Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 179 (gener)

ERC

I ja hem tancat un altre any, un any de nou marcat per reptes poc previsibles, des de la situació de sequera extrema en la que encara ens trobem immersos, fins a la guerra d’Ucraïna i la conseqüent repercussió pera tots nosaltres.
Un any de nou de molta molta feina, on també hem intentat accelerar aquells projectes que havien quedat mig aturats per la pandèmia. On hem seguit apostant per l’energia verda i les polítiques mediambientals, fent actuacions més concretes per millorar el dia a dia dels nostres vilatans i vilatanes (des de millores en carrers i parcs fins a accions de caire més social o educatiu) i millorant també equipaments, com és el cas de l’última obra realitzada a La Fàbrica.
I comencem un nou any, un 2023 que políticament vindrà marcat per unes noves eleccions municipals. I hi haurà per a qui aquest és l’únic objectiu, a qualsevol preu. No oblidem que fer política no és dedicar-te al teu poble els últims tres, quatre o sis mesos abans de les eleccions, és fer-ho sempre, cada dia i cada minut, simplement perquè te l’estimes.
Per això, per a ERC Vacarisses, començar aquest nou any vol dir iniciar una etapa que segurament tampoc serà fàcil per la situació socioeconòmica que encarem, però que seguirem afrontant estant al costat de la gent, com ho hem fet fins ara. Adaptant les nostres polítiques i les nostres decisions a les necessitats que hi hagi. Perquè sí, això és la política també, tenir la capacitat d’adaptar-nos per no deixar ningú enrere.
Gaudiu tot el que pugueu d’aquest nou any 2023!

 

 

UIPVSumem!
A les eleccions municipals del proper maig tots els partits que hi concorrerem presentarem propostes, alguns per a aconseguir el poder i d’altres per a fer-les possibles.
Cal fer repàs de quina ha estat la política municipal els darrers anys a Vacarisses.
No planificar quines són les necessitats del municipi porta a un augment de la despesa pública amb polítiques de “tapar forats”.
Implementar models de circulació sense preveure’n les conseqüències ha donat com a resultat l’efecte contrari a la pacificació del trànsit, convertint dos carrers del nucli urbà en artèries vials, amb la conseqüent contaminació ambiental i acústica que pateix el veïnat.
La remodelació de la plaça davant del CAP ha provocat un empitjorament per als usuaris del transport públic, un problema per a fer un canvi de sentit i la impossibilitat que els autocars arribin a l’escola Pau Casals.
La negligència en la gestió de la xarxa municipal d’extracció i subministrament d’aigua ens ha portat a una situació límit de restriccions i unes despeses extraordinàries, que amb una gestió eficient no hagués estat així. L’evidència que, sense grans episodis de pluja, els aqüífers s’estan recuperant, demostra la falta de control i previsió.
El control sectari per part del govern municipal dels mitjans públics de comunicació ens empobreix com a societat.
La política d’acontentament a la carta per treure'n rèdit electoral empobreix la democràcia.
No prioritzar les polítiques per a aquells col·lectius més vulnerables i invertir en polítiques de façana no és gens d’esquerres.
Des de la Coalició UIPV-JUNTS, som molt conscients de les mancances i problemes del municipi; presentem una candidatura alternativa per fer que la política aporti solucions a les preocupacions, amb la voluntat de servir i millorar la vida de tothom.
 

 

logo vxvAbocador de Coll Cardús
Després de la reunió mantinguda a l'Ajuntament de Vacarisses del Consell Sectorial de Seguiment de l'abocador de Coll Cardús el 15 de desembre d'enguany, tornem a tenir seriosos dubtes que es compleixi el que es va comprometre l'alcalde de Vacarisses: que una vegada s’assolissin les tones que s'havia pactat amb l'Agència Catalana de Residus i el Consorci de Residus del Vallès Occidental, s'havia de clausurar definitivament aquest abocador que tants i tants problemes ha donat als veïns i veïnes de Vacarisses. En aquesta mateixa reunió ens vam assabentar que la subvenció que ens havien atorgat per fer millores en l’estructura del CTR molt malmesa pel pas dels anys s'havien aturat sine die, tot adduint que el reciclatge havia augmentat molt en tota la comarca i s’havia de reestructurar tot el funcionament del CTR. Per suposat que les queixes dels veïns i veïnes assistents a la reunió varen ser unànimes, i la contestació per part de l'administració va ser que no estaven disposats a invertir uns diners que al cap d'uns mesos no es poguessin mantenir, degut al canvi del tipus de residus que entressin al CTR. Hem d'afegir que l'ajuntament de Vacarisses ens ha amagat aquesta informació i només ha sigut possible gràcies a la reunió abans citada. Veïns per Vacarisses creu que el veïnat afectat per les molèsties de l’abocador no es mereix aquest tracte per part de l'ajuntament i creu que per davant dels criteris econòmics està el benestar dels veïns i veïnes de Vacarisses i això és el que hauria de vigilar un alcalde que diu per activa i per passiva que és l’alcalde de tots els Vacarissans i Vacarissanes. Nosaltres volem deixar ben clar que estarem amb l'ajuntament que aposti per complir el que diu l'última autorització de la junta de residus. Bones festes i bon any nou.
 

  

PSCBalanç 2022 I Prioritats 2023
Portem un any marcat, evidentment, per la manca d’aigua al municipi.
S’han fet actuacions per pal·liar el problema, la connexió del pou de Torreblanca, excavacions de nous pous al Palà i a Can Torrella, etc. i des de fa uns mesos sembla que ja tornem a tenir tots aigua; ha plogut i el problema està ja resolt, però malauradament res més lluny de la realitat que seguim patint. La connexió del pou del Palà a dia d’avui (20/12) encara no s’ha realitzat, segueix sense aportar aigua a la xarxa municipal i, per tant, seguim sense donar descans a les reserves d’aigua que hauríem d’anar deixant de sobreexplotar i que segurament no seran suficients per fer front a la demanda de la població quan els consums s’incrementin.
L’alt risc d’incendi també ens ha tocat de prop, però la “sort” que no ens toqués a nosaltres segueix sent una tragèdia i evidencia un cop més la manca de solucions vers aquest problema. La crisi energètica i la pujada de costos que totes les famílies estem patint en tots el àmbits que afecten les nostres finances personals, etc. En definitiva, la nostra valoració no pot ser positiva perquè no creiem que ho hagi sigut per als veïns del nostre municipi i, en major o menor mesura, els partits que estem implicats en la gestió municipal som responsables d’alguna d’aquestes fites que no han fet que sigui un bon any per a la gran majoria.
Com a prioritats per a l’any vinent, seguirem la línia de treball que ens hem marcat des de fa temps: insistir i incidir en les veritables prioritats del municipi i dels seus habitants, hem de millorar la qualitat de vida de les famílies a Vacarisses i les infraestructures, i hem de reduir la desigualtat entre nuclis habitats; en definitiva, er més útils als nostres veïns i veïnes.
Que tingueu un bon any 2023.

 

 

Movem Vacarisses

L'últim pressupost d'ERC
L'elaboració del pressupost pel qual es regirà l'executiva municipal en el següent exercici i la seva presentació i, si s’escau, l’aprovació abans del final de l'exercici en curs és tant una norma no escrita com un indicador de la bona marxa política d'un consistori.
En passats plens, l'Equip de Govern va comunicar que, probablement, per a l'exercici 2023 no es compliria aquest termini a causa de la incertesa sobre el volum d'ingressos a contemplar per a l'elaboració d'aquests comptes.
Una part important d'aquesta incertesa és causada pels canvis legals relacionats amb l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU), que grava el guany obtingut per l'augment del valor dels terrenys urbans des de l'adquisició fins al traspàs d'aquests. Es tracta d'un dels impostos més rellevants per a les tresoreries locals, juntament amb l'IBI.
Per cert, la pèrdua d'ingressos per bonificació de l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques és una segona font d'incertesa a considerar.
En una sentència del TC de 26/11/2021, es va declarar inconstitucional el mètode utilitzat pels ajuntaments per a calcular la base imposable de l'impost de plusvàlua municipal. Llavors, per RDL de 8/11/2021, es va establir la nova normativa que regirà aquest impost.
Una altra font d'incertesa hauria de venir del caràcter d'any electoral que té 2023. Està per decidir qui haurà de ferse càrrec de la gestió municipal a partir del pròxim mes de maig.
Continuem sense conèixer els plans de l'Equip de Govern d'ERC ni si, com en exercicis anteriors, pensa acordar els comptes prèviament amb el PSC i portar-los al ple ja cuinats.
Però Movem Vacarisses pensem que no seria una bona manera de fer i que convé enfrontar el pròxim exercici amb el màxim consens en els comptes públics.

 

 

Cs Vacarisses

Vamos a iniciar un nuevo año, un 2023 lleno de esperanza, un año que deseamos a los Vacarissenses sea mejor que estos últimos.
Después de un año viviendo las consecuencias post-Covid, hemos pasado a la escasez de agua grave en nuestro y otros municipios.
Los ciudadanos de Vacarisses han sido ejemplares en casi todas las ocasiones de esta crisis.
La gestión no ha sido fácil, superando el periodo estival con muchas dificultades; ahora queda esperar un invierno que sea generoso y poder gestionar y sobre todo prevenir para el futuro inmediato.
Por otro lado, hay la inseguridad y el miedo que se crean con los indeseables robos y los amigos de lo ajeno. Se debe luchar y poner todos los medios que nos ofrecen la tecnología y cuerpos de seguridad.
Desde Cs, creemos en nuestros ciudadanos/as, en la convivencia global y un municipio unido para la mejora de nuestro pueblo.
El grupo de Cs os desea una felices fiestas y año nuevo 2023.


Data 2 de gener de 2023
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats