Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 157 (març)

ERC

14 de febrer, eleccions al Parlament de Catalunya
Vagi d’entrada que pensem que son unes eleccions que no s’haurien d’haver celebrat, però, com tantes altres coses, ens les van imposar.
Els resultats a Vacarisses deixen un clar missatge, som un municipi d’esquerres i independentista, arribant al 58,44% dels vots emesos.
El partit més votat ha tornat a ser Esquerra Republicana de Catalunya amb 690 vots o, el que és el mateix, el 27,11% dels sufragis emesos, molt per davant del segon partit més votat, que ha estat el PSC (18,5%). Esquerra guanya a 5 dels 7 col·legis electorals i en els altres dos queda segon, a 2 i 4 vots dels guanyadors en aquestes meses.
Des d’Esquerra, lamentem profundament que fins a 233 veïns i veïnes hagin votat la dreta més extrema. Ens comprometem a treballar i lluitar contra aquesta opció política que només busca l’odi i la confrontació i que no hauria de tenir lloc en la nostra societat.
Lamentem també la baixa participació, fruit d’un context molt complicat, però entenem perfectament que a determinats grups d’edat o en situacions personals concretes no es pot demanar assumir més riscos. Creiem que gran part del nostre electorat es va quedar a casa per diverses raons.
Destacar l’esforç de l’ajuntament i del personal implicat per organitzar uns comicis molt atípics i que requerien d’una implicació i treball suplementari. Valorem, doncs, molt positivament tant l’emplaçament com l’organització i els volem felicitar. Igualment, felicitar la ciutadania ja que no hi va haver cap incident remarcable.
Així doncs, esperem que es pugui formar un govern ampli i que es posi a treballar immediatament per superar aquesta crisi i treballar per l’amnistia i el dret a l’autodeterminació.

 

UIPVPressupost 2021
Al ple de desembre l'equip de govern va presentar els Pressupostos per al 2021 i, com ja ens tenen acostumats, no es van donar les explicacions amb rigor, tan sols un petit resum de les
partides d’inversions previstes, però ens hagués agradat que també s'expliquessin les modificacions que es fan en algunes despeses que no s’acaben d'entendre.
Uns pressupostos que no serveixen perquè són una previsió que poc té a veure amb la realitat. Durant l’any es faran infinitat de modificacions que realment treuen interès en els comptes que es presenten per aprovar.
En la nostra intervenció, vam manifestar que estàvem d'acord amb el fons de contingència prevista de 150.000 € per tal de lluitar per donar ajuts per a les conseqüències de la pandèmia.
En referència al tema de personal, no es va contemplar si s’apujarà el 0,9% als funcionaris i òrgans de govern, que el govern de l’estat té previst augmentar. Però, a la pràctica, segons ja va avançar l’alcalde, s’aplicarà un cop aprovats els pressupostos generals pel govern espanyol, amb el suport d'ERC. Estem davant d’una greu crisi sanitària, econòmica i social, per la pandèmia de la Covid-19, que ens acompanyarà també durant el 2021; per tant, ara i de forma excepcional, per a nosaltres, tocava no tan sols congelar, sinó, fins i tot, abaixar alguns impostos, per tal d’ajudar el conjunt de la població que ho està passant malament.
Recordar que cada any els comptes de l’Ajuntament de Vacarisses es tanquen amb un superàvit de més de 700.000 €, per tant, davant d’una situació d’emergència econòmica i social, és necessari aplicar polítiques de rescat i ajuda a les famílies, sense haver d'augmentar la pressió fiscal dels vilatans. Per tot l’esmentat, el nostre Grup Municipal no va donar suport als comptes de 2021.

 

 

logo vxvEleccions al Parlament 2021
Acabem de celebrar les últimes eleccions al Parlament de Catalunya i des de Veïns per Vacarisses volem fer una petita anàlisi dels resultats obtinguts pels diferents partits que es presenten als comicis. Veïns per Vacarisses tenia posada en aquests comicis una esperança en què els resultats havien de donar al país i de retruc al nostre municipi una estabilitat desitjada per la majoria dels veïns i veïnes del municipi. La nostre sorpresa ha estat que després de votar no s'ha aclarit el panorama polític ni molt menys; tot al contrari, ens trobem amb la situació més complicada que abans dels comicis. El PSC ha guanyat les eleccions amb una pujada de 46.000 vots i amb el propòsit d’establir un diàleg amb les forces independentistes i d'aquesta manera sortir del pou en què ens tenen ficats els partits que aposten pel procés independentista. El discurs d'aquests partits és que per primera vegada les forces independentistes han superat el 50% dels vots en les eleccions del 14F, però en cap moment fan anàlisi de la pèrdua de vots que han patit i que és la següent: ERC ha perdut respecte als comicis del 2017 332.000 vots a tot Catalunya i 298 a Vacarisses, el PSC ha guanyat 46.000 vots a tot Catalunya i 9 a Vacarisses, Junts ha perdut 380.000 vots a tot Catalunya i 235 a Vacarisses, En Comú Podem ha perdut 132.000 vots a tot Catalunya i 113 a Vacarisses, Ciutadans ha perdut 952.000 vots a tot Catalunya i 1.038 a Vacarisses, la CUP ha perdut 6.000 vots a tot Catalunya i 2 a Vacarisses, el PP ha perdut 76.000 vots a tot Catalunya i 39 a Vacarisses i a sobre diuen que les votacions legitimen un pacte independentista. Aquesta és la conseqüència de no anar a votar, ens esperen quatre anys més de procés i inoperància de gestió municipal.

 

  

PSCMillorem la gestió de l’aigua
Volíem començar aquest escrit agraint a tothom que es va apropar a votar el passat 14 de febrer i a l’organització municipal i voluntaris que van vetllar per la seguretat de tothom en una jornada molt complicada per a tots.
Dit això, ens agradaria reivindicar que ja fa temps que els problemes amb l’abastiment d’aigua al municipi venen sent recurrents. Quan no hi ha una fuita d’aigua per trencament d’una canonada, amb la conseqüent pèrdua de milers de litres, tenim algun problema amb un dels dipòsits de la xarxa de distribució, que està en tan males condicions i necessitada de tant manteniment, que necessitarà, durant els propers anys, la inversió i manteniment que li han mancat durant molt de temps.
Donat que el nostre ajuntament no pot fer front als reptes del futur de l’aigua a Vacarisses, tal i com teníem com a prioritat en el nostre programa, estem intentant aconseguir tenir una gestió de l’aigua millor i de més qualitat de la que disposem actualment.
En aquests temps de legislatura hem aconseguit que el govern actual comprometi en els pressupostos municipals inversions en manteniment de la xarxa, reposició de canonades i reductors de pressió, partides que un cop més es deixaven de banda. Aquest any, addicionalment, hem aconseguit que es destini una partida per poder cartografiar tota la xarxa de distribució, que, encara que sembli mentida, és inexistent. Aquesta eina ens permetrà poder redactar el Pla Director de l’Aigua a Vacarisses, imprescindible per a planificar el futur i aconseguir que la gestió de l’aigua del municipi pugui ser delegada al consorci públic CONGIAC, perquè sigui més professional, moderna i eficient sense renunciar a tenir-ne el control, tal i com estava previst quan estàvem al front de la regidoria.
Seguim!

 

 

Movem Vacarisses

La veritable defensa de l’ecologia i el medi ambient
Davant del dèficit ecològic que cada cop és més evident, considerem que els Ajuntaments han de ser el model per preservar l’entorn i la natura.
Això significa també tornar a valorar les petites dimensions, la reutilització, cuidar i conservar els nostres espais públics, garantir unes condicions d'habitabilitat dignes, afavorir una mobilitat sostenible amb transport públic, un consum responsable i de proximitat.
Aquestes premisses defineixen una clara defensa, real i efectiva, d’un concepte ampli de protecció del medi ambient.
A la nostra Vila, la gestió de l’actual equip de govern d’ERC no conjuga amb aquesta defensa: veiem les actuals obres de “desfeta” d’espais d’origen del nucli de la Vila; la construcció d’un “majestuós” pàrquing, més propi d’una ciutat, en pro de més vehicles privats; una mancança de cura, endreçament i neteja dels nostres espais públics (parcs infantils, carrers, voreres, places), l’absència d’una aposta per millorar el transport públic d’autobús, no només al municipi sinó també amb el seu enllaç amb les ciutats en les quals estem a cavall, Terrassa i Manresa; una deixalleria “deixada”, una manca d’espai adequat en la mateixa per a la reutilització i afavorir la recuperació dels residus.
Des de Movem no ens cansem d’insistir-hi, Ple rere Ple, però la resposta és sempre la de “ho estem estudiant”.
També el fet de tenir una regidoria de Medi Ambient ha de significar dotar-la de més recursos econòmics i de personal per poder fer-la més efectiva. L’encara “incògnita xifra” del retorn i estalvi del sistema de recollida de residus del porta a porta hauria de revertir-se en aquestes millores.
Les actuacions en el dia a dia són les que haurien d’evidenciar la voluntat de cuidar, de debò, el nostre entorn, i no més paraules.

 

 

Cs Vacarisses

Sistema de votación con deficiencias
Todos tenemos una opinión sobre la Ley d'Hont y otros contratiempos del actual sistema electoral en votaciones generales, autonómicas o municipales, pero, debido a las quejas sobre las
últimas elecciones autonómicas del 14F, preferimos orientar este artículo solo al sistema de realizar la votación que este año ha sido más complicado que nunca por la necesidad de tomar medidas Covid, pero que suele generar quejas como lo complicado que resulta realizar el voto por correo o por el desagrado de ser escogido para estar en una mesa.
En Vacarisses, lo que más ha extrañado ha sido reunir las 7 mesas, que siempre se diseminan en 2 colegios, en un único punto y que el sitio escogido sea el polideportivo en lugar de otro con mayor espacio.
Hay discrepancias sobre la organización y los tiempos de espera, problema que parece venir heredado del punto anterior, ya que hacer pasar a todos los votantes por una sola entrada no es tarea fácil en los momentos de mayor afluencia. Los encargados de organizar e informar hicieron lo que pudieron pero es complicado si hay trabas de inicio.
A nivel global, en varios países se ha probado el voto digital pero a muchos no les acaba de convencer la inseguridad que ofrece este sistema. Mejorar el sistema de voto por correo parece una labor más sencilla.
Municipalmente lo que más complica a los vecinos es saber en qué mesa votar por la forma de separar las mesas, primero por urbanizaciones y después por apellidos, haciendo que, por ejemplo, una madre y su hijo puedan votar en mesas distintas a pesar de vivir en el mismo domicilio.
Podéis comentarnos vuestras inquietudes en redes o vía mail: ¿Qué mejoras creéis realmente posibles? ¿Cómo se podrían evitar los inconvenientes derivados de la convocatoria de unas elecciones?


Data 1 de març de 2021
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats