Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 165 (novembre)

ERC

El nostre més sentit agraïment
Des d’Esquerra Republicana voldríem enviar el nostre més sentit agraïment, a totes aquelles persones, col·lectius i entitats que han treballat i estant treballant per erradicar la pandèmia i a
tothom que amb el seu esforç ha ajudat a i està ajudant a que els seus efectes siguin menors.

Primer de tot, agrair al personal sanitari de Vacarisses, a totes i tots els treballadors del CAP, a tota la comunitat educativa: personal docent, PAS, AFA... la seva feina incansable. També la de totes i tots els treballadors públics per seguir fent funcionar l’administració i que sigui el més semblant a la normalitat.
I el nostre reconeixement als voluntaris i voluntàries d’entitats com Caritas Vacarisses i Amics solidaris que han seguit la seva tasca solidària per ajudar a les persones que més ho necessiten. I molt especialment a Protecció Civil de Vacarisses i a l’ADF-Vacarisses i als seus voluntaris i voluntàries que han estat al peu del canó, com sempre, quan els hem necessitat.
I per acabar, però sense restar-los-hi importància, el nostre agraïment al personal de neteja i tots aquells comerços de primera necessitat, que en moments molt complicats han seguit fent la seva feina amb professionalitat, com si res no passés.
La pandèmia encara està aquí i encara queden molts mesos per poder-la erradicar del tot, però el que és segur que sense totes aquestes persones no seria possible estar on estem.
Gràcies a tothom!!!
No voldríem acabar aquestes línies sense reivindicar i cridar ben alt que volem l’amnistia, la fi de la repressió i poder exercir el dret democràtic de poder decidir el nostre futur. Només votant, només deixant escollir a la ciutadania podem parlar que vivim en un estat plenament democràtic.

 

UIPVPropostes constructives!
Ja estem a la meitat de la legislatura del Govern d’ERC amb el suport incondicional del PSC. UIPV, durant els dos anys, hem fet una oposició fins avui constructiva amb temes d’interès general i positius per al conjunt dels vilatans del municipi, però contundent amb aquelles polítiques partidistes i innecessàries. La nostra tasca ha estat adreçada a presentar diverses propostes, com la creació d’un mercat setmanal; en l'àmbit de salut hem demanat sol·licitar a la Generalitat millores a l’accés al CAP de Monistrol de Montserrat, donat que per urgències i visites fora de l’horari habitual hem d’anar a Monistrol per ser atesos.
En l'àmbit de transport, vam demanar fer un estudi per a la creació d'un nou servei de transport als nuclis de població on actualment no arriba el bus ni cap mitjà de transport, en les següents zones: els Caus, el Fresno, Pou Gran, Ca l'Oliva, la Farinera, i restablir el servei els dissabtes. Durant part dels dos anys, hem patit una pandèmia on s'han perdut moltes vides i ha comportat molts problemes de caràcter social, i per tal d'ajudar a superar la crisi econòmica i social, hem demanat l'exempció de la taxa de residus industrials de 2020 a tots els comerços, bars i pimes de Vacarisses, que han estat obligats a tancar el seu negoci, durant el període de l'estat d'alarma. Hem demanat impulsar mesures per millorar la seguretat dels veïns i veïnes de Vacarisses.
També hem exigit, en diverses ocasions, que es fessin les accions contundents per tal de minimitzar les pudors i molèsties provinents de l’abocador Ecoparc.
Obres d’urbanització dels sectors de la Creu i del Ventaiol han estat una constant demanda per part del nostre grup, i hem constatat fins avui la manca de voluntat política d'ERC per endegar les necessàries obres de sanejament.

 

 

logo vxvRomanent de tresoreria
Ens hem trobat per sorpresa que l'equip de govern d'ERC, amb l’inestimable recolzament del PSC, en tres mesos han presentat i aprovat dues modificacions de crèdits per suplementar els crèdits finançats amb romanent de tresoreria. Traiem aquest tema al Terme perquè ens sobta moltíssim després de les reivindicacions de Veïns per Vacarisses demanades al Sr. Alcalde des de fa tres mesos i no tenint resposta per part d'Alcaldia del greuge comparatiu que estem patint els nuclis disseminats (Urbanitzacions) envers al nucli urbà, en el que respecta al manteniment de carrers, voreres, herbes, asfalt, etc. Aquestes modificacions tenen un import total de 86.000€ que casualment és l'import total que resta de romanent de tresoreria, el que vol dir que el romanent de tresoreria que tenim a l'ajuntament és de 0. Aquest import de 86.000€ anirà destinat, millor dit, ha anat destinat (abans d'aprovar-se per ple) a arranjar camins i asfalts que estaven malmesos des de feia molt temps, sobretot a les urbanitzacions de Can Serra, Torreblanca II - Carena Llarga i La Coma, mentre que al nucli urbà qualsevol petita rajola que es mou ja està marcada per arreglar-la immediatament. Nosaltres estem totalment a favor de que el nucli estigui en perfecte estat, però creiem que no s'han de menysprear els veïns que viuen a les urbanitzacions. L'Alcalde ens diu que està mirant els ingressos i les despeses que té el Nucli Urbà respecte a les urbanitzacions, però nosaltres el que volem és que no hi hagi un greuge comparatiu tan gran. Hem de deixar ben clar que aquest Ajuntament ha estat governat per més d'un partit polític i creiem que la diferència quant a manteniment és prou evident, esperem la resposta amb números del Sr. Alcalde.

 

  

PSCEl nostre entorn: ho podem fer millor
Aquest any s’estan fent les franges forestals per a la prevenció d’incendis que es fan aproximadament cada 5 anys. Fins aquí tot correcte, no només hi ha una normativa que ho regula
sinó que és una qüestió de seguretat veïnal. Ara bé, tal i com molts dels veïns i veïnes hauran observat, aquest any a segons quines urbanitzacions els treballs realitzats per les empreses
contractades han estat un autèntic despropòsit un cop més. Des de la manca de formació de com realitzar una neteja forestal a la falta de comunicació entre els mateixos equips contractats o amb els propietaris de terrenys que havien demanat ser-hi presents al moment de la neteja. Mancances que han comportat la tala d’arbres i arbustos de forma indiscriminada, de forma inclús poc segura tant per als treballadors com per als habitatges. Hem vist en primera persona com un pi de més de 10 m va estar a punt de caure sobre la façana d’un veí perquè s’havia fet malament la cunya i ni tan sols estava cordat, i que veient el desastre imminent, 4 treballadors es van posar a sota per desviar-lo del lloc de caiguda. Però una façana, si no hi ha danys personals, és només una façana, una alzina de més de 100 anys és una altra cosa, per a nosaltres és un atemptat contra la natura. Es poden complir la normativa o les condicions de la Diputació per a la concessió dels subsidis i fer la feina millor. Es pot complir la densitat d’arbres exigida tenint coneixement forestal per escollir millor quin arbre tallar. S’han tallat alzines tan antigues que guarden històries, s’han deixat nues pendents que ja veurem que passarà quan plogui. Una cosa tan senzilla com marcar amb esprai els arbres a tallar no s’ha fet, això hauria evitat un grapat d’errors. Es pot complir la normativa i fer-ho millor, com sempre.

 

 

 

Movem Vacarisses

Seguirà el corró d’ERC i PSC a l'Ajuntament?
En l'article de juliol passat vam fer una mirada enrere cap a la nostra acció municipal com a oposició en la primera meitat de mandat i vàrem enumerar algunes de les demandes que vam realitzar a l'equip de Govern d'ERC, en les quals continuarem insistint malgrat les seves negatives.
La política municipal concebuda com a corretja de transmissió de les directrius rebudes de les direccions centrals de les formacions polítiques és especialment funesta per a la vida del
poble, ja que, a més d'establir els marcs de relació en problemàtiques normalment procedents d'àmbits aliens a les vivències de la població, posa molt costa amunt la possibilitat d'aconseguir acords en les actuacions que sí són necessàries per a la millora de la nostra vida quotidiana.
Si revisem les actes dels Plens d'aquest mandat podrem veure com de manera aclaparadora ERC ha portat a debat un reguitzell de mocions que han rebut des de dalt redactades i a punt per a ser presentades i que han ocupat bona part dels plens i, per contra, no s'han suscitat debats concebuts per a acordar les millors actuacions a realitzar a Vacarisses.
Aquest període ha estat marcat per la inexplicable complicitat del PSC que, amb excepció d'aquelles mocions "processistes" que topen amb les seves pròpies directrius, han donat l'aprovació sense major debat ni oposició a totes les mesures de caràcter econòmic i administratiu presentades per l'Equip de Govern d'ERC.
Estem convençuts que el debat i l'acord són el millor camí per a la consecució d'assoliments que millorin la vida a Vacarisses i continuarem insistint i treballant en aquesta via en aquesta segona part del mandat.
Tot fa pensar, però, que ERC seguirà en aquesta mena d'autarquia per a la qual necessita tant sí com no la inestimable ajuda del PSC.

 

 

Cs Vacarisses

Inseguridad y graves altercados en Vacarisses
En la madrugada del pasado viernes 15 al sábado 16 de octubre, durante la celebración de la aplazada Fiesta Mayor, se produjeron unos hechos terribles a los que no estamos acostumbrados en Vacarisses: batallas multitudinarias, policías heridos, detenciones, atropellos y disparos son actos más propios de una serie de Netflix que de una Fiesta Mayor de nuestro otrora tranquilo municipio.
Por supuesto, no podemos usar esta columna para nada más importante que condenar los hechos, pero también creemos importante analizar en profundidad el caso para descubrir si se trata de un caso aislado o, por el contrario, vamos a tener que acudir temerosos a futuras celebraciones en nuestro propio pueblo.
En Vacarisses la inseguridad ha ido aumentando en todos los aspectos año tras año y los vecinos no ven el final a este problema.
En los últimos años, la principal preocupación de los habitantes de Vacarisses es el miedo a los robos en casas y a las okupaciones.
Vacarisses, como ocurre en el resto de la región, no está libre del problema de cómo los jóvenes (y los no tan jóvenes) se acostumbran a ver cuestionada la autoridad día tras día y por ello cada vez existen más casos de agresión a cuerpos de seguridad.
No es nuevo que existan altercados en las fiestas, pero nunca se había llegado a estos niveles de agresividad. Esto es debido principalmente a que todas las problemáticas enumeradas anteriormente se unen, creando así un caldo de cultivo ideal para que la agresividad quede patente en máximos históricos y que cualquier riña, que en otro momento quedase diluida antes de acabar la noche, se convierta en una grave reyerta.


Data 1 de novembre de 2021
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats