Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 139 (setembre)

ERC

Prepotència
Hi ha qui ha agafat el mal hàbit d’etiquetar-nos de prepotents… Però què és prepotència? Prendre decisions?
Governar vol dir prendre decisions. I governem perquè una majoria de Vacarisses ho ha volgut. És la gent qui ens ha posat on som per prendre decisions i compromisos que portàvem al nostre programa electoral. No esperem reconeixement, però no es pot parlar de prepotència quan, ja el passat mandat, s’ha demostrat que volem governar de la manera més oberta i accessible possible. Quan abans s’havien obert processos participatius? Quan abans s’havia preguntat a la gent què volien fer sense estar en un període electoral? Som un equip accessible, que atenem tothom sempre que se’ns ho demana.
I hem fet un ajuntament també accessible als grups de l’oposició, cosa que no passava quan hi era ERC. Ara mateix, l’ajuntament és obert a tothom que tingui dubtes, vulgui consultar projectes, etc. Però estar a l’oposició també significa treballar i això és el que alguns no entenen. Quan l’equip de govern presenta qualsevol proposta, també és feina de qui no l’entén o no en té prou coneixement buscar la informació, preguntar qui calgui. No es pot esperar que portem tota la documentació que en un ajuntament es genera a casa de tots els regidors/es de l’ajuntament. Hi ha qui es dedica a qüestionar qualsevol decisió que prenem sense presentar alternatives raonables o fent demagògia amb propostes que saben perfectament que no es poden realitzar. Però, vaja, com deia aquell, pels seus fets els coneixereu.
No som prepotents, prenem decisions com així se’ns ha autoritzat per fer-ho.

 

UIPVJa han passat 3 mesos des de les eleccions del 26 de maig i, durant aquest breu període, UIPV hem continuat treballant, sempre d'acord als nostres compromisos i principis. Sabíem que no seria fàcil, però és el nostre deure seguir representant tots aquells veïns que van confiar en el nostre projecte, com també aquells que no ho van fer i avui ja senten sobre les seves espatlles el pes de la desil·lusió.
Manca de transparència, augments de sous desmesurats, reduccions injustificades en la jornada laboral, sous incongruents amb la càrrega horària real de treball, pactes que segueixen donant oxigen a aquestes irregularitats i, per descomptat, aquelles mancances que ja tots coneixíem del nostre municipi. Neteja deficient, inseguretat, transport insuficient, urbanitzacions oblidades, polítiques que perjudiquen el comerciant i l'emprenedor, etc. són avui la realitat de Vacarisses i d'un equip de govern que, incapaç de donar explicacions i solucions, intenta justificar-se parlant del passat, actitud que no ens sorprèn. Ja sabem que aquest equip de govern no té visió ni pla d'acció futur.
Aquest no és el millor començament per al nostre poble i, per això, des d'UIPV, no podem fer una altra cosa. Hem de multiplicar esforços; també sabem que no ho podem fer sols, necessitem que la resta de partits a l'oposició lluitin per tots els que van dipositar un vot de confiança, necessitem que Vacarisses sigui una, veïns, comerciants, joves, grans, dones i homes.
Recordeu que, moltes vegades, no fem les coses perquè són difícils, quan, en realitat, són difícils perquè no ens vam atrevir a fer-les.

 

 

logo vxvPrimer Ple ordinari de la legislatura

Un cop hem aterrat en aquesta legislatura, ens adonem que els resultats obtinguts a les últimes eleccions municipals no són tan bons com inicialment semblaven per a algun partit. VxV vol
analitzar l’actitud de l'equip de govern a l’inici d’aquesta legislatura: ens trobem amb un ple extraordinari per aprovar el cartipàs municipal, l'eina per donar les competències als regidors/es
de l'equip de govern i que ens informa que governaran amb 6 regidors en comptes de 7, arribant a acords puntuals amb l'oposició, després de no arribar a un acord amb la regidora de MV. Això comporta la càrrega de feina de les regidories que fins ara portaven els regidors/es. Ens adonem que alguns estan sobrecarregats de feina i pensem que serà molt difícil que puguin tirar endavant totes les propostes del seu programa electoral. Pensem que és excessivament optimista i, en el temps que portem de legislatura, ja hem tingut més d’un ensurt, com a la piscina municipal. En el mes i mig que fa que és oberta, no hi ha hagut ni un dia per gaudir-la amb la tranquil·litat que mereixem, i això que el programa electoral d’ERC portava, textualment: "Hem millorat les instal·lacions de la piscina municipal amb la salinització de l'aigua". Un altre punt conflictiu i que, pel que sembla, no preocupa l'equip de govern és el manteniment dels carrers de les urbanitzacions, tots plens de brutícia i herbes que sobrepassen els caps de les persones. L'anterior legislatura van ser les grans oblidades i, pel que sembla, aquesta legislatura anem pel mateix camí. Demanem a l'equip de govern que tingui presents les nostres reivindicacions.

 

  

PSCDe nou la demagògia d’UIPV amb el sou de l’alcalde
Des que tenim representació institucional, en una sola ocasió, l’any 2011, els socialistes vam votar en contra de les retribucions del govern. Hem de dir que mai hem entrat a qüestionar els salaris perquè sempre hem dit que el treball i la responsabilitat s’han de retribuir, això sí, en la seva justa mesura i atenent que vivim en un poble de 6.500 habitants. Per això, davant la demagògia practicada pel principal grup de l’oposició, UIPV, en el primer ple de legislatura, volem fer una mica de memòria històrica. Cal recordar que l’alcalde Boada (UIPV), quan va finalitzar el mandat 2003-2007, cobrava uns 31.000€ bruts anuals per una jornada parcial de 5h/dia; sou que aleshores ja estava en la franja alta per a un poble com el nostre. La sorpresa va ser quan recupera l’alcaldia al mandat 2011-2015 i, després del govern liderat pels socialistes (l’alcalde Canongia cobrava 25.000€ bruts anuals per plena dedicació), Boada es proposa un sou de 53.200€ per una jornada parcial de 5h/dia, un increment de gairebé un 70% respecte al sou de 2007. Cobrava més que alguns alcaldes/esses de ciutats de més de 100 mil habitants. Indignant, vergonyós i reprovable es miri com es miri. I que, en el primer ple d’aquesta legislatura, haguem de sentir el sr. Gibert, portaveu d’UIPV, qüestionar el sou de l’alcalde Masana, de 42.500€ per plena dedicació, quan la Llei permet un salari fins a 47.000 euros, és per pensar que ha perdut el nord i la memòria, o que té molt poca vergonya i bastanta mala fe. De nou, aquestes són les actituds que embruteixen la política.

  

 

Movem Vacarisses

Obres desmesurades i innecessàries

Al primer Ple Municipal de la legislatura, l’Equip de Govern d’ERC, amb el vot a favor del PSC, va aprovar la destinació de quasi tot el romanent de Tresoreria de l’exercici 2018 a fer dues grans obres al nucli, per un cost de 869.149,38 euros.
Movem Vacarisses, amb la seva representant, Clara Fuster, s'hi va oposar rotundament.
Aquestes dues obres consisteixen, una, en la construcció d’una cruïlla al nucli, entre la carretera BV-1212 i el carrer Salvador Badia, amb l’objecte de pacificar la circulació de vehicles a la zona i amb un cost inicial de 524.149,38 euros, dels quals 200.000 euros seran finançats per la Diputació de Barcelona.
Movem Vacarisses considerem absolutament innecessària i desmesurada aquesta obra, donat que l’alentiment del pas dels vehicles podria resoldre’s amb altres mesures molt més econòmiques i sostenibles com, per exemple, amb bandes de seguretat o plataformes de reducció de la velocitat.
L’altra obra és la construcció d’un pàrquing, també al nucli, per un cost de 345.000 euros, pretensió sobredimensionada per a l’obtenció d’unes 20 places més d’aparcament; hi ha opcions també molt més econòmiques i sostenibles, com llogar un terreny proper per a aquest objecte.
A més a més, aquestes no són les prioritats de Vacarisses. Hi ha grans reptes a acomplir sobre la taula: urbanitzacions pendents d’executar, transport i habitatge. Hi ha més urbanitzacions que no el nucli per atendre.
Abans de tot, hem de cuidar i mantenir adequadament la vila que tenim perquè tothom pugui viure amb una qualitat de vida digna.

 

 

Cs Vacarisses

Una vez más, las urbanizaciones olvidadas

En el Pleno de julio de 2019, en el que se aprobó destinar prácticamente la totalidad del remanente al “Nucli”, se demostró que aún estamos lejos de ver representadas a las urbanizaciones en Vacarisses.
En ocasiones parece que no somos más que un solo núcleo de población y por ello se debe invertir todo allí, dejando de lado al resto de urbanizaciones. Ciudadanos Vacarisses siempre ha
defendido lo contrario: se debe empezar a invertir en las necesidades de las urbanizaciones y comenzar a descentralizar los servicios de un núcleo cada vez más en estado de claro colapso.
Para ser justos, toca hacer autocrítica y ser capaces, junto con el resto de partidos de la oposición, de sacar adelante propuestas para todo Vacarisses. Tenemos fe en ello por varias razones: Los anteriores socios del actual equipo de gobierno seguramente deban ser los primeros en querer demostrar que pueden aportar el máximo a esta coalición, ya que en esta ocasión han optado por quedarse en la oposición.
Por su parte, los partidos estrictamente municipalistas también deben demostrar que piensan de un modo menos centralista, dentro de un municipio con las características de Vacarisses.
Y nosotros, Ciudadanos de Vacarisses, vamos a demostrar desde ya que nuestro principal objetivo no es únicamente conseguir que este ayuntamiento cumpla la legalidad y gobierne para todos los vecinos sin discriminar por su ideología política, que también, sino que vamos a aportar ideas para mejorar el estado del municipio y vamos a dar voz a todo aquél que nos lo pida.


Data 2 de setembre de 2019
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats