Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 161 (juliol)

ERC

Inversions
Al darrer ple va tornar a sortir per part d’un grup municipal a l’oposició que aquest govern només treballava pel nucli urbà, una mentida que només crea desunió i que és un debat que s’hauria d’haver superat.
A tall d’exemple, explicarem que el pàrquing municipal està fet precisament perquè les persones d’altres nuclis habitats puguin aparcar còmodament per fer les seves gestions.
Algunes de les darreres inversions, les més quantioses que s’han fet i es faran a Vacarisses durant aquest mandat, son les següents:
· Pacificació cruïlla (Nucli Urbà): 200.000 €
· Tancament pista de Can Serra: 594.000 €
· Nova comissaria policia (Polígon Industrial): 779.000 €
· Talús Torreblanca II: 60.000 €
· Caldera Biomassa Pavelló (Eixample): 140.000 €
· Asfaltat de carrers (darrers anys) Ventaiol: 150.000 €
· Camp de futbol (Eixample): 330.000 €
· Asfaltat de carrers i aigua (Torreblanca I): 105.000€

Les dades son clares, però repetim que no volem entrar en aquest debat estèril i que només porta a la confrontació. D’altra banda, voldríem informar dels darrers projectes que s’estan treballant des de diferents regidories. Des de la regidoria de Gènere s’està treballant en un Pla intern d’Igualtat. Aquest mes de juliol han començat les obres per millorar el Casal de la Gent Gran. Al setembre, i impulsat per la regidoria d’Educació, comença l’Aula Mentor on es podran cursar fins a 170 cursos en línia. Des de Participació ciutadana s’han enllestit els pressupostos participatius que podreu començar a votar aquests mes de juliol. Com veieu som un ajuntament que, malgrat la pandèmia, segueix treballant per a tothom i a bon ritme.
Voldríem acabar demanant l’Amnistia, la fi de la repressió i poder exercir el dret a l’autodeterminació.

 

UIPVPacificació de la cruïlla!
Ja s’han acabat les obres de pacificació del centre urbà de Vacarisses, un projecte sobre el qual UIPV ja vam manifestar des d’un primer moment la nostra discrepància per innecessari, inadequat i perquè suposava un elevat cost. En concret, es va adjudicar per un preu de 387.153 €. De fet, ni el mateix alcalde va ser capaç de dir-nos el cost real que pagarà l’Ajuntament, tot i que també hi ha una subvenció de la Diputació de Barcelona. Tal com estava abans, la cruïlla urbana on es troben els principals serveis, escoles, Casal de la Gent Gran, Dispensari, Correus, pàrquing i els diversos espais de la Fàbrica, sempre havia funcionat amb força normalitat i sense problemes de seguretat que comportessin un perill als vianants.
Aquesta majestuosa i innecessària obra de l’equip de govern d’ERC comportarà una sèrie de problemes en la mobilitat, dels quals nosaltres ja vam alertar en una reunió. Amb aquest projecte han fet desaparèixer la parada del bus interurbà ubicada al dispensari i això ha comportat que hagin de canviar a un altre indret menys adient que obliga el bus a fer maniobres molt perilloses i amb poca seguretat. Un altre dels problemes importants que comportarà l’obra és que els autocars dels centres escolars ja no podran estacionar per recollir els alumnes davant dels centres, com era habitual.
Un altre greuge és que el carrer Salvador Badia només serà d'una sola direcció i això implica que tots els vehicles que hagin d’anar al nou pàrquing han de passar pel carrer Montserrat.
La conclusió és molt clara: qui va fer la redacció d'aquest projecte, el va fer des d’un despatx de Barcelona, sense tenir coneixement de les necessitats del poble. El que és més greu i preocupant és que s'ha fet amb el vistiplau de l’alcalde.

 

 

logo vxvGreuge comparatiu
Veïns per Vacarisses va adreçar una pregunta a l'alcalde a l'últim ple de maig: demanàvem saber les inversions econòmiques que l'Ajuntament ha destinat al manteniment de carrers, parcs infantils, neteja d'embornals, reposició de plaques viàries, enfonsament de carrers o la tan demandada urbanització de La Creu i El Ventayol. Veïns per Vacarisses té la seguretat que la balança s'inclina descaradament a favor del nucli urbà. Volem deixar ben clar que no estem en contra de tenir un nucli urbà ben endreçat, però no desitgem que això succeeixi en detriment de la resta de nuclis habitats, com està passant des que governa ERC.
Volem fer un recordatori que té a veure amb el discurs d'investidura que va adreçar el nostre alcalde als presents que eren a la sala dels Cups del Castell. N’extrec un paràgraf per nosaltres molt important i que sol sortir sempre que se celebra una presa de possessió: "Com a alcalde de Vacarisses, governaré per tots els vilatans sense distinció". És evident que això no és així i per comprovar-ho només heu de donar un volta per qualsevol de les nostres urbanitzacions.
La nostra sorpresa va ser que el Sr. Alcalde ens va contestar que, dins d’aquesta llista i per poder valorar les inversions, posaria la recaptació d'impostos del nucli envers els nuclis habitats, donant per fet que la recaptació del nucli és superior a la dels nuclis habitats i que, per aquesta regla de tres, el nucli ha de tenir tracte de favor envers els nuclis habitats.
També volem aprofitar aquest escrit per denunciar públicament la gestió que s'està fent tant de l'abocador de Coll Cardús, com del Centre de Tractament de Residus, que està provocant que els veïns i veïnes del voltant no puguin viure fora de casa seva. "Volem solucions".

 

  

PSCContinuem amb problemes d’aigua i de pudors
Sí, continuem patint problemes amb l’aigua a diverses zones del municipi. Tenim queixes de veïns als quals l’aigua no els arriba amb la mínima pressió necessària ni per dutxar-se durant el cap de setmana, que és quan molta gent ve al municipi. En altres zones, tenen un excés de pressió que ha fet malbé calderes, ha rebentat canonades i ha produït fuites d’aigua que, per sort, s’han donat en hores properes a què comenci el torn de la brigada, perquè si no coincideix, podem estar abocant aigua durant hores i inclús dies sense que ningú faci res. Per no parlar dels talls de subministrament que es provoquen cada cop que hi ha una reparació a la xarxa i es talla l’aigua als veïns sense ni tan sols avisar-los, degut segurament al desconeixement de la cartografia de les instal·lacions. S’ha arribat a trigar gairebé un dia sencer a trobar quina és la clau que alimenta aquella zona. Tot plegat, un despropòsit.
La resposta per part de l’ajuntament sempre ha anat en la mateixa direcció: si no teniu pressió, poseu-vos un grup de pressió; si hi teniu un excés, poseu-vos un reductor de pressió. Sempre ajudant als veïns i resolent els problemes d’una manera ràpida i efectiva. Tema a part són les pudors que anem patint des de ja fa massa temps. Continuem sense entendre com és possible que ningú aconsegueixi que l’empresa responsable aturi aquests episodis de pudor que hem de suportar, i més ara de cara a un estiu que sembla que serà d’allò més calorós.
Esperem que aviat aconseguim que la gestió de l’aigua passi a mans del CONGIAC, com anem treballant des que estàvem al front de la regidoria, i esperem que algú solucioni d’una vegada per totes els problemes de les pudors. Nosaltres, seguirem insistint amb la força que tenim. Seguim!

 

 

Movem Vacarisses

Dos anys de legislatura a l’oposició
Movem Vacarisses s’ha anat caracteritzant per fer una oposició col·laboradora en les mesures a prendre enfront dels efectes de la pandèmia, però a la vegada molt ferma i exigent en el seguiment de la gestió feta per l’equip de Govern d’ERC durant aquest període.
Per a nosaltres, fer política des de l’oposició és també resseguir i plantejar activament quines són les millores que considerem prioritàries per al nostre veïnat, encara que moltes d’elles no coincideixin amb les que porta o portarà a terme l’actual equip de govern.
Hem demanat més actuacions per les urbanitzacions de Vacarisses: no només existeix el nucli o centre de la Vila, sinó també les altres 15 urbanitzacions. Veiem com s’ha prioritzat clarament el centre de la Vila, mentre tota la resta de la localitat continua amb deficiències i algunes zones pateixen la urgència que es cobreixin necessitats bàsiques perquè els habitants assoleixin una mínima qualitat de vida.
Hem demanat més actuacions en el revertiment dels beneficis del porta a porta en millors actuacions mediambientals, però ni tan sols encara ens han aclarit quins són els resultats econòmics d’aquest.
Hem demanat una acció contundent front als episodis de pudors del Centre de Tractament de Residus i abocador, que s’aclareixin quines seran les aportacions previstes en la subvenció de l’Agència de Residus en matèria de mesures correctores per mitigar-les i quines seran les noves activitats que es preveu desenvolupar en les instal·lacions.
Hem demanat una deixalleria que no sembli ‘deixada’ i que es reprengui l’espai de reutilització.
Hem demanat que les instal·lacions i espais que ja tenim a la Vila es cuidin i mantinguin adequadament: via pública, parcs infantils, instal·lacions annexes al camp de futbol, arbrats i herbes…
Malauradament les nostres peticions, aquestes i altres, mai són ben rebudes per ERC.

 

 

Cs Vacarisses

Hacer una política útil para Vacarisses debería ser la prioridad
En el pasado pleno del 27 mayo de 2021, desde Ciutadans Vacarisses presentamos la moción para implantar la Formación Profesional en los centros educativos de Vacarisses.
Fue una de esas pocas veces, casi únicas, en las que una moción es bien recibida por la totalidad de los regidores. Aunque las votaciones eran claramente favorables, por no decir unánimes, se decidió que por el momento se dejara encima de la mesa en espera de realizar los estudios pertinentes sobre las materias a impartir, para decidir cuales son las más necesarias y las que
cuentan con mayor salida laboral, una vez comprobadas las titulaciones más demandadas por las empresas en 2020 y las ofertas más demandadas en municipios cercanos que impartan Formación Profesional.
La Formación Profesional es una herramienta imprescindible para el aprendizaje y la cualificación de los ciudadanos, para hacer competitiva la propia estructura productiva del municipio y para mejorar las condiciones de empleo en todas las franjas de edad. En definitiva, es un recurso necesario para luchar contra el desempleo, especialmente en estos tiempos de pandemia.
A día de hoy, en Vacarisses, los alumnos tienen que desplazarse a municipios cercanos para cursar este tipo de educación, siempre y cuando sean afortunados y no sean rechazados por la preferencia que ostentan los solicitantes de dichas ciudades.
Nos gustaría saber vuestra opinión, la de los vecinos que, independientemente de si nos apoyáis con vuestro voto o no, os preocupáis por conseguir un futuro mejor para Vacarisses. Por ello esperamos que contactéis con nosotros, ya sea en persona o por redes, para saber qué opináis de esta moción y si tenéis propuestas para mejorarla. En Ciutadans Vacarisses hacemos política útil.


Data 5 de juliol de 2021
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats