Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 159 (maig)

ERC

Seguim millorant Vacarisses
Primer de tot, ens agradaria donar el nostre condol a la família de qui fou regidor de l’ajuntament de Vacarisses: el Sr. Martí Llorens. Des d’Esquerra Vacarisses sempre el vàrem considerar
una persona capaç i vàlida, propera, amb qui es podia arribar a acords.
També volem destacar, en segon terme, que la primera fase del pàrquing municipal és una realitat i està obert a la població des de fa unes setmanes. Aquest aparcament està pensat, bàsicament, per totes aquelles persones que venen dels diferents nuclis habitats fins a alguns dels equipaments que es troben al nucli urbà. Cal recordar que, per motius històrics, es troben en aquesta zona la majoria dels equipaments.
Per altra banda, des de l’ajuntament s’han endegat un seguit d’obres de millora de la xarxa d’aigua, així com de voreres i de millora del ferm. Les actuacions s’han fet, entre altres punts, als carrers Egara, Manresa, Bages, Dr. Fleming i Vallès.
Aquestes accions continuaran duent-se a terme aquests pròxims mesos en diversos carrers dels diferents nuclis habitats de Vacarisses.
Pel que fa a millores a l’enllumenat, s’ha executat el canvi a tecnologia LED de les llumeneres dels nuclis habitats de La Coma, La Creu i Can Serra estació ha començat el dilluns 26 d’abril. Es continua materialitzant d’aquesta manera la substitució massiu a tecnologia LED que aquest govern va començar fa cinc anys. Durant aquest 2021 també es durà a terme al nucli habitat dels Caus.
Les obres de millora del vial que enllaça el carrer dels Cupots amb Torreblanca II començaran la setmana del 3 de maig. Aquesta millora consistirà a desbrossar-lo i fer punts d’encreuament que permetin el pas de dos vehicles al mateix temps, tot i l’estretor del vial.
Per acabar, continuem demanant la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades.

 

UIPVCondol i tristesa per la pèrdua del Martí Llorens!!
Ens ha deixat el nostre company i amic Martí Llorens, veí del Palà, on feia molts anys que hi residia. El Martí era un senyor, amb un tarannà dialogant, ponderat amb les paraules i un defensor del medi ambient i de la natura, sempre discret i molt educat i respectuós amb tothom i per damunt de tot, una excel·lent persona.
Doctor en Ciències Físiques per la UB i docent de les Facultats de Física i Química durant una colla d’anys de la UB, la UPC i la centenària Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona, on en va ser director del 1997-2008.
Vam tenir l'honor de comptar amb el Martí Llorens com a regidor d’UIPV a la legislatura 2011-2015, al capdavant de les àrees de Medi Ambient, Participació Ciutadana i Urbanisme.
La legislatura de 2016 i 2019 va ser regidor a l’oposició per UIPV. Hem tingut el privilegi de poder compartir la seva experiència i el treball incansable per al municipi de Vacarisses.
El Martí també va dedicar molts anys de la seva vida a treballar per a la urbanització on vivia i va ser un dels fundadors i impulsors de la construcció i posada en marxa del Casal del Palà, juntament amb la seva estimada Mery. Des d’UIPV volem mostrar el nostre reconeixement per la seva tasca.
Sempre el tindrem en el nostre record i estima!!
Volem traslladar el nostre més sincer condol a la família i a les persones més properes.
Descansa en pau, per sempre, Martí!!

 

 

logo vxvObres i més obres
Ens trobem immersos en un seguit d'obres, sobretot en l'àmbit del nucli urbà. Aquest equip de govern s'està caracteritzant per fer obres i més obres, un equip de govern que en anteriors legislatures s'ha afartat de criticar els anteriors equips de govern, unes obres que aquest equip de govern ha anomenat com "Pacificació del Nucli" i, tot i el nom, el que ha aconseguit és el malestar per no dir l'emprenyament de la majoria dels veïns que veuen que anar al nucli a fer qualsevol gestió és una excursió que pot suposar més d'un matí sencer, amb la possibilitat de no ensortir-se’n amb el propòsit que els havia portat a fer aquest desplaçament, farmàcia, correos, fruiteria, supermercat, estanc, restaurants, bars, etc. Hem de dir que, mentrestant, les urbanitzacions estan deixades de la mà de déu, oblidades des de fa set anys amb uns carrers intransitables, unes voreres malmeses, uns embornals saturats, forats per tot arreu, sense tapar de fa molts dies, amb instàncies sense respondre des de fa molt temps, herbes que es mengen els carrers, deixadesa en el control del porta a porta, sobretot en el que té a veure amb el control de les cases ocupades. Mentre els propietaris de les vivendes s’esforcen en complir el compromís de reciclar el millor possible, els ocupes fan el que volen i no es preocupen de si es recicla o no. Volem aprofitar el tema de recollida d’escombraries per denunciar una vegada més les intenses pudors que estem patint al municipi procedents de l'abocador/CTR. Els veïns pensaven que amb aquest equip de govern no patiríem una altra vegada aquest infern que venim patint des de fa molts anys. Hem constatat que la prioritat d'aquest equip de govern passa per la defensa a ultrança del "Procés" i la deixadesa dels problemes que afecten directament el municipi.

 

  

PSCPSC, pacto y diálogo
A pesar de todo lo que se lee en las redes sociales (que son una minoría), nuestras actuaciones y decisiones siempre han ido encaminadas al bien común y mejoras de nuestro pueblo. Durante este tiempo que llevamos en la oposición, vemos muchas veces como algunos partidos se dedican exclusivamente a hacer oposición de manera destructiva, llevando la contraria por intereses partidistas, sin mirar el bien de nuestro municipio.
Nosotros los socialistas estamos en conseguir todas las mejoras posibles para el municipio, vengan del partido que vengan. Por eso queremos seguir llegando a soluciones y pactos para la mejora de este nuestro municipio y procuraremos cumplir las propuestas que llevamos en nuestro programa.

 

 

Movem Vacarisses

Accions respecte als continus episodis de pudors de l’abocador
En el darrer Ple Municipal vàrem formular el següent prec i pregunta a l’Equip de Govern d’ERC.
Quins tipus d’accions pensen prendre front als reiterats episodis de pudors que la nostra població està patint des de fa molt temps?
En una publicació de l’Ajuntament al seu web, de data 30/07/2020, se’ns informava de les actuacions concretes que es farien i s’estaven fent a les instal·lacions de Coll Cardús, així com de l’estudi de diagnosi sobre l’origen de les pudors encarregat pel propi Ajuntament.
I, al final de l’escrit, es deia: “tot i així, si els episodis de pudors es mantenen, l’Ajuntament emprendrà les accions que pertoquin per tal d’acabar amb aquests episodis que estan afectant la població de Vacarisses.”
Doncs bé, donat que les mesures correctores aplicades no estan sorgint efecte, ja portem molts Plens en els quals Movem Vacarisses demanem quines accions pensen adoptar i quan. Però no obtenim resposta ni del Regidor competent ni de l’Alcalde, la qual cosa ens evidencia una falta de compromís amb el que es diu i una manca d’intenció en pressionar degudament el grup empresarial i administracions gestores d’aquest abocador.
És necessari que l’Ajuntament, en pro de la defensa de la qualitat de vida dels habitants de Vacarisses, emprengui, amb fermesa, les accions oportunes al respecte.
També denotem la manca de seguiment sobre el coneixement exacte de les tones que s´hi aboquen, clau per resseguir el procés de clausura d’aquest malaurat espai; en funció de l’abocament que s’hi faci, sabrem si es complirà o no la quota prevista, i, per tant, el temps de durada del seu tancament definitiu. Aquesta informació ha de ser facilitada en els Plens mensuals, a l’igual que el nombre de queixes de la població.

 

 

Cs Vacarisses

No cesa el hedor proveniente del vertedero de Coll Cardús
Aún no ha llegado el calor a Vacarisses y los vecinos se sienten cada vez más afectados por los malos olores que se propagan desde el vertedero, muestra de ello es que han aumentado considerablemente el número de instancias en el ayuntamiento y de quejas por olores en el formulario de incidencias del Consorci per la Gestió de Residus del Vallés Occidental.
Este problema se acentúa año tras año, igual que la incertidumbre que afecta a los ciudadanos de Vacarisses, que tienen la sensación de que solamente pueden resignarse a soportarlo sin llegar a ver una solución definitiva. La información que le llega a la población es que se han hecho inspecciones y se han pedido diversos informes, pero a nuestros vecinos les gustaría tener acceso en tiempo real a las resoluciones, así como saber que plan de acción existe y los plazos establecidos para afrontar esta cuestión en el futuro. Eso es lo único que les permitiría ser más positivos frente a la problemática del vertedero de Coll Cardús.


Data 3 de maig de 2021
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats