Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 149 (juliol)

ERC

Seguim avançant
Des d’aquestes quatre ratlles, deixeu-nos que comencem amb una forta crítica cap al principal partit de l’oposició (UIPV) i el seu portaveu per no saber estar a l’alçada en moments com
aquests. Buscar l’enfrontament, les mocions populistes i demagògiques que no porten enlloc per generar confrontació quan el que ha succeït a tot arreu és que tots els partits municipals han anat de la mà.
També volem recalcar el bon fer i la disposició de Veïns per Vacarisses, PSC i la regidora de Ciutadans.
Des d’ERC, però, mirem endavant i seguim treballant per aconseguir sortir d’aquesta crisi global, i ho estem aconseguint gràcies a l’esforç i el compromís de veïns i veïnes.
Hem preparat tot un paquet de mesures per donar suport a aquelles famílies que més ho necessitin (triplicant els recursos de Serveis Socials) i ajudant autònoms i petites empreses perquè puguin reprendre la seva activitat (70.000 euros).
Paral·lelament, seguim avançant en projectes necessaris per a la nostra vila: dilluns 15 començaven les obres del pàrquing; en breu, començarà la instal·lació de la caldera de biomassa al pavelló, així com les plaques fotovoltaiques també en aquest equipament. Així doncs, seguim amb l’aposta per la lluita contra el canvi climàtic i l’estalvi energètic.
La mala notícia és que l’abocador/CTR torna a tenir episodis de pudors. Hem convocat la Comissió de seguiment de l’abocador, on hem deixat clar que Vacarisses no permetrà una tornada al passat. Hem exigit més informació i actuacions ràpides.

Acabem demanant la llibertat dels presos i preses polítiques.

 

UIPVGest de solidaritat!!
Estem davant d'una greu crisi sanitària, econòmica i social al nostre país, per l'estat d'alarma decretat pel Govern Espanyol, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació
de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Davant la delicada situació econòmica, sanitària i social que malauradament estem patint moltes famílies i els ciutadans de Vacarisses, els màxims responsables electes de l'Ajuntament de Vacarisses s'han de fer corresponsables i han de donar exemple davant la greu crisi econòmica i social actual i contribuir a millorar-la. En moments excepcionals com els que ens toca viure, cal prendre decisions excepcionals.
Per això Uipv va sol·licitar en una moció que les retribucions econòmiques corresponents al Ple ordinari que no es va celebrar el mes de març de 2020, i les de les comissions informatives del mes d'abril dels grups de l'oposició es dediquin a l'adquisició de tests de diagnòstic de la Covid 19 i de mascaretes i Epis per a la protecció dels ciutadans de Vacarisses.
També vam demanar al Sr. Alcalde i els regidors i regidores de l'equip de govern que renunciessin a la paga extra d’estiu, per tal d'ajudar amb aquest gest de solidaritat a pal·liar els efectes de la crisi per la Covid-19 als col·lectius més vulnerables del municipi.
La resposta de l'Alcalde va ser un atac personal indigne, dirigit de manera irrespectuosa al portaveu d'Uipv, per defensar la negativa de l’equip de govern a aprovar la moció, tot manifestant que ja col·laboren en diferents entitats, com Òmnium i altres entitats, i que ja donen una part del sou al partit d'ERC.

 

 

logo vxvQueixa per la decisió de l'Agència Catalana de Residus de tornar a obrir l'abocador de Coll Cardús per a assolir els residus contaminats de les residències d'avis
Amb tots els respectes em poso en contacte amb vostè per expressar-li la meva queixa com a representant a l'Ajuntament de Vacarisses per part del partit polític a l'oposició VxV. Ens va arribar ahir al vespre la informació per part de l'Ajuntament del següent: "Per acord del Consorci de Residus i l'Agència Catalana de Residus, a partir de demà tots els residus provinents de residències de Gent Gran dels municipis consorciats es portaran directament a l'abocador de Coll Cardús. Les instruccions que tenen les residències és no separar residus i, per tant, que tot vagi a la fracció resta en una sola brossa. Aquesta fracció no pot anar al CTRV per evitar la manipulació de possibles residus contaminats pel coronavirus."
Motius de la queixa: l’abocador de Coll Cardús porta tancat als residus de l'exterior des que es va posar en marxa el CTRV. Segons les nostres informacions, l'empresa que gestiona actualment l'abocador va presentar a l'Agència un informe d'ampliació, pendent d'aprovació. Segons el manual d'explotació, "tot residu que no estigui inclòs dins dels residus municipals, inerts i industrials no especials no serà admès en aquest dipòsit. Aquest supòsit, però, pot variar tal com ja s'ha recalcat en el punt anterior, cas que l'Agència Catalana de Residus emeti el corresponent dictamen o caracterització, adquirint la condició de dipositables al dipòsit controlat." Esperant la seva resposta m’acomiado de vostè.

 

  

PSCEl PSC de Vacarisses ens unim al dol per les víctimes de la “covid” i d’altres malalties i volem tenir un record especial per a totes aquelles persones estimades, familiars, amics i coneguts a qui no vam poder acomiadar com es mereixien.

  

 

 

 

Movem Vacarisses

Molts agraïments
Durant aquest període de pandèmia, Movem Vacarisses ens vam sumar a portar a terme una unitat d’acció conjunta, tant amb l’equip de govern com amb la resta de forces polítiques de
l’oposició, mostrant-se en la moció conjunta que es va presentar en el Ple del mes d’abril. En el mateix, vam expressar el nostre condol per a totes les víctimes d’aquest virus tan agressiu, les quals, en molts casos, no es van ni tan sols poder acomiadar dels seus propers.
Molts agraïments a totes i tots els que han donat i estant encara donant el seu enorme esforç i dedicació en aquesta situació: Personal sanitari, treballadores/s de les residències de gent gran, treballadores/s del servei de neteja, treballadores/s de serveis socials, personal de policia, adfs, protecció civil i voluntariat, brigada de serveis municipals, treballadores/s del comerç, treballadores/s de recollida de residus. També vam aprofitar per reivindicar, tal i com el nostre grup ja ha vingut fent, l’aposta per la recuperació del servei públic sanitari català:
Tot i les mancances i les retallades, el col·lectiu sanitari ha tingut la càrrega diària i la necessitat moral d’atendre amb diligència i dedicació els seus pacients. La Generalitat de Catalunya, qui té la competència, ha de prioritzar d’una vegada per totes, la defensa del sistema públic de salut, amb condicions de qualitat, i compensar l’esforç de les treballadores/s durant aquest període.
Afegir-hi l’aposta per la gestió pública de les residències de gent gran per no deixar-les en mans d’interessos econòmics. Aquesta és la millor manera d’agrair-ho!

 

 

Cs Vacarisses

Avanzando hacia la normalidad
El retorno de El Terme en papel este mes de julio, con la sección Els partits opinen incluida, tiene un valor simbólico que refleja la esperanza que da otro pequeño paso hacia la normalidad.
Los últimos plenos han estado claramente marcados por la importancia de la epidemia, dejando en gran parte a un lado otros temas específicamente municipales, pero a partir de ahora se empezarán a presentar más mociones como se hacía antes de la pandemia, aunque el último pleno de mayo ya contó con algunas, a pesar de que se había acordado no empezar a
hacerlo hasta este mes de junio. En resumen, fue así:
- Una de las más importantes fue presentada por VxV (a la que nos hubiera gustado adherirnos) sobre la roca que puede resultar peligrosa en La Coma y a la que el PSC, como tiene costumbre de hacer con cualquier moción que no sea presentada por el equipo de gobierno, votó en contra.
- Otra de las mociones necesarias fue la de los microcréditos para autónomos, ya que cualquier ayuda en estos momentos tan duros siempre es poco.
- La menos coherente fue la que ERC presentó, una vez más, sobre temas ajenos al pueblo y que en estos momentos resulta especialmente fuera de lugar.
- Otra que no vimos razonable fue la de UIpV, que pretendía obligar a donar a los regidores del equipo de gobierno sus pagas, algo que consideramos que queda muy bien de cara a la galería, pero que, obviamente, ha de ser privado y voluntario.


Data 1 de juliol de 2020
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats