Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 155 (gener)

ERC

Un pressupost realista per encarar el 2021
El passat mes de novembre es va aprovar el pressupost municipal per al 2021. UIPV i Movem el varen votar en contra, tot i ser uns comptes que prioritzen la lluita contra la COVID, l’àrea
de serveis socials i el medi ambient.
En aquests pressupostos, per exemple, hi ha una partida de 20.000 euros per començar a fer l’estudi permanent de partícules de pudors provinents de l’abocador, així com projectes medi ambientals per afavorir la biodiversitat al nostre municipi.
Igualment, hi ha una partida de 150.000 euros destinats a tots aquells imprevistos que puguin sorgir durant l’any i que no estan pressupostats, derivats especialment de les afectacions de la COVID, en els àmbits social, econòmic, cultural, etc.
En un any on hi ha una davallada important en els ingressos municipals, seguim apostant per mantenir totes les partides de serveis socials i, d’aquesta manera, poder ajudar totes aquelles persones i famílies que es puguin veure afectades per la crisi econòmica i social que ja fa anys que patim.
Per altra banda, dotem partides de 130.000 i 55.000 euros per arreglar carrers, voreres, parcs... de diferents punts de Vacarisses i, per tant, posem els diners per millorar el dia a dia dels vacarissans i vacarissanes.
En definitiva, uns pressupostos al servei de Vacarisses per millorar i seguir avançant cap a una Vacarisses millor. No voldríem acabar sense demanar l’alliberament i el retorn dels presos i preses polítiques i que acabi la repressió contra els que pensem diferent i volem viure lliurament, decidint el nostre futur. Un pensament per als pobles que lluiten per la seva llibertat i per a aquelles persones que migren per buscar una vida digna.
Desitjar-vos un molt bon 2021, sense pandèmia i en una República lliure i socialment justa.

 

UIPVDeteriorament del municipi
Al ple d’octubre, es van presentar les ordenances fiscals per al 2021. El nostre Grup no les va recolzar, entre d’altres qüestions, perquè en els temps de situació de crisi per la Covid-19 i les seves greus conseqüències que tots els veïns i veïnes estem patint, creiem que no n'hi ha prou amb congelar les taxes, sinó que cal fer un esforç més gran i abaixar algunes taxes i impostos com l’IBI, etc. i més si tenim en compte que cada any es tanquen els comptes amb superàvit. Per altra banda, vàrem manifestar els dubtes sobre la pujada dels tipus dels valors cadastrals que aplica el govern espanyol cada any, en referència al canvi de la bonificació per instal·lar plaques fotovoltaiques. La bonificació del 2020 és del 50%; en canvi, l’any 2021 es volen limitar les bonificacions en funció dels quilovats generats. Per tot això, UIPV ens vàrem oposar a la seva aprovació.
En el mateix ple, es van presentar modificacions puntuals del Pla General d’Ordenació Municipal per adequar diferents àmbits en la gestió i funcionalitat urbanística. Un cop més, l’equip de govern d’ERC no va donar cap explicació per part del tècnic que va proposar les modificacions (presentades en el mes de febrer de 2020) que ens permetés poder valorar. Aquesta manca de respecte i consideració envers el principal grup de l’oposició va fer que no aprovéssim la proposta.
Al municipi de Vacarisses, des que està governat per ERC, estem veient, dia rere dia, el deteriorament de parcs, la precària neteja dels carrers i vorals, les reiterades pudors de l’abocador-CTR, la proliferació de problemes amb l’ocupació, la manca de seguretat, el descontrol en accions incíviques per part d’alguns col·lectius, i l’absència dels regidors a trepitjar carrer i a preocupar-se dels problemes reals dels vilatans.

 

 

logo vxvPressupost 2021
El passat 26 de novembre es va celebrar el penúltim ple ordinari de 2020. Veïns per Vacarisses es va abstenir amb els arguments següents, tot i que tres de les partides que tot seguit detallarem semblaven copiades del programa electoral de VxV de les últimes eleccions municipals de 2019. Una partida de 140.000 € per a la construcció d’un mòdul per al trasllat de les instal·lacions de la policia local, partida de 7.000 € per a la construcció d’un pàrquing de caravanes, partida de 35.000 € per al projecte de trasllat de la brigada al polígon industria; com ja hem dit abans, tres compromisos que vàrem assolir al programa de VxV. Tot i estar d'acord amb aquestes iniciatives, considerem insuficients els diners destinats. La nostra proposta en el cas de la Policia Local era edificar unes instal·lacions d'acord amb una Policia local del segle 21 i no amb un mòdul prefabricat, a banda de valorar el lloc de la seva ubicació.
Respecte al pàrquing de caravanes, ens sembla una partida insuficient per poder dotar el pàrquing d'unes instal·lacions d'acord amb la repercussió que està tenint aquest sector a la vida diària d’un poble com el nostre i el dia a dia dels seus comerços. Creiem que l'ajuntament hauria de fer una aposta més ambiciosa i dotar el nostre municipi amb unes instal·lacions com cal, a banda de valorar la seva ubicació. En tercer lloc, la partida per dotar la brigada d'obres amb unes instal·lacions com es mereixen, que estiguin ubicades fora de l'edifici de La Fàbrica, ja fa molt temps que s’hauria d’haver produït, junt amb una bona central de compres que facilités la tasca d’una brigada sobrecarregada de feina i sovint molt poc valorada. Tot i estar d'acord en les intencions, no estem d'acord en les formes. Per aquests motius, la nostra abstenció.

 

  

PSCPor la eliminación de la violencia hacia las mujeres
El pasado 25 de noviembre se celebró el “Día internacional de la eliminación de la violencia hacia las mujeres”, y queremos aprovechar para reivindicar una vez más la total erradicación de la violencia machista que ha asesinado a día de hoy 1.075 mujeres en nuestro país desde 2003, según los datos oficiales del Ministerio de Igualdad, y de las cuales 155 han fallecido en Catalunya. Urge frenar este otro tipo de pandemia social contra los derechos de las mujeres tan arraigado en nuestra cultura y difícil de erradicar, en la que la vacuna ya está disponible, y es la educación y la dotación de medios para evitar definitivamente que se lleguen a producir este tipo de actos.
Es nuestro deber poner en valor nuestro legado político socialista y declarar nuestra contundente apuesta por las políticas y herramientas legales que garanticen la igualdad como instrumento vital para lograr la igualdad real y efectiva entre mujeres y hombres. Necesitamos gobiernos igualitarios que apuesten por una sociedad libre de machismos y de extremismos culturales.
Si crees que estás sufriendo violencia de género, o que alguien de tu entorno puede estar sufriéndola, te recomendamos que te pongas en contacto con el teléfono gratuito de información y asesoramiento jurídico 016. Servicio público puesto en marcha por la Delegación del Gobierno para la Violencia de Género, en funcionamiento las 24 horas del día, y en él serás atendida por profesionales especializados en esta materia. Este servicio garantiza la confidencialidad de los datos de las personas usuarias.
Así que recuerda, no estás sola, estamos contigo.

 

 

Movem Vacarisses

MV rebutja els pressupostos d’ERC i PSC per 2021
En el ple del 26/11/2020 es van aprovar els pressupostos 2021 només amb el vot d'ERC i PSC, com també va succeir en l'exercici anterior. Ja no sorprèn que aquesta coalició de fet porti
precuinats els comptes, però resulta ofensiu que l'alcalde, després de fernos arribar el producte d'aquest acord i amb escassos dies per a estudiar-lo, ens digui que passem “pel seu despatx” si tenim alguna aportació.
Aquests pressupostos estan mal fets, amb partides assignades a capítols que no corresponen (com una “Professora externa d'anglès” en el capítol d’“Escola de Música”), amb identificació duplicada (“Equipament per a processos d'informació”, “Neteja i endreç”) i inversions d'imports significatius sense projecte o cap detall (actuació no descrita a la Fàbrica, pàrquing d'autocaravanes, noves dependències per a la Policia Local, inversió en parcs i jardins o en via pública).
En la seva presentació, l'alcalde Masana va afirmar que eren uns pressupostos més socials, fent esment a una partida de “Dotació al Fons de Contingència” per a afrontar possibles necessitats que es plantegin per la crisi de la COVID-19. Sense entrar en que aquesta partida pràcticament s'alimenta de les retallades en despeses que es veuen reduïdes per la mateixa pandèmia, Movem Vacarisses estem d'acord amb fer una reserva en aquest sentit. Però això no explica que ERC i PSC hagin congelat Gent Gran, Educació, Infància i Polítiques de Gènere; que hagin reduït el Servei d'Assistència Domiciliària en plena pandèmia, i que s'hagin oblidat de Medi Ambient i Habitatge.
I ens preocupa molt la desaparició dels ingressos pel retorn del Porta a Porta, que permetria entomar accions de millora del sistema.
Ho expliquem amb més detall al nostre web, movemvacarisses.cat.
Bon Any!

 

 

Cs Vacarisses

Presupuestos aprobados, pero poco legítimos
En el pasado pleno de noviembre se aprobaron los presupuestos para 2021. Se aprobaron de un modo poco provechoso tras ser presentados con pocos días para poder ser revisados y que, como era previsible, se negociaron únicamente con uno de los partidos de la oposición. Esto es algo a lo que estamos acostumbrados políticamente en este país, pero no por ello es algo beneficioso. Lo ideal que debería hacer cualquier equipo de gobierno para su municipio sería aprobarlos con el mayor consenso posible y eso sólo se consigue con diálogo y presentándolos con el tiempo suficiente. Nuestro voto nunca podía ser favorable a unos presupuestos que no cuentan con partidas para lo que resta pendiente de urbanizar, que no cuentan con partidas para proyectos aprobados en plenos anteriores o que no cuentan con partidas para mejorar el servicio de recogida de basura. En definitiva, no cuentan con partidas muy importantes para los asuntos que más preocupan a los habitantes de Vacarisses.
Son unos presupuestos elaborados y presentados para aprobarse por la mínima y sin tener en cuenta a la mayor parte de la oposición y, por lo tanto, a la mayor parte de Vacarisses.


Data 4 de gener de 2021
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats