Vista la mesura, on han quedat la política d'habitatge assequible, la política social i la de joventut?

 

 

pscPressupostos 2024

El passat mes de desembre en el ple ordinari del dia 20, es van aprovar els pressupostos per a l’any 2024. Uns pressupostos que, segons ens deien des de l’equip de govern, serien continuistes i prudents per la situació econòmica actual, ja que estàvem en un any bastant complicat.
Per a la nostra sorpresa, es presenta una memòria de pressupostos amb un apartat d’inversions de més de 945.000€, dels quals, 654.500€ es destinaran a 6 equipaments de l’ajuntament, per exemple a la creació d’un Viver d’entitats a l’antic local de la brigada, la reforma i adequació del qual ens costarà 434.000€. Per tant, es destinaran més del 70% de les inversions d’aquest any a incrementar els equipaments, a què s’hi haurà de sumar el cost anual del manteniment, que evidentment farà pujar la despesa pública.
D’altra banda, tenim les inversions en infraestructures que creiem que són més que necessàries per al municipi, com per exemple el manteniment i millores en la xarxa d’aigua, en què només “invertirem” poc més de 16.000€. Totalment insuficient segons el nostre punt de vista, no ens podem permetre seguir tenint una xarxa de distribució d’aigua tan envellida i amb tantes fuites, i igual que parlem de la xarxa d’aigua, podem parlar de qualsevol altra infraestructura allunyada del nucli.
És per això que considerem que és molt desproporcionada la inversió en equipaments comparada amb el manteniment de les infraestructures que tenim “agafades amb pinces”, i que demanen a crits grans inversions per part nostra per no tornar a patir grans avaries o per deixar-les en un estat “digne”.
No ho podíem aprovar.
Tot i així, seguirem fent una oposició constructiva, i haurem de seguir vetllant perquè no se’ns oblidi que l’aigua és un bé escàs del qual no podem malmetre’n ni una gota.

 

 

La Voz de Vacarisses 2024 + impuestos menos servicios

La Voz de Vacarisses se opuso con firmeza a la subida de Impuestos de 2024. Esta oposición se basó en la falta de mejoras para el municipio y, especialmente, para las urbanizaciones.
Como representantes de Vacarisses, creemos que es vital priorizar el bienestar y el desarrollo equitativo de todos sus núcleos urbanizados y, por tanto, de todos sus habitantes.
El rechazo a este presupuesto se sustenta en la ausencia de medidas concretas destinadas a mejorar la calidad de vida de los vacarisencs.
Consideramos esencial que todo aumento de impuestos esté en consonancia con las necesidades reales de los ciudadanos y repercuta con más y mejores servicios; y no al revés, como está ocurriendo ahora.
Nuestro compromiso es firme y nos obliga a alzar La Voz contra unos presupuestos que no reflejan las expectativas y aspiraciones de nuestros vecin@s. Los presupuestos de 2024 no reflejan la visión inclusiva y justa que Vacarisses merece.
Nos dirigimos al actual partido dirigente para que revise profundamente los presupuestos y aprenda de sus errores, incluyendo proyectos y programas que impulsen el bienestar de Vacarisses y todas sus Urbanizaciones.
Es imprescindible que se tengan en cuenta La Voz y las necesidades de cada sector poblacional: mayores, jóvenes, niños, trabajadores, desempleados. Tod@s debemos ser incluidos y hay que saber establecer las prioridades presupuestarias adecuadas.
La Voz de Vacarisses se compromete a seguir luchando por una gestión responsable de los recursos municipales, que promueva el desarrollo social y económico sostenible, de la localidad y las personas que la habitamos.
Esperamos que nuestras propuestas sean tenidas en cuenta y juntos poder trabajar para un futuro próspero y equitativo de tod@s los habitantes de Vacarisses.

 

 

Vox

¡Seguimos!

Mientras la inseguridad va en aumento en Vacarisses con nuevos casos en prensa, presentamos una moción con el objetivo de aumentar la seguridad en nuestro municipio, en la que PSC nos tacha de discurso alarmista y catastrófico y apunta que no son los problemas reales de los vecinos de Vacarisses. El resto del consistorio, y sobre todo aquellos que nos llaman extrema derecha, no se prestan ni a escuchar, su objetivo es estar en contra de todas las iniciativas de Vox, perjudique o no a los vecinos de Vacarisses, todo lo que no sea pensar como ellos no tiene cabida en este consistorio.
Actualmente, estamos trabajando en la moción sobre la apertura de grados medios y superiores en el instituto. Es importante ampliar la oferta educativa en Vacarisses. Iremos dando más información sobre esto.
En diciembre se aprobó el nuevo protocolo de abusos y acoso sexual del ayuntamiento, donde dejaron claro que Vox fue el único partido que votó en contra, pero por supuesto sin explicar los motivos. Es por esto que invito a todos los ciudadanos a ver el pleno en el que doy todas las explicaciones coherentes y necesarias, de esta forma podrán saber lo que realmente opina Vox. En resumen, el protocolo de abusos sexuales del ayuntamiento era solamente otro chiringuito ideológico que sanciona incluso la mera libertad de expresión.
Solo decirles a cada uno de los ciudadanos que utilicemos la coherencia, yo voy a mantener mis formas como hasta ahora, prefiero enfocarme en temas constructivos y positivos que enfrentarme a los ataques repetitivos de un fanatismo político con posturas inflexibles.


Data 1 de febrer de 2024
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats