Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 173 (juliol)

ERC

No podríem començar d’una altra manera que donant el nostre condol a la família, amics i amigues, companys i companyes de partit per la mort del fins ara regidor d’UIPV Josep Maria Gibert i Castellet. Agrair la dedicació i l’estima que ha tingut pel municipi de Vacarisses.
En referència a la problemàtica de l’aigua, volem explicar la situació en què ens trobem:
Un problema en la telemetria del principal pou d’aigua que abasteix Vacarisses ens va portar a la situació extrema que vàrem viure fa unes setmanes. Així mateix, les mesures que teníem a punt i d’altres per pal·liar la sequera a Vacarisses les vàrem activar amb caràcter d’urgència.
D’aquesta manera, el pou construït fa tres anys i que Endesa no havia connectat el vàrem haver de connectar amb un generador per posar-lo en marxa. Així mateix, vàrem haver de començar a fer noves prospeccions per poder trobar nous aqüífers. Aquestes prospeccions han donat un resultat positiu i ara estem treballant per fer la seva connexió a la xarxa municipal d’aigua.
Per altra banda, les converses amb l’ACA, començades ja fa uns anys, estan ben encaminades, tot i que és un projecte que s’allargarà uns tres anys, però estem treballant perquè s’acceleri al màxim.
Per acabar, seguim treballant amb Mina de Terrassa perquè ens pugui assegurar un cabal estable diari d’aigua. Totes aquestes accions, i altres de més tècniques, ens estan portant a estabilitzar el subministrament d’aigua, però sense la col·laboració de la ciutadania amb un consum responsable això no seria possible.
De totes aquestes incidències s’ha anat informant la població pels canals habituals i també amb un parell de comunicats a cada casa.
Per tot això, volem agrair l’esforç que esteu fent i us animem a seguir-lo fent per, d’aquesta manera, superar aquesta crisi tots i totes juntes.

 

 

UIPVAl nostre amic, Josep Maria Gibert i Castellet
Mai ens haguéssim pensat que ens tocaria a nosaltres fer allò que a tu se’t donava tan bé, comunicar, però avui ens toca a nosaltres, els teus amics i companys, acomiadar-te.
Josep Maria, ens has deixat sobtadament i encara no ens fem a la idea. El nostre dolor i confusió és enorme, i tot i així, incomparable amb què sent en aquests moments la teva família. Has marxat i deixes una empremta inesborrable en tots nosaltres.
Amic i company, ens quedem amb els bons moments compartits que ens has deixat, la teva forma de ser, el teu caràcter i carisma, respectuós i responsable, treballador incansable, compromès amb les persones..., gaudint dels moments que hem passat plegats, amb les motos, les paelles, les nits de penjar cartells, caminades per la muntanya, els sopars amb els companys.
Caminar al teu costat tot aquest temps ha estat un privilegi i un gran aprenentatge; amb tu hem aprés a estimar el nostre poble de Vacarisses, tant com tu te l’estimaves.
Marxes havent deixat el llistó molt amunt, com a persona tant o més que com a polític. Rep una enorme abraçada; et trobarem a faltar.
 

 

logo vxvCrisi de l'aigua
Ens hem trobat l’últim mes amb la impossibilitat de tenir a casa un bé tan preuat com és l'aigua. No podem deixar passar aquesta revista sense donar la nostra opinió de la situació que estem patint, una situació del tot inassumible i que l'ajuntament ha gestionat d’una manera del tot nefasta, amb manca d'informació i també una informació manipulada que, a dia d'avui, encara no sabem exactament què és el que ha succeït. L’ajuntament té un programa informàtic que, amb el control visual d'aquest programa, es pot controlar l’alçada dels pous. Això vol dir que algú no ha fet bé la seva feina.
Ens tornem a queixar públicament del greuge comparatiu que suposa la inversió de l'ajuntament al casc antic respecte a les urbanitzacions que per nosaltres és de 100 a 0. Per fer una comprovació visual, només heu de donar un passeig per qualsevol de les urbanitzacions per comprovar que és cert el que estem denunciant.
No volem deixar de ressaltar en aquest article la tristor que sentim tots els integrants de Veïns per Vacarisses per la pèrdua sobtada del nostre amic i company d’Unió Independent per Vacarisses Josep Maria Gibert i Castellet, una persona entregada en cos i ànima al seu poble, treballador incansable i una persona molt estimada per tots.
En honor del Josep Maria volem denunciar públicament el fet que ell va denunciar en l’últim ple, la inversió que ha fet la regidoria de festes i patrimoni per pagar una graella per coure la vaca en la festa que porta el seu nom. Un import de 4000.00 € que nosaltres veiem excessiu en els moments que estem patint, ja que creiem que s'ha de governar establint prioritats, valorant les necessitats dels vilatans i no les prioritats dels partits polítics.
Desitgem a tots i totes un bon estiu i que la salut ens acompanyi.
 

  

PSCConsum responsable i inversions
Primer de tot, ens agradaria recordar el nostre company d’UiPV Josep Mª Gibert, que malauradament ens va deixar fa dies. Des d’aquí el nostre condol a família i amics, i agrair-li tota la seva dedicació durant tant de temps al nostre municipi. Descansi en pau.
Com bé sabeu, seguim amb problemes d’abastiment d’aigua. Tot i que no estem patint talls en el subministrament, això no vol dir que ja haguem solucionat el problema, ni molt menys. Per sortir d’això, només hi ha dues coses a fer mentre no arriba l’aigua de la connexió amb Aigües Ter-Llobregat, que pot trigar anys a executar-se: reduir el consum del municipi per no seguir sobreexplotant els pous existents, i seguir fent inversions en infraestructures de millora i condicionament de la xarxa.
Els pous tenen una capacitat d’extracció limitada, la qual ha estat sobrepassant-se durant massa anys, tot i tenir estudis que ho desaconsellaven, i si a això sumem la quantitat de fuites que pateix una xarxa vella i sense inversió des de fa moltíssims anys, era qüestió de temps que arribéssim a aquesta situació; ja fa massa que ho diem.
Com que ara mateix ja anem tard per fer les inversions que el nostre grup portem reclamant des de fa tants anys, algunes de les quals hem anat aconseguint a base de negociar el nostre suport als pressupostos anuals, hem de demanar a tots els vilatans que modereu el consum d’aigua. Sabem que no és just que sempre siguin els mateixos els que hagin de fer els sacrificis, però, en la situació que ens trobem, no tenim cap altra solució. I també volíem donar les gràcies a la brigada i a la gent que ha estat lluitant aquestes setmanes per arribar a estabilitzar la situació.
Per acabar, si us plau, vigileu molt amb el risc d’incendi aquest any.
Gràcies a tots per l’esforç.

 

 

Movem Vacarisses

La crisi de l'aigua no s'ha acabat
Tot fa pensar que la crisi de subministrament d'aigua ha entrat en una fase d'estabilitat precària.
Les mesures adoptades per l'Equip de Govern per a incorporar punts d'aportació de cabals, juntament amb les actuacions de la Brigada per a solucionar les incidències en la xarxa de subministrament, han de ser complementades per l'actitud d'estalvi en el consum per part del veïnat.
Aquest escenari d'equilibri inestable entre els cabals aportats i els consumits podria mantenir-se fins al moment en el qual es produeixi la tan necessària connexió amb la xarxa de l’ACA.
Ara bé, haver pogut aixecar les restriccions no ha de portar a l'excés de confiança ni a l'autocomplaença a cap dels actors implicats: veïnat, Equip de Govern i ACA.
Encara que el comportament generalitzat de veïnes i veïns ha estat encomiable, sens dubte s'han produït casos puntuals d'excés i ús indegut de l'aigua de la xarxa que han de ser identificats i sancionats.
Cal fer pressió sobre les Administracions implicades en l'execució del projecte de connexió a la xarxa de proveïment d'aigua en alta per a la seva posada en marxa amb caràcter d'urgència.
L'actuació urgent de l'Equip de Govern davant l'emergència no pot ocultar la seva indubtable deixadesa en els últims anys davant el problema de l'aigua, extensible a molts altres aspectes de la política de medi ambient i de lluita contra l'emergència climàtica: pràcticament totes les accions empreses davant la crisi es podrien haver executat de manera planificada per tal d'evitar arribar a l'extrem de les restriccions.
I, sens dubte, millorar els mecanismes d'informació sobre l'evolució de la crisi reduiria la difusió de faules i la generació d'actituds aferrissades.
No volem deixar passar l'ocasió per a lamentar la pèrdua d'en Josep Maria Gibert, regidor d’UIPV, del qual sempre recordarem el seu esforç i dedicació pel bé de Vacarisses.

 

 

Cs Vacarisses

Vacarisses, el pueblo de las 2.000 piscinas
Aún existe incertidumbre en la población de Vacarisses, el ahora llamado "pueblo de las 2.000 piscinas", con la problemática del agua.
Primero, nos gustaría denunciar lo injusto de esa denominación. No es cierto que la escasez tenga relación directa con el número de piscinas, ya que la mayoría de los ciudadanos de Vacarisses mantienen el agua durante todo el año, disponen de depósitos pluviales o usan otros medios como cubas para su llenado.
Llevamos años con avisos de escasez, no es una novedad sino un problema que se ha ido posponiendo. Es necesaria la autocrítica de todos los que han formado parte, en mayor o menor
medida, del equipo de gobierno del ayuntamiento de Vacarisses. Hay que preguntarse por qué no han sido suficientemente perseverantes con este tema y con otros menos graves sí. Es una buena reflexión para ordenar prioridades y mejorar la convivencia. Parece que, tras culpar desafortunadamente a los vecinos por sus piscinas, el ayuntamiento se encamina en mejor dirección, al menos para salvar el verano, pero somos conscientes de que lo que los vecinos de Vacarisses necesitan es una solución definitiva. Actualmente hay seguimiento semanal con representantes de todos los partidos políticos, informando de intervenciones en pozos y de las reuniones con ACA, Mina y otras entidades. Se buscan soluciones rápidas y se plantea el futuro suministro de agua. Los técnicos han ajustado la extracción y la presión para tener agua sin restricciones. Desde aquí felicitamos al personal de Brigada de Obras por su labor y su esfuerzo en la gestión de depósitos y pozos.
No queremos dejar sin mención que desde Ciudadanos lamentamos el fallecimiento de Josep Maria Gibert. Acompañamos en el sentimiento a familia, amigos y compañeros de UIpV.


Data 4 de juliol de 2022
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats