Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 177 (novembre)

ERC

Gràcies
Primer de tot voldríem fer un agraïment a tota la població de Vacarisses pel seu magnífic comportament durant el període de restriccions que hem patit al nostre municipi.
Fa sis setmanes que s’han estat fent proves de subministrament i no hi ha hagut restriccions, i oficialment es van aixecar aquestes restriccions el divendres dia 21 d’octubre, donant per acabat un període on el subministrament d’aigua estava restringit.
La sequera persisteix i més de 300 municipis segueixen amb restriccions i està previst que, si no plou, siguin molts més els que entrin en estat d’emergència per la manca d’aigua i, en conseqüència, en restriccions en el seu subministrament.
Vacarisses, gràcies a diversos factors, hem pogut sortir, finalment, d’aquesta situació. El descens del consum d’aigua per part de la població, així com l’aportació, ara sí, segons el conveni per part de Mina de Terrassa, el treball per l’estabilització dels aqüífers i les millores a la xarxa ens han permès arribar a bon port.
Pensem que tots aquests factors i la posada en marxa de dos nous pous ens permetran assegurar el subministrament d’aigua fins a la connexió definitiva a la xarxa pública d’aigua. Aquesta connexió està prevista a mig termini i estem treballant colze a colze amb l’Agència Catalana de l’Aigua perquè sigui una realitat ben aviat.
Volem agrair, també, l’esforç de la Brigada de Vacarisses i tot el personal tècnic de la casa que ha treballat més enllà del seu horari perquè la situació millorés al més aviat possible.
De totes maneres, no podem abaixar la guàrdia ja que la situació és extrema, i demanem a la ciutadania que faci o que segueixi fent un consum responsable d’aigua.

 

 

UIPVEn els plens, tothom pot sentir precs i preguntes de l'oposició i escoltar l'equip de govern argumentar les seves respostes. El tema de les parades de bus n'és un exemple. Movem i Veïns x Vacarisses hi van denunciar la manca de manteniment de moltes de les parades. Tothom que passi a peu o sigui usuari del servei pot veure si cal reparar un seient, netejar les males herbes o repintar la marquesina rovellada.
Per defecte, les respostes als precs i preguntes dels partits de l'oposició solen no ser prou satisfactòries ni prou transparents per a bona part dels vacarissans i les vacarissanes. Quan una qüestió es deixa sobre la taula, difícilment la població en pot fer el seguiment.
Gràcies a la COVID, els plens han millorat: podem triar entre assistir-hi presencialment o seguir-los per YouTube en directe. Per contra, si no hi podem ser físicament, ens perdem la part no protocol·lària dels plens, que com a poble ens és més informativa, participativa i transparent. Els nostres precs i preguntes només es poden fer presencialment: així doncs, no tenen l’oportunitat de transcendir les parets de la sala de plens, ja que ni es poden escoltar en el directe, ni queden enregistrats enlloc per escoltar-los més tard. I el pitjor i menys transparent encara, les respostes de l'equip de govern queden amagades i les preguntes poden ser mal enteses o directament tergiversades fora de la sala de plens.
L'equip de govern prefereix canviar les regles del joc i rebatre precs i preguntes aliens a les xarxes socials: qui segueix tal persona o tal partit obté informació extensa o respostes reactives/defensives al que consideren atacs que reben als plens.
En definitiva, les xarxes socials sembla que els serveixen per cobrir la rereguarda i tapar el que no convé quan fan política.
 

 

logo vxvXarxes antisocials
Al ple de setembre i dintre de les preguntes dels grups de l'oposició, VxV va efectuar una pregunta a l'alcalde: “Quan tenen previst portar a terme el manteniment de les parades de bus?" Molt malmeses i abandonades des de fa 8 anys, el regidor de l'àrea ens va contestar que prenia nota per valorar la possibilitat d’arreglar-les. La nostra sorpresa va ser que l’endemà, a les xarxes socials, el Sr. Alcalde ens contesta amb unes imatges que no són el reflex de la realitat, dient que l’oposició s'inventava preguntes per desgastar l'equip de govern. Hem de dir que nosaltres no ens inventem res i que les parades estan a la vista de tots el veïns i veïnes. Que cadascú tregui les seves conclusions, però, per al nostre parer, el Ple és un òrgan molt més democràtic que les xarxes socials, però el nostre alcalde s'amaga darrera d'elles per no haver de donar la cara i d'aquesta manera enganyar els veïns i veïnes que no tenen l'oportunitat d'agafar el bus i poder adonar-se de qui diu la veritat o manipula la informació. Ens prenem la llibertat d’aconsellar-li que, abans de fer servir les xarxes socials per desacreditar l’oposició, es prengui la molèstia de fer un volt per tot el municipi i no només pel nucli per poder assabentar-se de la situació real de les urbanitzacions, i no ens val l'excusa de sempre: "Vacarisses té 90 km de carrers". Volem dir al Sr. alcalde que aquests 90 km de carrers ja fa molts anys que hi són i mai havien estat amb aquest nivell de deixadesa: parades de bus, herbes als carrers, parcs infantils, voreres aixecades i brutes, zones esportives, etc. Per acabar, volem deixar clar que aquest equip de govern no tornarà a gaudir d’una oposició tan responsable com ha estat la d'aquesta legislatura.
 

  

PSCSituació actual
La situació d’inestabilitat política actual, amb el trencament del govern i l’espectacle de desgovern al que assistim des de fa temps, té com a origen els diferents interessos partidistes dels fins ara socis de govern, preocupats d’una banda d’imposar les seves somiacions identitàries o d’altres per no deixar-se trepitjar per pseudo-institucions no legitimades, sota control de Waterloo, en detriment de la plena i necessària governança del país i de les seves institucions.
El PSC de Vacarisses té molt clar quin és el seu terreny de joc, el nostre municipi, i quines les nostres principals preocupacions; i aquestes passen, d’entrada, per assegurar els serveis bàsics als nostres veïns, començant per l’aigua i la màxima qualitat de vida en un entorn cuidat, sostenible i de futur, que pugui gaudir tothom. Vacarisses és el nostre punt de partida i el nostre destí final, amb tots i per a tots. Hem governat el municipi i estem preparats per tornar a fer-ho. Això sí, sempre des del diàleg amb la resta de forces i el servei a la ciutadania, de tota la ciutadania i les seves necessitats reals. El PSC no trenca mai, uneix; no posa vetos, dialoga; és punt de trobada, de concòrdia social i de progrés.

 

 

Movem Vacarisses

En aquesta legislatura que ja s’acaba, Movem Vacarisses hem advertit reiteradament sobre l’estat dels parcs infantils, places, via pública (voreres, carretera, …), herbes i mobiliari públic.
Justament, en aquest darrer Ple Municipal vam formular un prec sobre la necessitat del manteniment de les parades d’autobús.
La resposta a tal petició va ser mal rebuda per l’Alcalde, doncs al dia següent, ell mateix va publicar, per les xarxes, fotografies sobre l’estat de les mateixes, afirmant que «l’oposició s’inventa coses». I no només això, sinó que també va tergiversar les nostres paraules, afegint el qualificatiu «parades de bus destrossades» per donar més sensacionalisme als seus comentaris.
No ens agrada aquest estil de fer política; si l’oposició planteja alguna qüestió, s’ha de debatre en les sessions oportunes.
Per a nosaltres, i també per a altres grups de l’oposició que ho van corroborar en el Ple, les parades de bus necessiten un manteniment: moltes estan rovellades, sense pintura, algun banc fet malbé, pintades, …

Mantenir una imatge de la Vila endreçada i cuidada és prioritari per a nosaltres; és l’espai comú en el qual vivim i a totes i tots ens agrada veure’l en adequades condicions.
Aprofitem també per reiterar l’estat de la deixalleria municipal. Seguim sense tenir una deixalleria ben condicionada, ben senyalitzada i ben endreçada. Aquestes instal·lacions són molt utilitzades per la població, com a resultat de la implementació que vam fer del sistema de recollida de residus porta a porta. I si veritablement creiem en la sostenibilitat, ha de reobrir-se l’espai de reutilització.

 

 

Cs Vacarisses

12 de octubre, mucho que celebrar
Este mes de octubre se ha celebrado en toda España el día de la Hispanidad. Nuestra Fiesta Nacional, que en parte de Hispanoamérica mantiene su antiguo nombre, el día de la Raza, ha inspirado celebraciones de mayor o menor envergadura, a pesar de las voces contrarias a esta memorable fecha que esgrimen la Leyenda Negra, inventada en su mayor parte.
Descubrimiento o Conquista son apelativos aceptables. Al fin y al cabo, antiguamente los imperios crecían a través de descubrir nuevos territorios y conquistarlos, juzgar esos actos con la moralidad actual muestra necedad. Las soflamas que hablan de genocidio solo pueden ser debidas a ignorar gravemente la historia o pretender cambiarla a base de mentiras.
Historiadores de barra afirman que, antes del encuentro entre ambos mundos, los pueblos indígenas estaban "viviendo tranquilamente" cuando en realidad batallaban entre sí. Aunque el imperio español contaba con mejor armamento y estrategia bélica, la victoria no fue tan sencilla como se suele creer. Alianzas con unas tribus, batallas contra otras, cambios entre alianzas e incluso guerras internas en los virreinatos, pero es la única conquista en la que se protegió al indígena y se confraternizó con él; el único momento en el que fueron atacados por su ascendencia fue justamente tras la descolonización. El encuentro entre mundos aportó comercio, modernización e inversiones en todo tipo de infraestructuras como ciudades, universidades, hospitales o acueductos.
Hoy, siglos después de aquellos hechos y con una mentalidad y estilo de vida totalmente diferentes, no se puede pretender ni que unos pidan disculpas ni que los otros agradezcan lo que se les otorgó; solo se puede celebrar el que fue un intercambio cultural sin precedentes y aprender del pasado.


Data 2 de novembre de 2022
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats