Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 169 (març)

ERC

Nou magatzem i espai per a la Brigada Municipal
La Brigada Municipal i el magatzem ocupen, actualment, un espai a la part baixa de la Fàbrica. Aquest no s’adequa a les necessitats actuals de la Brigada i està ubicat en un lloc de pas constant de vianants, la qual cosa representa un perill tant per als mateixos vianants com per als membres de la brigada.
Així mateix, l’ajuntament té repartits per diversos espais municipals panots, senyals, tanques... És a dir, material divers que d’aquesta manera quedarà del tot centralitzat en aquest nou espai.
La nau es troba ubicada al Polígon Industrial i, si bé fa un any el seu preu era de més de 700.000 €, l’ajuntament l’ha adquirit per 320.000 €.
Aquest govern municipal fa que les coses passin, com ja vam fer amb el pàrquing municipal, el camp de gespa, l’eficiència energètica al pavelló... Allò que altres deien que farien i no van fer mai ERC ho ha fet.
Cal dir que també seguim avançant per començar a urbanitzar la Creu i a fer el projecte de reparcel·lació i urbanització del Ventayol. Moltes vegades els projectes no es realitzen més ràpidament per totes les gestions i tràmits burocràtics que suposa fer les coses bé des de l’administració.
A més, seguim avançant la construcció del complex esportiu del camp de gespa, una obra que ha d’acabar de dignificar aquest espai usat per centenars d’infants i no tan infants. Les grades, el nou bar, els nous vestidors i les pistes de pàdel han de ser un dels centres esportius de Vacarisses i afegir-se al camp de gespa construït fa uns anys i que ha permès revitalitzar el futbol al municipi.
No volem acabar sense demanar la fi de la repressió i que aquells partits amb responsabilitat de govern a l’Estat facin tot el possible per seure a parlar i deixar el poble de Catalunya decidir el seu futur lliurement.

 

UIPV 861.639,68 € per uns vestidors!!
El Grup Municipal d'UIPV es va assabentar a través del web municipal del desproporcionat cost del projecte de vestidors i pista de pàdel que vol fer l'equip de govern d'ERC. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Vacarisses, en sessió ordinària de 17 de gener de 2022, va aprovar inicialment el projecte executiu i estudi de seguretat i salut de vestuaris, àrees d'instal·lacions, cobertes i pista de pàdel per al camp de futbol municipal, elaborat per l'empresa Architectural Industrialitzed Office, SL, amb un pressupost d’execució per contracte de 861.639,68 euros.
És indigna la prepotència i menyspreu que té l'actual equip de govern envers l'oposició, en projectes d'una envergadura i amb un cost molt important per al municipi. Uipv ja vam manifestar en el ple del mes de gener la nostra disconformitat amb el cost que suposa per a les arques municipals el projecte dels vestidors, gairebé 900.000 €, un autèntic despropòsit, i més quan tenim urbanitzacions en un estat deplorable sense els serveis més bàsics, i encara sense una data d'inici de les obres de la Creu, i sense cap previsió de les obres del Ventaiol. És un insult a la intelligència dels veïns i veïnes que viuen en aquests nuclis de població.
Aquest projecte és un luxe asiàtic, fet per una empresa externa, que l'actual govern ha aprovat sense la mínima informació al nostre grup municipal. Per a UIPV, un projecte d'aquest nivell i pel seu elevat cost creiem que mereix el suport i consens de la majoria de grups de l'Ajuntament per a la seva aprovació i debat, però, malauradament, un cop més el rodet de la majoria d'ERC i del seu soci fidel del PSC ho ha tornat a fer possible.
Aquestes són les parets de vidre i la transparència de què tant s'omplen la boca, però que no practiquen en absolut.

 

 

logo vxv Reforma laboral
Hem vist aquests dies com ERC va votar junt amb el PP i VOX en contra de la reforma laboral presentada pel govern central. Aquesta reforma es va presentar amb l'acord dels sindicats i la patronal, una reforma que donarà, entre altres garanties, la possibilitat que molts treballadors i treballadores que actualment tenen un contracte en precari passin a tenir un contracte fix. No penseu que aquest vot negatiu té a veure amb la ideologia, té a veure amb la necessitat d’ERC de fer-se valer davant dels atacs que estan rebent per part de Junts per Cat i la seva lluita particular per la independència i no per les necessitats reals dels catalans i catalanes. Volem demanar a ERC que aprofitin el moment de poder que estan gaudint per revertir les retallades que va aprovar el Sr. Mas quan era president de la Generalitat i que afectaven sobretot dues àrees importants per als ciutadans i ciutadanes, tals com l'ensenyament i la sanitat, amb l'objectiu que els treballadors i treballadores d'aquest col·lectiu, puguin exercir el seu treball amb dignitat. Estem esperant d'ERC una moció al ple de total recolzament a aquesta reforma laboral, ja que, com sabeu, ens tenen bombardejats al ple amb mocions que venen fetes des de la seu d’ERC a Barcelona. Volem aprofitar aquest article per tornar a demanar a l'equip de govern els números del que per a nosaltres és un greuge comparatiu: la diferència que l'equip de govern dona al manteniment del nucli envers les urbanitzacions. Ens agradaria poder disfrutar d’un Ajuntament proper i obert, que va ser el que va prometre el Sr. Alcalde en el seu discurs d’investidura i no l'Ajuntament que cada dia puja mes de tensió amb el perjudici que això comporta per als veïns i veïnes de Vacarisses.
 

  

PSC La reforma laboral, la ignomínia de la dreta i la insensatesa d’alguns que es diuen d’esquerres
Per primera vegada en democràcia s’ha aconseguit acordar un text de gran rellevància entre totes les parts implicades: govern, sindicats i patronal. Una negociació d’aquestes característiques no ha estat gens fàcil i ha suposat renúncies per part de tothom. Afortunadament per a la ciutadania, l’aprovació de la Reforma Laboral s’ha produït, malgrat l’errada en el vot telemàtic d’un diputat del PP i la manca de lleialtat dels dos diputats d’UPN. Després d’un lamentable espectacle al Congrés dels Diputats, en què un PP cada vegada més radicalitzat i proper a VOX s’alegrava entre aplaudiments de la primera notícia sobre el resultat de la votació, vam poder conèixer l’autèntica cara d’una dreta que contribueix deliberadament al desprestigi de les institucions. Ens tenen massa acostumats a la mentida i la manipulació amb tal d’erosionar permanentment el govern.
D’altra banda, hem hagut d’assistir a la lamentable actitud d’alguns partits que es diuen d’esquerres i que van votar en contra d’una norma que beneficia clarament les classes socials treballadores i més vulnerables. Parlem d’Esquerra Republicana de Catalunya. Com justificarà davant dels treballadors i treballadores del seu país el seu vot en contra? Ningú que es digui d’esquerres i en els seus cabals pot votar en contra d’una norma que objectivament millora la vida de moltes persones. Votar en contra d’aquesta Reforma Laboral era votar a favor de mantenir la del PP. Per tant, quina era l’autèntica intenció d’ERC? Hauran de donar moltes explicacions al respecte, perquè, a l’igual que en el cas del PP, sembla que és més important marcar posicions partidistes per torpedinar el govern que afavorir canvis importants i necessaris.

 

 

Movem Vacarisses

El nostre vot en contra dels pressupostos municipals 2022
Alguna reflexió hauria de fer el grup ERC VACARISSES quan cap grup polític de l’oposició ha votat a favor dels pressupostos de 2022 per a la nostra Vila, a excepció del suport incondicional del PSC.
El govern liderat per l’alcalde revela una manera de fer política la qual MOVEM VACARISSES no compartim i que s’allunya dels principis de «l’anomenada esquerra»: «passant pel seu despatx», com se’ns convida, no és una forma de negociar uns pressupostos, sinó que hauria de ser convocant tots els grups polítics per a poder valorar, conjuntament, quines prioritats s’han d’entomar.
Tot i així, durant tota l’actual legislatura, MOVEM VACARISSES hem anat fent propostes, però cap d’elles ha estat acollida per ERC VACARISSES. Per contra, nosaltres hem donat suport a ERC VACARISSES en moltes propostes que hem considerat bones per a Vacarisses o coherents amb la nostra política.
On no ens han trobat ni ens trobaran és en iniciatives que no repercuteixin en la majoria de vilatanes i vilatans: continuarem defensant que Vacarisses som totes i tots, i que els pressupostos han de destinar-se, en la mesura del possible, a revertir en totes les nostres urbanitzacions; no volem festes per a uns/es quants/es ni serveis per a uns/es quants/es ni macro-projectes de molts euros quan tenim urbanitzacions amb carències de primera necessitat, a l’igual que altres prioritats de serveis i infraestructures per fer.
També vam demanar uns pressupostos clars en els seus números a l’igual que en les gestions que es pretenen portar a terme, però, lamentablement, aquesta legislatura no ha brillat ni per la informació ni per la recerca de consens amb la majoria de grups de l’oposició.

 

 

Cs Vacarisses

Mociones planteadas por la oposición abocadasal olvido en el ayuntamiento de Vacarisses
Ya hace cerca de un año que desde Ciutadans Vacarisses presentamos una moción para implantar Formación Profesional en nuestros centros educativos.
La razón de dicha moción era porque actualmente en Vacarisses los alumnos tienen que desplazarse a municipios cercanos para cursar este tipo de educación, cuando son afortunados y no son rechazados por la preferencia que ostentan los solicitantes de dichas ciudades. La implantación de esta Formación Profesional en nuestra localidad, aparte de ampliar la oferta educativa para los alumnos de nuestra población, ayudaría a muchos alumnos de la comarca que se encuentran en una situación similar, pudiendo hacer de Vacarisses un referente en educación.
En dicho pleno, todos los regidores de la oposición aseguraron su voto a favor, pero se decidió dejarla sobre la mesa a petición del equipo de gobierno para darle tiempo a elevar una propuesta al Consejo de Formación Profesional, tras pedir un estudio a la Diputación de Barcelona. En teoría, se iban a comenzar a realizar estos trámites antes de acabar el año, pero seguimos sin noticias de ningún tipo por lo que parece que, una vez más, ERC vuelve a apartar las mociones que le son incómodas.


Data 2 de març de 2022
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats