Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 143 (gener)

ERC

Pressupostos 2020
Els pressupostos de 2020 han estat aprovats amb l’únic vot en contra d’UIPV.
Són uns pressupostos el més socials possibles, que segueixen apostant per les polítiques mediambientals i les energies renovables, així com la cultura, el nostre jovent i les polítiques de
gènere.
Una de les apostes polítiques d’aquests pressupostos són les mediambientals, determinades des de dues regidories: Medi Ambient i Innovació, i Comunicació i Eficiència Energètica. Així, es segueix apostant per les energies renovables, com les fotovoltaiques (30.000€), biomassa i canvi a leds (20.000€). Des de la regidoria de Medi Ambient, s’inverteix en seguir executant les franges de protecció dels nuclis habitats i nous projectes mediambientals, com Rius o la col·laboració amb l’Institut Català d’Ornitologia per a un millor coneixement del nostre entorn i els nostres ocells, així com per a la seva conservació i protecció.
Apostem per la inversió en la renovació de la malmesa xarxa d’aigua i alguns carrers de Can Serra i Torreblanca I. Dotem aquests pressupostos de 111.000€ per fer la coberta i formigonar la pista esportiva de Can Serra. En matèria de seguretat, seguirem invertint en les càmeres antirobatoris i implementarem una nova APP de seguretat ciutadana.
Aquest és un petit resum d’aquests pressupostos per al 2020. Si voleu tenir tota la informació, us podeu adreçar a: https://www.seu-e.cat/ca/web/vacarisses/govern-obert-itransparencia/gestio-economica/pressupost/pressupost/despeses-perprograma
Acabem demanant la llibertat de tots els presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats.

 

UIPVNou pressupost amb increment de la pressió fiscal
En el ple de novembre, el Sr. Alcalde va presentar-nos un pressupost de 9.361.940 €, que s'augmenta gràcies als ingressos del CTR amb 726.000 € i per l'ampliació de tones de l'abocador de Coll Cardús, amb una previsió de 50.000 tones el 2020, que suposarà uns ingressos de 221.820 €, amb unes inversions per un import de 536.820 €, dels quals 175.000 € són finançats a
través d'un préstec.
En els pressupostos, hem trobat a faltar més inversió en transport, per millorar les freqüències del bus a Terrassa, en un transport que arribi a zones on els veïns actualment no tenen la possibilitat d'un servei tan necessari, retornar el servei de bus els dissabtes per als nostres joves; i tot això a l'equip de govern d'esquerres no li preocupa.
UIPV va presentar una moció per millorar alguns aspectes sobre el sistema Porta a Porta. La moció es va quedar damunt de la taula, amb el compromís de fer una taula amb tots els grups municipals per millorar el servei. Esperàvem un gest per part de l'equip de govern que incrementés la partida per a la recollida de residus Porta a Porta, però, malauradament, no ha estat així.
Els pressupostos del 2020 contemplen l'augment de la taxa d'escombraries, de l'aigua i de l’IBI, i a UIPV volem deixar clar que no estem d'acord en augmentar la pressió fiscal dels veïns i veïnes i, sobretot, volem manifestar la manca de recursos i de voluntat política per endegar les obres d'urbanització del Ventaiol, així com no apostar per incrementar el servei de transport. És per tot això que UIPV va decidir no recolzar
aquests comptes.

 

 

logo vxvPropostes Veïns per Vacarisses Pressupost 2020
1a. Augmentar el pressupost de seguretat ciutadana. Robatoris, okupes, incivisme en general. La resposta per part d'Alcaldia va ser instal·lació de càmeres de vigilància, augment de dues places de policia, sobretot en època d'estiu, i una nova plaça de policia, pendent d’incorporar-se properament.
2a. Augmentar el pressupost de manteniment de carrers, urbanitzacions, seguretat vial, mobilitat, transport escolar. Proposta d’Alcaldia: canvi de canonades d'aigua als carrers de Torreblanca I C/ Manresa, Passeig d'Egara i Passeig de l'Estació, i als carrers de Can Serra Estació C/ Dàlia i C/ dels Lliris. Capítol d’inversions, prioritats: executar la moció presentada per ERC, PSC i Movem, i aprovada al ple del 28 de juny de 2018 i que, en el seu segon punt dels acords, deia textualment: “Dotar de més recursos econòmics el manteniment dels carrers del nucli habitat del Ventayol, mentre no es portin a terme les obres d'urbanització del sector", incidint en els carrers Sallent, Francolí, Fluvià i del Terri, per exemple. La primera resposta per part d’Alcaldia va ser incorporar-ho al pressupost i, posteriorment, se’ns va oferir la possibilitat d'asfaltar amb la cessió anual que l'empresa d'asfalts ubicada al Mimó fa a l'Ajuntament cada any, fet que ens va fer votar abstenció. Dintre d'aquesta reunió, Veïns per Vacarisses va fer les següents preguntes: Previsió d'ingressos de l'abocador i del CTR? Previsió d'inversions? Previsió d'inici de les obres de La Creu? Previsió d'inici de la reparcel·lació del Ventayol?

 

  

PSCPressupostos i sentit de la responsabilitat
El passat mes de novembre, els socialistes vam donar suport al pressupost municipal per a 2020 presentat per ERC. Cal dir que nosaltres, que hem estat govern i som partit de govern,
valorem molt l’esforç de presentar el pressupost amb el temps suficient per tal que l’u de gener sigui operatiu. El vam votar a favor per considerar-lo un bon pressupost en línies generals, que prioritza l’educació, l’acció social i les polítiques mediambientals, i al qual vam poder fer aportacions importants. La nostra gran preocupació, com ja hem manifestat en reiterades ocasions, és l’aigua i, per això, vam demanar incorporar-hi diners per a reposició d’algunes canonades d’aigua de les més antigues de Can Serra i de Torreblanca I, propostes que van ser valorades i acceptades. És imprescindible que, cada any, es facin aquestes inversions perquè no fer-les genera més reparacions, més despeses i més problemes de futur. Nosaltres pensem que ser oposició implica fer coses com aquestes i negociar-les amb qui governa; per això, sempre intentem votar amb sentit de la responsabilitat i en benefici de la majoria. Si ens poséssim a filar prim, segur que trobaríem un munt de discrepàncies en petits detalls del pressupost, però pensem que això no té cap sentit i menys encara quan hi ha marge per a la negociació en temes veritablement importants.

  

 

Movem Vacarisses

El ple ordinari 28/11/2019 sobre Pressupostos 2020
Movem Vacarisses ens vam abstenir en la votació per disconformitat, no tant en les propostes presentades, sinó per la carència de propostes valentes en àrees que considerem prioritàries.
Com està sent habitual en els plens d’aquesta legislatura, amb el vot rotund i indiscutible del PSC, totes les propostes d’ERC són aprovades.
No es preveuen actuacions en matèria d’habitatge, ni en transport, ni respecte a les urbanitzacions pendents. Aquestes grans àrees ja requerien aquesta previsió per al 2020, si és que realment es tingués una clara voluntat de millora.
La política de medi ambient i sostenibilitat passa a un segon pla, amb una disminució del seu pressupost. I, a més a més, no se’ns aclareix la nostra pregunta sobre quin és el retorn econòmic obtingut des de la implementació del porta a porta, el qual, per a nosaltres, hauria de revertir en millores mediambientals i en premiar les vacarissanes i vacarissans pel seu esforç en acollir-se a aquest sistema.
Tampoc veiem progressar els projectes d’educació de l’Escola d’Adults/es, així com el de dansa contemporània a l’Escola de Música, els quals vam iniciar en l’anterior mandat i que prevèiem incrementar amb una major oferta formativa.
En l’àrea de benestar animal, cap iniciativa ni noves previsions, tot i la problemàtica constant al nostre municipi.
En definitiva, pobres millores per a les urbanitzacions front a magnes obres insostenibles i innecessàries, com la futura «gran passarel·la» i la construcció d’una planta d’aparcaments al nucli de la població.

 

 

Cs Vacarisses

El voto del PSC siempre va donde vaya el voto de ERC
El pleno de noviembre nos volvió a demostrar que el PSC planea estar en el consistorio solo para apoyar lo que dicte ERC; es una oposición que nunca se opone al equipo de gobierno.
Apoyó unos presupuestos entregados con poca antelación, sin previsión de fondos para empezar a urbanizar el Ventaiol y sin reclamar subvenciones que beneficiarían al municipio. Por decirlo de otra manera, a los socialistas les importa más apoyar a ERC que urbanizar el Ventaiol, conseguir subvenciones o estudiar con tranquilidad los presupuestos en busca de otros errores.
Ciutadans de Vacarisses informó, a través de nuestra regidora Estefanía, al resto de regidores sobre la posibilidad de pedir una subvención para cubrir parte o la totalidad de los 110.000€
que va a suponer la construcción de la cubierta de la zona deportiva de Can Serra, pero se han presentado los presupuestos (y aprobado gracias al PSC) sin terminar de saber qué va a pasar con esta subvención.
El PSC, que fue el único partido que votó en contra de la moción presentada por Ciutadans Vacarisses sobre crear un recinto de calistenia por ser "un deporte minoritario", tal vez se arrepintió de su voto al comprobar que hasta el equipo de gobierno la apoyaba y solo votaron a favor de la moción sobre el Mercadillo una vez que vieron que ERC también iba a votarla a favor tras varias modificaciones.
Por el bien de todos, esperemos que el PSC deje de querer ser ERC 2.0.


Data 8 de gener de 2020
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats