Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 167 (gener)

ERC

Un any complicat
Aquest any, igual que l’anterior, ha estat un any complicat degut a la pandèmia que encara ens afecta. Hi ha projectes que es van retardant i d’altres que s’han de posposar degut a la COVID, ja que molts processos triguen molt més del que seria normal. Malgrat tot, hi ha projectes importants que s’estan tirant endavant i que seran una realitat, alguns en breu i d’altres abans d’acabar el mandat.
Ara mateix estem tirant endavant projectes relacionats amb l’estalvi energètic i lluita contra el canvi climàtic. Fa poc s’han posat dos carregadors més per a cotxes elèctrics i durant aquest any ampliarem els punts de càrrega.
La nova comissaria de policia començarà la seva construcció aviat en un lloc central i de fàcil accés per a tot el municipi com és el Polígon Industrial. Seran unes instal·lacions modernes on hi haurà lloc per aparcar i que creiem que donarà un servei més proper a tota la població vacarissana. Seguim amb el canvi massiu a LEDS i durant els primers mesos del 2022 es canviaran totes les llumeneres dels nuclis habitats dels Caus i del Palà, seguint l’exemple d’altres nuclis que s’han fet durant els darrers anys.
Un projecte que serà realitat abans de l’estiu és la col·locació de plaques fotovoltaiques a la piscina municipal, que alimentaran les bombes i els llums de la pista poliesportiva amb l’estalvi que això representarà en el futur.
Finalment, aquest any 2022, i d’acord amb les veïnes i veïns, començaran les obres d’urbanització del nucli de La Creu.
Així doncs, un munt de coses que, malgrat tot, tirarem endavant.
No voldríem acabar aquest escrit sense desitjar-vos un 2022 en què pugueu realitzar els vostres somnis i ser feliços. I demanar, un cop més, la fi de la repressió i l’alliberament i amnistia de tots els presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades.

 

UIPVOrdenances fiscals 2022
Com cada any, el mes d'octubre s'aproven les ordenances fiscals per l'any que ve. L'equip de govern d'ERC va presentar unes modificacions de les taxes i impostos, que afecten la taxa dels serveis de recollida de residus i de subministrament, que s'apugen un 4%.
D'altra banda, també s'augmenten tots els preus dels abonaments de la piscina municipal. Amb el canvi en els nous abonaments quinzenals per a segones residències, segons el regidor d'esports, es vol penalitzar les persones usuàries que venen de fora del municipi els caps de setmana i que fan ús d'entrades individuals, però, realment, qui penalitzen és tota la població resident que fa ús de la piscina. Ens diuen que és la piscina que té els preus més econòmics de l'entorn, però cal dir que la piscina municipal de Vacarisses té unes instal·lacions antigues i uns serveis molt deficients i millorables, en comparació amb la resta de piscines municipals.
El Grup municipal d'UIPV va argumentar el seu sentit del vot, dient que malauradament encara estem en pandèmia, i no hem sortit de la crisi econòmica i social i que hi ha molta gent que encara n’està patint les conseqüències. No és moment d'apujar les taxes dels serveis bàsics com l'aigua, que afecten tota la població.
Les ordenances fiscals de 2022 es van aprovar, un any més, amb l'inestimable suport del PSC, soci fidel.
En el mateix ple, Uipv vam presentar una moció perquè l'Ajuntament de Vacarisses s'adhereixi a la petició formulada davant de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya pels Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil de Catalunya, perquè els sigui atorgada la Creu de Sant Jordi, per la seva tasca en reafirmar els valors d'altruisme, perquè la seva feina no és retribuïda en diners, i de servei a la comunitat.

 

 

logo vxvAcaba el 2021
Finalitza el 2021 amb unes perspectives prou pessimistes, no sols per la pandèmia que no ens vol deixar i que sembla ha arribat per quedar-se, també pel desencís que està provocant al nostre consistori la gestió que està exercint ERC. Després del discurs de la presa de possessió del nostre alcalde, on va dir que tiraria endavant el seu programa electoral i que el seu govern seria per a tots els Vacarissencs i Vacarissenques, alguns pensàvem que faria honor a la seva paraula. Ves per on ja portem dos anys i mig de legislatura i sota el nostre parer estem molt pitjor que amb qualsevol altre alcalde. Per posar un exemple, us direm que, a l'últim ple de novembre, Veïns per Vacarisses va votar en contra de l’última transferència de crèdit, la quarta d’aquest any, fet que provoca que aprovar el pressupost en aquest Ajuntament no serveixi pràcticament per res. Davant de la nostra negativa, l'alcalde ens va tirar en cara que quan governava l'anterior alcalde també es feien transferències de crèdit, i nosaltres li volem recordar que quan ell estava a l'oposició deia que ERC entraria a l'Ajuntament per canviar les dinàmiques dictatorials de l'anterior alcalde, i és veritat que les ha canviat però a molt pitjor. Volem enumerar unes quantes promeses sense complir: la canonada d'aigua de Torreblanca II, que segons ells havia de solucionar la manca de subministrament d'aigua, després de tres anys i mig, continua sense funcionar; les obres d'urbanització de La Creu, sense començar; les obres del Ventayol igual, sense començar; la nova comissaria de policia local, sense començar; la nova ubicació de la brigada municipal, sense començar. Nosaltres pensàvem que els resultats electorals donarien a ERC la serenor suficient per tenir una legislatura engrescadora i productiva.

 

  

PSCPSC, oposición responsable y constructiva
Haciendo un repaso del tiempo de esta legislatura, estamos satisfechos de lo que está consiguiendo el PSC desde la oposición. Ser oposición también significa responsabilidad porque se puede negociar con el gobierno, y especialmente en nuestro caso cuando el gobierno no tiene mayoría y necesita apoyos de otros partidos. Y ahí hemos estado los socialistas, dando soporte a los presupuestos anuales aunque con condiciones, es decir, a cambio de incorporar algunas de nuestras propuestas de mejora para Vacarisses y que forman parte de nuestro programa electoral. En eso consiste hacer política, en aprovechar las oportunidades y no en hacer oposición de queja, acoso y derribo pero sin ninguna propuesta, sin argumentos y sin debate. Los socialistas queremos una política transparente y constructiva y por ello seguiremos dando soporte a todo lo que consideremos bueno y necesario para la ciudadanía y seguiremos contribuyendo con nuestras aportaciones al bien común y a la mejora permanente. 

 

 

Movem Vacarisses

El difús discurs ecologista d'ERC
En els últims mesos hem estat espectadors d'un nou frec a frec entre els socis del Govern de la Generalitat, aquesta vegada a causa de l'acord assolit entre el Ministeri de Transports (PSOE) i el vicepresident Puigneró (Junts) que donava via lliure a l'ampliació de l'aeroport del Prat. Es continuava així amb la "yenka" que ha suposat aquest tema per al "processisme" des que el setembre de 2017 l'Executiu de Junts pel Sí exigís l'ampliació de l'aeroport.
El mes de maig passat Damià Calvet, successor de Rull al capdavant del Departament de Territori, qüestionava la conveniència de l'ampliació a causa del seu impacte mediambiental, la qual cosa no ha impedit que, a l'agost, Puigneró s'hagi afanyat a rubricar l'acord pro-ampliació amb el PSOE. I ERC ha realitzat tota mena de contorsions per a no donar per bo l'acord sense que suposés una nova topada amb Junts. Fins i tot, algú d'ERC va reclamar que AENA els deixés anar els calerons, que ja decidirien ells com gastar-los.
Podria dir-se que en l'independentisme només Junts ha estat sempre en aquesta posició, però, si retrocedim fins a 2012, veiem que el programa electoral d'ERC denunciava "un dèficit d'inversions en infraestructures" que l'Estat mantenia i que havia anat "en detriment de les capacitats de creixement i de consolidació" de l'aeroport.
És aquest ecologisme de posar i treure, que gairebé podríem qualificar d'evanescent, el que explica que, a Vacarisses, l'equip de Govern d'ERC, amb l'inestimable suport del PSC, hagi justificat l'obra de la cruïlla com una manera de treballar a favor del medi ambient i la descarbonització quan, poc abans, ha construït un aparcament que només pot actuar com a esperó per a incrementar el trànsit de vehicles en la zona que després diuen voler pacificar.

 

 

Cs Vacarisses

Decidir la lengua vehicular en la educación debe ser un derecho y no una razón para la discriminación
Durante décadas en nuestra Comunidad Autónoma, Cataluña, se está negando a los ciudadanos el derecho a recibir una educación con el castellano como lengua vehicular pese a que es la lengua materna de la mayoría de los catalanes, incumpliendo así la Constitución y el Estatuto de Autonomía, además de numerosas sentencias judiciales.
En la actualidad, ningún colegio o instituto público en Cataluña cumple con la exigencia judicial que establece que como mínimo un 25% de la enseñanza debe impartirse en castellano. La Generalitat siempre ha apostado por la inmersión lingüística obligatoria como una herramienta para la construcción nacional, priorizando criterios ideológicos y políticos por encima de los criterios y objetivos pedagógicos, pretendiendo la exclusión del castellano del sistema educativo. Una de las falacias que se utilizan para defender el sistema de la mal llamada inmersión lingüística es decir que es un sistema que garantiza la cohesión social, cuando en realidad perjudica gravemente a los alumnos y a su rendimiento académico como demuestran diversos estudios.
Actualmente, en materia de enseñanza, una de las lenguas oficiales de Cataluña margina a la otra y a todo aquel que intente reclamar sus derechos. El ejemplo más actual es el vergonzoso caso de Canet de Mar, pero hay multitud de ellos a lo largo del tiempo.
Los ciudadanos que lo deseen tienen derecho a ser educados en lengua castellana, las lenguas cooficiales autonómicas deben figurar en los planes de estudio de sus respectivas comunidades, pero nunca como lengua vehicular exclusiva. Desde Cs Vacarisses, animamos a todos aquellos padres que deseen que sus hijos reciban una educación algo más justa a reclamarla.


Data 3 de gener de 2022
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats