Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 163 (setembre)

ERC

El passat mes de juny es va iniciar, des de la regidoria de Polítiques de gènere, el procés d’elaboració del I Pla Intern d’igualtat de gènere de l’Ajuntament de Vacarisses, amb l’objectiu
principal de treballar per a la incorporació transversal de la igualtat d’oportunitats en la gestió quotidiana de l’organització i per ser, així, un exemple i model a seguir a l’hora de vetllar de manera activa per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, a través de la promoció de projectes socials orientats a garantir la igualtat real i efectiva al municipi.
Tot i això, encara ens queda molta feina per fer. Durant la passada Festa Major, tot i vetllar per dur a terme contractacions igualitàries i inclusives, vam viure una situació bastant desagradable durant l’espectacle de màgia que donava punt i final a la Festa Major, amb alguns comentaris bastant ofensius per part del presentador de l’acte. Hem de seguir treballant en detectar i prevenir aquest tipus de situacions. Per finalitzar, recordar que encara hi ha més de 3.000 represaliats i represaliades des de l’octubre del 2017 per defensar les llibertats del nostre país.

 

UIPVContinuem patint pudors de Coll Cardús!!!
A Vacarisses, darrerament estem patint una sèrie d’episodis de pudors i molèsties provinents de l’abocador/CTR. El passat dimarts 8 de juny, va tenir lloc una reunió de l’executiva del Consorci de Residus del Vallès Occidental, on es va aprovar la licitació de contractació d’un tècnic o tècnica i l’elaboració d’un manual de funcionament del Centre de Tractament de Residus (CTR) de Coll Cardús.
Cal recordar que Vacarisses és membre a ple dret de l’Executiva del Consorci de Residus en ser el municipi que acull el CTR.
Segons les informacions que hem tingut, s’ha demanat una subvenció de nou milions d’euros provinents de l’Agència Catalana de Residus, amb l’objectiu de fer millores, recuperar més rebuig i millorar els focus emissors de la infraestructura. Esperem que aquesta subvenció serveixi en gran mesura per millorar les instal·lacions i el funcionament del CTR i solucioni el problema de les molèsties als veïns i veïnes de Vacarisses. Segons fonts del mateix ajuntament, l’abocador de Coll Cardús ja ha rebut fins el juliol 119.402 tones de residus, des de setembre de 2020.
L’associació Prou Pudors de Vacarisses, per fi, ha decidit fer un manifest molt contundent, en què demana a l’alcalde de Vacarisses que compleixi la seva paraula i emprengui mesures més contundents i on també manifesten la manca de valentia i fermesa en les actuacions de l’equip de govern en referència a aquesta greu problemàtica. Finalment, Prou Pudors de Vacarisses ha decidit assessorar-se i iniciar els tràmits per fer una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient. UIPV pensem que des de l’ajuntament s’ha de ser al costat dels vilatans i lluitar per tal de prendre aquelles mesures que siguin efectives i solucionin d’una vegada aquestes molèsties tan persistents.

 

 

logo vxvLes pudors continuen
Estem al mes d'agost, el temps més important de vacances al nostre municipi i ens trobem, un altre any més, les pudors de l'abocador de Coll Cardús a casa nostra. I a la bústia, la revista El
Terme, amb un parell d'articles propagandistes sobre què està fent el nostre equip de govern. El primer article té a veure amb l'estudi que la UPC portarà a terme per avaluar l'impacte de les pudors al nostre municipi. Donem una ullada a l'acta de la junta de govern del dia 5 de juliol i ens trobem una sèrie de dades que l'equip de govern omet en aquest article. La primera té a veure amb la quantitat de queixes rebudes. Hem de deixar clar que aquesta és només el 10% de les molèsties per als veïns i veïnes, ja que, com és sabut, la majoria ja no fa cap queixa, sabedors que cauen en sac trencat. Aquest estudi constarà de tres fases: la primera estarà compresa entre setembre i desembre de 2021; la segona, entre gener i desembre de 2022, i la tercera, de gener a desembre de 2023. Vistes aquestes dades, el primer que ens dona per pensar és per què comencen aquest any al mes de setembre si el pitjor moment de les pudors, com tothom sap, és juliol i agost i per què l'Ajuntament omet aquestes dades? El segon article té a veure amb la visita del nou director de l'Agència Catalana de Residus al CTR i aquesta vegada sí que es veuen a la foto el Sr Alcalde i el regidor de medi ambient de l'Ajuntament de Vacarisses. Hem de dir que, en set anys de legislatura d’ERC, han pujat a l'abocador tres vegades, comptant aquesta. Esperem que el nou director posi fil a l'agulla per solucionar tots els episodis d’olors/molèstia que patim dia a dia els veïns i veïnes de Vacarisses. Per últim, recomanar que guardeu aquesta revista per poder valorar si el que es diu en ella s’acompleix i no és simple propaganda. Bon Estiu.

 

  

PSCLos socialistas queremos una Vacarisses para vivir, trabajar, disfrutar y avanzar juntos. Somos y seguiremos siendo la garantía de la convivencia en nuestro pueblo y lo haremos siempre defendiendo el diálogo, el pacto y la negociación, como herramienta para avanzar juntos. Por eso seguiremos trabajando para las mejoras de este, nuestro pueblo.

 

 

 

 

Movem Vacarisses

No més petards
Ja passada la festa de Sant Joan, malauradament hem hagut de patir l'ús de petards i fins i tot coets al nostre municipi de Vacarisses, encara que l'Ajuntament va aconsellar no utilitzar-los.
Vivim en un lloc on persones d'altres ciutats, com Terrassa o Barcelona, busquen la tranquil·litat d'un municipi envoltat de la pau de la Natura.
Volem gaudir d'unes festes inclusives, que totes les persones puguin viure sense haver d'estar tancades a casa i que no exclogui les persones vulnerables al soroll, com la gent gran, els autistes, els sensibles a l'oïda i els animals. El balanç d'enguany, des del dia 23 de juny fins al 26, pel que fa als animals aterrits pel soroll: 14 gossos escapats, 1 atrapat moltes hores en una tanca i 1 mort a casa seva per infart de miocardi, a més de la gran quantitat d'aus i d’animals no ferals.
Demanem al Consistori que d'una vegada per totes prohibeixi l'ús de petards sonors i que organitzi campanyes educatives a les escoles i a la població adulta.
Tothom té dret a gaudir de les festes.

 

 

Cs Vacarisses

El parque de calistenia ya está operativo
En el pleno de noviembre de 2019, Ciutadans Vacarisses presentó una moción para la creación de un recinto de calistenia que fue aprobada por amplia mayoría, casi por unanimidad.
Desde Ciutadans Vacarisses creímos que era buena idea instalar un recinto de calistenia en Vacarisses debido a que es un deporte cuya aceptación aumenta cada día en personas de todas las edades y también porque, al ser un sistema de ejercicios físicos con el propio peso corporal, ayuda a reforzar las articulaciones y a prevenir lesiones y dolencias físicas. Como es un deporte que se adapta a la intensidad y dificultad de cada individuo según sus capacidades, lo puede practicar cualquier tipo de persona y contar con una oferta gratuita de esta disciplina en nuestro municipio nos parecía indispensable.
Finalmente, se ha instalado en las pistas deportivas de l'Eixample y ya se encuentra totalmente operativo, por lo que podéis practicarlo siempre que os apetezca.
Cierto que hemos tenido que esperar hasta julio de 2021, más de año y medio, para ver prosperar esta idea de nuestro grupo municipal, pero entendemos que con pandemia de por medio no se ha podido realizar antes y tampoco se habría podido comenzar a disfrutar debido a las restricciones sociales. Probablemente no sea suficiente contar con un único recinto de calistenia en un municipio tan extenso como es Vacarisses, pero todo tiene su primera piedra. Ésta es la de la llegada de la calistenia en Vacarisses. Si se constata que los vecinos practican en las instalaciones y que entre todos somos capaces de mantener el recinto en buen estado será solo el comienzo y deberemos sopesar la opción de crear otros parques de calistenia en otras zonas.
En Ciutadans Vacarisses hacemos política útil.


Data 1 de setembre de 2021
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats