Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 141 (novembre)

ERC

Segueix la repressió
L’estat espanyol segueix exercint la repressió sobre el poble català. L’estat espanyol condemna a llargues penes de presó els dirigents polítics i socials que van portar a fer possible l’1 d’octubre; que van fer possible, juntament amb el poble, exercir el dret d’autodeterminació. L’estat espanyol no perdona les humiliacions i les castiga amb duresa. El que no sap és que té al davant un poble que no té por i que seguirà lluitant per aconseguir la plena llibertat, per aconseguir esdevenir una República.
Esquerra Republicana de Catalunya va presentar una moció al ple extraordinari convocat pel govern el mateix 14 d’octubre, en la qual es va aprovar el rebuig a la sentència, la llibertat per tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia per a tots ells i elles, així com mostrar el nostre compromís amb el dret a l’autodeterminació i exigir al govern de l’estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament.
Aquesta moció va ser aprovada amb els vots favorables de totes les forces polítiques, a excepció del PSC que hi va votar en contra. Lamentar l’actitud de Ciudadanos. La representant d’aquest partit no es va presentar al ple i, per tant, no vàrem poder sentir els seus arguments. És evident que és molt fàcil parlar des de les xarxes socials i més complicat defensar políticament davant de la ciutadania els teus arguments. Creiem fermament en el diàleg i en seure per confrontar les nostres idees. Pel que veiem, aquells que parlen sempre de respecte només el tenen en paraules i no en fets i, a l’hora de confrontar idees, ni es presenten.

 

UIPVMillores al sistema de recollida Porta a Porta
Al nostre partit, UIPV, som conscients que hi ha molts aspectes al nostre municipi que requereixen mesures immediates. Són problemes que afecten el dia a dia, com la seguretat, l'ocupació il·legal a les cases, el transport públic deficitari, la manca d'infraestructures a les urbanitzacions, el medi ambient. I és en aquest darrer punt on volem centrar els comentaris d'avui, en concret, en el sistema de recollida de residus Porta a Porta. Fins a la data, tot i les deficiències en la posada en marxa el 2017, ha demostrat ser el sistema més eficaç en recollida selectiva. Tanmateix, els usuaris patim les conseqüències d'un sistema al qual li calen millores importants.
És per aquesta raó que, al passat ple del mes de setembre, UIPV va presentar una moció per demanar el compromís de tots els partits en la millora del Porta a Porta i acordar actuacions com incrementar els dies de recollida; augmentar les àrees d'emergència a les urbanitzacions més allunyades, com Els Caus, Carena Llarga, Ventayol, la Creu i el Palà, i incrementar l'horari de la deixalleria entre setmana a algunes tardes. Després d'un interessant debat, l'Alcalde va dir que aquesta proposta estava mal plantejada i que els acords no els veia clars i eren inassumibles, donat que suposarien un important increment del pressupost. Com a resultat de la moció presentada per UIPV, tots els partits s’han emplaçat a una taula de treball per estudiar en detall les propostes presentades i trobar la forma de tirar endavant les millores. Des d'UIPV, treballarem per aconseguir-ho.

 

 

logo vxvPrimer Ple ordinari de la legislatura
Al Ple ordinari de 26 de setembre de 2019 i com a punt 1.2, es va votar donar compliment a la sentència de la demanda de FCC contra l'Ajuntament de Vacarisses. Des de Veïns, volem fer un petit recordatori de com hem arribat a aquesta situació, almenys perquè no torni a passar mai més. A la campanya electoral de 2007-2011, el PSC va prometre que les obres d'urbanització de Torreblanca II i Carena Llarga sortirien a 6€ el m², promesa que va fer que molta gent votés aquest partit i donés l'alcaldia al PSC, junt a ERC i ICV. Ves per on, el resultat final de
l'adjudicació de l'obra va ser de 19,87€ el m². Hem de dir que el pressupost inicial d'aquestes obres era de 16.602.191,22€ i, si descomptem la baixa, restem l'aportació de l'ajuntament i les subvencions obtingudes, el total que havien d'assumir els veïns era de 12.284.902,06€. L'empresa constructora presenta demanda contra l'Ajuntament per un increment del cost de l'obra d’1.370357,25€ i demana una indemnització d’1.236.633,63€ per sobre costos per la prolongació en el temps d’execució. Immediatament, els serveis jurídics de l'Ajuntament es van posar a treballar per contestar la demanda i el recurs d’apel·lació es va presentar el 27 de gener de 2015. La sentència recull que el jutjat del contenciós administratiu núm. 7 de Barcelona va estimar en part el recurs interposat per FCC, acordant l’anul·lació dels acords adoptats per l'Ajuntament el 14 de juny de 2014 i va declarar procedent en part la reclamació efectuada, condemnant l'Ajuntament a pagar 543.313,19€, més els interessos de demora, que sumen 223.887,34 €. En total, 767.200,53 € a pagar entre tots els veïns.

 

  

PSCSentència obres Torreblanca II: la irresponsabilitat de Boada i Serna costarà al voltant de 800.000 € a les arques públiques
El TSJC dona la raó parcialment a FCC en la seva demanda i la sentència obliga l’Ajuntament de Vacarisses a pagar-li 543.313,19 €, més 223.887.34 € d’interessos. Finalment, entre import principal, interessos, costos judicials i advocats defensors, l’import total sobrepassa els 800.000 €. De nou, s’han acomplert els pronòstics dels socialistes quan dèiem, en nota de premsa de juny de 2013, que, com totes les obres finalitzades per Boada, malauradament, acabarien al jutjat i amb costos afegits per a l’Ajuntament.
Aquesta sentència és una molt mala notícia, però, lluny d’assumir responsabilitats, UIPV i, especialment, Pedro Serna de VxV encara avui segueixen culpant els altres per la seva mala gestió en la finalització d’aquestes obres, que ells mateixos van polititzar per treure rèdits electorals, generant unes expectatives i fent promeses que, junt amb l’actitud poc dialogant i negociadora del Sr. Boada, van ser la causa de l’alentiment i l’endarreriment en el tancament de les obres.
Però davant les mentides d’aquests partits veïnals, hi ha veritats irrefutables que els deixen en evidència. Si es llegeix la sentència, hi ha un paràgraf que deixa molt clar de qui és la responsabilitat en l’alentiment de la finalització de les obres de Torreblanca II a partir de 2011 i que reproduïm literalment: “A partir de junio de 2011, se produce un cambio en el equipo de gobierno del Ayuntamiento, lo que supone un cambio en el ritmo de ejecución de la obra, que se ve ralentizado a causa de discrepancias entre el Ayuntamiento y la contratista.

  

 

Movem Vacarisses

Propostes de Movem Vacarisses al ple de 26 de setembre
Front a una inicial moció del grup UIPV sobre millores del porta a porta:
-Vam proposar una via transaccional entre tots els grups municipals als efectes d’estudiar com podem perfeccionar el porta a porta, segons les necessitats que demani la població.
-Vam insistir en l’ampliació d’hores d’apertura de la deixalleria com a necessari complement del porta a porta.
-Vam exigir la immediata millora del sòl de la deixalleria, de les baranes, senyalitzacions, instal·lacions i “àrea de reutilització”, mesures ja dotades a la fi de l’anterior legislatura i que han de ser executades al més aviat possible.
-Ens vam oposar a la creació de 3 àrees més d’emergència al municipi, donat que són indrets per anar-hi excepcionalment quan no s’ha pogut utilitzar el porta a porta.
-Ens vam oposar a la proposta de recollida de les càpsules de cafè a domicili, doncs, per la mateixa raó, es podria demanar la recollida de roba, oli, piles i tants altres residus, convertint la porta de casa nostra en mini-deixalleries.
També Movem va requerir:
-Estat dels arranjaments i vestidors al camp de futbol i estudi de costos i viabilitat del bar a l’exterior de la planta del pavelló.
-Possible problema d’accessibilitat a l’estació de la RENFE de Vacarisses (Can Serra): que no es desfaci l’actual pas entre andanes fins que no estiguin els ascensors en marxa.
-Incidències existents en les noves rutes del “bus escolar”, donada la modificació d’horari.
-Estat del tema de la reparcel·lació i urbanització de la Creu, així com la previsió per a la del Ventaiol.

 

 

Cs Vacarisses

Pleno de septiembre - Mociones poco municipales, inseguridad ciudadana e incumplimiento de leyes
El pleno de septiembre nos dejó varias lecturas a considerar:
En lo positivo, podemos destacar el aumento en la afluencia de gente que va a los plenos, ya que siempre es una buena señal que los ciudadanos tengan ganas de cambiar cosas y se vean capaces de aportar su grano de arena. Tal vez habría que empezar a valorar la manera de que todos quepan más cómodamente.
En lo negativo, que la razón de tanta afluencia se debe, principalmente, al temor de los vecinos a la inseguridad que provocan los robos en casas y la okupación.
Entendemos que, comparado con la inseguridad que se vive hoy día en Vacarisses, especialmente en casos tan graves como el de Els Caus, algo que a mucha gente le puede parecer de menor importancia es el tema de que la bandera de España permanezca oculta en cada pleno. Pero que el ayuntamiento se salte la ley cuando debería ser el primero en cumplirla y en mostrar respeto a todos los ciudadanos sin depender de la ideología de los mismos, es algo igualmente grave. Nuestra regidora realizó una consulta sobre este tema, que el alcalde quiso convertir en ruego para evitar responder, así como evitó responder a los diferentes vecinos (hasta cuatro) que lo volvieron a intentar.
En periodo electoral, este ayuntamiento sigue saltándose la ley con pancartas y símbolos partidistas, pero Ciutadans Vacarisses se compromete a seguir para que el ayuntamiento de Vacarisses cumpla la ley y solvente los problemas de inseguridad.


Data 1 de novembre de 2019
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats