Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 151 (setembre)

ERC

Abocador /CTR
Portem uns mesos amb uns episodis de pudors molt forts provinents de Coll Cardús. D’entrada, i com a administració més propera i tot i que tant l’abocador com el CTR no son de titularitat municipal, pensem que cal demanar perdó.
Des de l’ajuntament, s’ha convocat dos cops la Comissió de Seguiment de l’Abocador, on hi ha representants polítics, de les associacions de veïns més afectades, Prou Pudors i els gerents de l’abocador i del CTR, així com representants del Consorci de Residus, l’Agència Catalana de Residus, l’alcalde i el regidor de Medi ambient. Aquestes reunions han servit per posar damunt la taula la problemàtica i demanar solucions a les parts implicades.
Tant des de l’abocador com el CTR, han manifestat la voluntat de col·laborar i, així mateix, han ofert un seguit de millores que pensem que poden ajudar a pal·liar aquesta problemàtica.
Des del govern municipal, es va deixar molt clar que la nostra paciència té un límit i que, si no hi ha resultats properament, les accions per part de l’ajuntament seran molt més contundents. Igualment, es reactivarà l’estudi sobre pudors començat fa un any i que ens ha de servir per saber d’on provenen les emissions de pudors i quines substàncies químiques les composen. Ens agradaria acabar aquest escrit amb un missatge de responsabilitat als vilatans i vilatanes perquè prenguin les mesures pertinents per mirar d’acabar amb la propagació del Coronavirus i molts ànims a tots i totes perquè ens en sortirem.
Acabem demanant l’amnistia pels presos i preses polítics!

 

UIPVDesprés del confinament
Els darrers mesos han estat molt durs per a la majoria de vilatans de Vacarisses, entre altres, per la situació provocada pel confinament durant més de tres mesos, per la pèrdua del seu lloc de treball, per la reducció d’ingressos, per la pèrdua d'un ser estimat o per patir la malaltia per la Covid-19, i acompanyada per les greus conseqüències de la crisi econòmica que malauradament ha tocat molts veïns i veïnes del municipi.
Des d’Uipv, volem donar-vos una vegada més el nostre suport i escalf, per superar aquesta greu situació i ens comprometem a treballar i vetllar des de l'oposició, per recolzar en tots aquells temes que ajudin a superar aquesta crisi econòmica i social, amb propostes de suport a les petites i mitjanes empreses, autònoms, etc. amb l’ajornament de taxes i d'impostos, i amb prioritzar les polítiques de suport a les persones i sobretot a aquelles persones i col·lectius que més ho necessiten, deixant de banda, si cal, els grans projectes d’obres innecessaris. Ara és moment de treballar per ajudar amb fermesa, amb tots els recursos possibles de les administracions.
La crisi sanitària ens ha canviat la nostra manera de viure en molts aspectes, és una nova situació, a què ens haurem d'adaptar.
Enguany moltes coses ja han canviat. Som a l’estiu, les Festes Majors dels barris s’han hagut d’anul·lar, les activitats de la majoria d'entitats també i la Festa Major d’estiu ha quedat suspesa. Davant d’aquesta nova normalitat, cal que ens adaptem i que tots i totes siguem capaços de respectar les mesures de seguretat per tal de prevenir rebrots.

 

 

logo vxvVeïns per Vacarisses vol deixar clar el seu parer respecte a les obres d'urbanització del Ventayol i La Creu. Som conscients que el moment que estem vivim no es el més adequat econòmicament per tirar endavant unes obres d'aquesta magnitud, però és ben cert que l'equip de govern, just el dia abans de les eleccions, va embustiar una carta a tots els veïns i veïnes de La Creu, comprometent-se per escrit a iniciar les obres entre el desembre de 2019 i el gener de 2020. És evident que això no ha estat així, inclús abans de la pandèmia. Estem segurs que aquesta acció els va reportar un bon grapat de vots i creiem que això no és just. Abans d’escriure aquest article, hem donat un any de marge per donar la nostra opinió sobre aquest assumpte. No volem deixar passar el moment d'aquest escrit sense recordar que plou sobre mullat perquè, si tirem la vista enrere, ens trobem que, a l'any 2009 i amb el compromís per escrit del govern d’aquell moment, l'inici de les obres es donava per fet que seria al març de 2009. Ha plogut molt i mai millor dit, perquè les pluges han donat, dia rere dia, un estat deplorable als carrers de les dues urbanitzacions, sumat a un pèssim manteniment dels mateixos. És per aquests motius que volem reivindicar l'acció immediata de l’arranjament dels camins i una informació detallada a tots els veïns i veïnes de l'estat dels passos que està seguint l'Ajuntament. Volem deixar clar que Veïns per Vacarisses serà sempre tant al costat dels veïns i veïnes com de l'Ajuntament perquè aquestes obres tan desitjades arribin a bon port.

 

  

PSCAixí decidim el sentit del vot
Ens hauria agradat dedicar aquesta columna a assumptes més productius i interessants per al poble, però, davant les reiterades acusacions per part d’altres formacions polítiques sobre amiguismes, fílies o fòbies a l’hora de decidir votar a favor o en contra d’una moció presentada al ple, volem aclarir la forma de treballar del PSC de Vacarisses:
· Sempre fem els deures prèviament, ens llegim la documentació, informes tècnics, consultem professionals, visitem la zona afectada, ens interessem per saber opinions de les parts implicades, i després decidim el sentit del vot, aclarint el motiu d’aquest. I així ho vam fer, per exemple, amb la “famosa” roca del C/ Ginebrer. I l’estat actual de l’actuació realitzada amb urgència simplement ens dona la raó; hi havia formes millors de fer-ho, com per exemple seguint les recomanacions del mateix informe geotècnic que es va encarregar.
· No tenim en compte qui la presenta; si la proposta ens resulta coherent, adient, suposa una millora per al poble, està ben fonamentada i considerem que és la millor opció, la recolzarem. Afegint, si s’escau, matisos. I a la inversa si no compleix aquests requisits.

Un cop aclarit això, dedicarem la resta dels pròxims escrits a temes actuals i realment d’interès ciutadà, com el desafiament del canvi climàtic, la gestió eficient dels recursos naturals que tenim, l’eficiència energètica o la crisi econòmica, que, juntament amb les desigualtats, fan que sigui imprescindible una resposta per part de les institucions per tal de poder construir un futur millor i més sostenible a Vacarisses.

 

 

Movem Vacarisses

Exigim rigorós control mediambiental i inversions en el manteniment del CTRV i abocador
Les vilatanes i els vilatans de Vacarisses estem patint, novament en els darrers mesos, les pudors que pro-venen de l’abocador i/o del CTRV.
Movem Vacarisses ha estat demanant que els propietaris de les instal·lacions facin ja d’una vegada per totes les inversions necessàries per al seu correcte funcionament, almenys les prioritàries, les quals ja haurien d’estar fetes com correspon al manteniment d’una explotació, i més d’aquest tipus.
També demanem a l’Ajuntament de Vacarisses que exigeixi a l’Administració Autonòmica perquè aquesta també vetlli i garanteixi la salut pública. Per altra banda, en l’anterior mandat, des de la nostra Regidoria de Medi Ambient, ens vam comprometre i vam iniciar la primera fase de la caracterització dels compostos que emeten les pudors, per poder obtenir una confirmació de tranquil·litat sobre aquestes emissions en la nostra salut; quedava pendent la segona fase en episodis curts i llargs de pudors, donada la manca d’aquests episodis durant força temps.
L’empresa encarregada de fer l’estudi es disposava a portar-lo a terme tan aviat com tinguéssim de nou les pudors. Ja portem un temps reclamant a l’actual regidor de Medi Ambient que s’executi immediatament la finalització d’aquest estudi, sense que a data d’ara encara s’hagi fet.
Finalment, volem afegir que, donat que en breu començarà la fase de clausura de l’abocador amb l’aportació de residus al mateix fins a estabilitzar el vas, exigim també un rigorós control i seguiment de l’autorització mediambiental aprovada.

 

 

Cs Vacarisses

La okupación, un problema con un fin próximo, ¿es posible?
La okupación en Vacarisses, como en el resto de España, es un problema que cada vez preocupa a más ciudadanos y la permisividad actual frente a este delito no deja de sorprender. El apoyo a este tipo de delito sorprende especialmente cuando se oyen ánimos a este mal llamado "movimiento" desde algunos sectores gubernamentales. Incluso hay quien aboga por permitirles el acceso a luz y agua a cuenta del contribuyente, que bastante tiene con pagar la suya propia. Ciudadanos ha registrado este julio en el Congreso de los Diputados una proposición de ley para endurecer el delito de usurpación en el Código Penal y agilizar las expulsiones de quienes asaltan una casa ilegalmente y se apropian de ella. Si se aprueba, un juez podría expulsar a los okupas en una vista previa si no pueden demostrar su derecho de uso de la vivienda. Desde Ciudadanos Vacarisses, esperamos que prospere y realmente se pueda acabar con esta lacra que supone la okupación, pero no se puede dar por sentado que este gobierno vaya a usar el sentido común y apoyar a la justicia. Lo que es seguro es que, desde Ciudadanos, no se dejará de luchar contra los delitos que otros defienden y alientan.


Data 2 de setembre de 2020
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats