Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 171 (maig)

ERC

S’acosten les eleccions
Queda un any aproximadament per a les eleccions i alguns partits de l’oposició començaran a disparar contra l’equip de govern i contra la seva gestió. Segurament, a falta d’arguments, inventaran explicacions imaginatives i d’altres que, segurament, no s’ajustaran a la veritat, etc.
Nosaltres estem tranquils amb la gestió que estem fent, amb les polítiques que estem portant a terme, ja que pensem que beneficien la majoria de la població i, a més a més, segueixen el nostre programa electoral. Arribats aquí, cal dir que les administracions han estat molt aturades durant dos anys de pandèmia i que algunes accions que volíem portar a terme s’han hagut de posposar, però hi seguim treballant perquè siguin una realitat ben aviat.
Aquí cal fer esment del treball de la majoria de partits de l’oposició, que han mantingut una actitud bel·ligerant i en molts casos partidista, no buscant el millor per al municipi, sinó només desgastar el govern per interessos propis. Per altra banda, ens trobem amb partits ideològicament molt allunyats del nostre, però que han buscat arribar a acords en allò substancial per a la nostra vila.
L’oposició està no només per retreure les accions de govern, sinó també per fer aportacions, propostes, mocions, etc. Doncs de tot això res de res, ni una proposta. Han tingut tres anys i no se’ls ha acudit res en positiu? Què farien si governessin?
Per part nostra, aquest últim any intensificarem la feina per fer realitat moltes de les coses que s’han quedat aturades degut a la pandèmia, així que treballarem per fer realitat tot allò que vàrem prometre o deixar-ho preparat perquè es pugui començar en el proper mandat. El nostre compromís amb les nostres propostes es manté intacte.
Per acabar, desitjar-vos una molt bona festa major!!!

 

 

UIPVMig milió d'euros menys a l'Ajuntament!!!
Aquesta és la partida del pressupost de l'Ajuntament de Vacarisses per al 2022 corresponent a la previsió d'ingressos de l'abocador de Coll Cardús i que s'han deixat d'ingressar. Un cop més la manca de gestió per part d'ERC pot fer trontollar les arques municipals.
Discrepàncies en l'aplicació del conveni urbanístic pel cànon de l'activitat de dipòsit de l'abocador entre el Grup Hera (empresa gestora de l'abocador) i l'Ajuntament han donat peu a que des del passat mes de setembre l'Ajuntament no estigui ingressant els prop de 500.000 € previstos al pressupost d'enguany.
Tenim encara pendents els projectes d'urbanització del Ventaiol i la Creu, i donada la situació actual no podem permetre'ns el luxe de deixar d'obtenir uns ingressos addicionals mentre l'abocador estigui obert. Resten aproximadament 233.000 tones de capacitat de dipòsit a l'abocador i, per fi, sembla que el proper 2023 (segons Hera, el 2026) veurem el tancament definitiu que ens permeti recuperar l'espai i deixar de patir episodis de males olors de forma definitiva.
Demanem a l'equip de govern que faci les gestions necessàries per garantir la recaptació del cànon de l'activitat de l'abocador i alertem que, si no es resol, aquesta situació pot suposar un increment d'impostos i taxes.
Quan governava UIPV, va mantenir baixa la pressió fiscal i es van tirar endavant projectes d'urbanització com Can Serra, Torreblanca I, la Colònia Gall i el Palà, i es va dotar d'infraestructures el municipi com l'enllumenat als carrers, el pavelló, el dispensari, la fàbrica, la biblioteca, les escoles bressol, l'escola de música, el casal d'avis i el punt de vol; en definitiva, hem gestionat fins a l'últim € del pressupost. ERC fa set anys que està en el govern i encara no ha urbanitzat res.
 

 

logo vxvA un any de les eleccions municipals de 2023
Estem a un any de les eleccions municipals de 2023 i a Vacarisses ens trobem amb la següent conjuntura: de tot el que ERC portava en el seu programa electoral només s'ha començat el que té a veure amb l'interès electoral per a les pròximes eleccions. Si fem un repàs al seu programa veurem que les grans obres que amb el títol de «La Creu i El Ventayol amb serveis de qualitat» ni una ni l'altra, tot i que el dia de reflexió de les anteriors eleccions ERC va enviar una carta a tots els veïns i veïnes de La Creu, cometent una irregularitat en el procés electoral, que ningú els ha retret fins ara. Això sí, en contrapartida, el dia 16/03/2022 en Junta de Govern Local, van aprovar l'inici de l'expedient de contractació del servei de redacció del projecte de reparcel·lació i d'urbanització de l'àmbit del PAU de les urbanitzacions de Ca L'Oliva, El Fresno, La Farinera i Pou Gran a Vacarisses. No han sigut capaços en set anys de mandat de començar cap urbanització i aprovar l'inici d’altres.
En l'àmbit de l'esport portaven al seu programa «Pistes de pàdel i graderies». Ni una cosa ni l'altra, però sí que han tirat endavant, encara que no ho portaven al seu programa, la compra d’una nau industrial per traslladar la brigada al polígon industrial i també les dependències de la Policia Local al polígon industrial. Estem esperant l'adjudicació del bar del camp de futbol i ja portem set anys. Ara sí que han tirat endavant la primera fase de l'obra de remodelació de la pista de Can Serra amb una actitud totalment electoralista. No volem deixar de fer menció del pou de Torreblanca II i La Carena, que segons el PSC havia de servir per salvar-nos de la sequera que malauradament tindrem aquest estiu. Portem quatre anys esperant la seva posada en funcionament.
 

  

PSCIncivisme
Encara és massa habitual veure al nostre municipi imatges de carrers plens d’excrements degossos, boscos i camins plens de deixalles i racons on s’ha abocat deliberadament tot tipus de runes i materials.
No fa pas tants anys vèiem abocaments incontrolats als vorals de les carreteres i a qualsevol barranc o indret on pogués arribar un vehicle i aleshores ens semblava “normal”, tot i que alguns ja ho consideràvem reprovable i vergonyós. Però les administracions públiques van començar a prendre consciència de la necessitat de protegir el medi natural i la salut de les persones i van començar a regular i sancionar les accions incíviques, oferir mitjans per evitar-les i posar en marxa campanyes divulgatives i preventives, iniciant-se alhora un canvi de mentalitat que s’ha anat imposant en una àmplia majoria social.
A Vacarisses, tot i tenir una deixalleria on poder dur qualsevol tipus de residus amb uns horaris força adaptats, un servei de recollida selectiva porta a porta, una zona d’emergència, papereres, etc. malauradament seguim trobant comportaments incívics de gent que viu a esquenes de l’interès públic i el bé comú.
En ple segle XXI creure que som una societat moderna, avançada i civilitzada potser encara és una quimera quan comproves que l’incivisme, el “se me’n fotisme” i l’individualisme segueixen tan presents. Per això els socialistes, des de la nostra mentalitat de defensa de les coses col·lectives, les que pertanyen a tothom, sabem que encara hi ha molta feina a fer.
Vivim en un entorn natural privilegiat i ens mereixem poder gaudir-lo com és. Aconseguir que tota la ciutadania prengui consciència del que ens hi juguem no és senzill, però nosaltres sempre insistirem en l’acció educadora de l’escola i les famílies per aconseguir aquest noble objectiu. L’educació pot canviar i canvia mentalitats.

 

 

Movem Vacarisses

No parlaràs mai un bon català
En el debat entorn de l'aplicació del model d'immersió lingüística a l'escola catalana, és poc freqüent trobar arguments que aportin tant rigor científic com els obtinguts de l'estudi de l'experiència quebequesa denominada "canvi de llengua casa-escola", i de la qual va sortir la inspiració per a l'establiment del model català. Garantir la competència lingüística en les dues llengües, sense menyscabar el nivell de competència de la llengua utilitzada a casa i al mateix temps ser aplicable en infants de famílies treballadores i d’acomodades van ser les tres conclusions a extreure de l'experiència iniciada al Quebec i que van suposar una gran revolució en el món de la lingüística aplicada i la sociolingüística.
La tercera conclusió entronca amb un altre aspecte crucial sobre el primer impuls en pro de la implantació del model d'immersió. Les primeres iniciatives sorgeixen en famílies de classe treballadora i origen immigrant que, coneixedores que la falta de competència en llengua catalana era un element perpetuador de la segregació que ells van patir, confrontaren amb aquelles primeres Administracions estatal i autonòmica per aconseguir per als seus fills classes en català. Aquest model, en la nostra actual societat multicultural i plurilingüística, interessa especialment les famílies no catalanoparlants perquè són les que tenen més difícil ser competents també en llengua catalana.
Joan Mena, sabadellenc, filòleg, professor interí de Llengua Castellana i Literatura en excedència i diputat dels Comuns al Congrés dels Diputats, molt sovint ha tret de polleguera la dreta política i mediàtica espanyola amb la seva aferrissada defensa de la immersió lingüística i de l'escola pública catalana.
De tot això i més conversarem amb ell el pròxim 21 de maig, dissabte, a les 11.30 h, a la biblioteca El Castell de Vacarisses.

 

 

Cs Vacarisses

Reconocimiento
Desde Cs Vacarisses, queremos aprovechar esta sección para agradecer a todos los que han aportado algo de ayuda a los refugiados ucranianos. La implicación de las familias acogedoras ha sido vital en esta terrible situación y también merecen una mención los trabajadores del ayuntamiento y del CAP por la agilidad en los trámites. La amabilidad y diligencia de todos ellos ha sido más que notable, más si se tiene en cuenta que en otros municipios no han podido siquiera ser empadronados.


Data 1 d'abril de 2022
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats