Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 132 (febrer)

UIPVPrepotència, mala praxi i menyspreu!!
UIPV vol manifestar el seu rebuig en la convocatòria per urgència del ple extraordinari de l'Alcalde d'ERC per a l'aprovació del pressupost de l'any vinent. L’Alcalde, aquest cop, s'ha superat. En 27 anys d'existència d'UIPV en el món municipal a Vacarisses, mai s'havia vist una situació de prepotència i menyspreu tan descarada envers alguns grups de l'oposició com aquesta, amb un equip de govern d'ERC-Movem que, en teoria, està governant en minoria, tot i que, a la pràctica, no es així, i això es constata a cada ple, doncs el PSC és el soci a l'ombra i el gran defensor de las seves polítiques.
Uns pressupostos on el grup municipal d'UIPV no va tenir la possibilitat de presentar ni una proposta de millora per al municipi, senzillament, perquè no va tenir el temps ni la forma legal per poder fer-ho, ni tan sols consensuar i valorar, amb un mínim de temps per poder estudiar-los.
Ens presenten els pressupostos 4 dies abans de la seva aprovació i amb un ple extraordinari a corre-cuita, on els veïns que ho desitgin no poden ni donar la seva opinió; realment insòlit i preocupant. I ens preguntem quin objectiu busquen per ferho així; de ben segur que necessiten aprovar-los tan aviat com sigui possible per endegar les inversions de cara a la galeria per una qüestió totalment electoralista.
Això són les parets de vidre de l'equip de govern i la transparència que tant van vendre. UIPV, a la propera legislatura, ens comprometem a canviar aquesta manera tan nefasta i prepotent en les formes de fer política de l’actual equip de govern.

 

 

ERC

Pressupostos 2019
Enguany tenim uns pressupostos efectius a partir del 3 de gener. Això és el que tocaria cada any, és a dir, que a principi d’any ja es pugui treballar amb el pressupost i no s’hagin de prorrogar els de l’any anterior. UIPV ha criticat aquesta mesura, quan precisament la llei deixa clar que s’han d’elaborar uns pressupostos abans d’acabar l’any. Ho diu un partit que no negociava els seus comptes amb ningú i els aprovava quan volia, al febrer, març, etc. Volem dir també que, en cap cas, ens ha arribat cap proposta per part d’aquest partit per millorar els comptes per al 2019.
Esquerra Vacarisses vol defugir el clima de crispació i insults que des d’alguns sectors polítics estan intentant normalitzar per desestabilitzar la concòrdia que fins al moment hi ha a Vacarisses. Nosaltres no hi caurem i fem una crida a que en defugi tothom. Per un grapat de vots no trenquem el bon clima que existeix en el nostre municipi, més enllà de les divergències polítiques i ideològiques que hi ha. És lícit discrepar, però els insults, les mentides, els discursos racistes han de quedar aïllats i no tots els partits ho fan.
Des d’Esquerra seguirem treballant, com sempre hem fet, per la cohesió social, a través de les entitats, l’esport, les festes, ja que creiem fermament que Vacarisses som tots i totes. Seguirem treballant perquè a Vacarisses no hi hagi ciutadans o ciutadanes de segona, aquest és i serà el nostre capteniment.
Volem acabar aquest escrit denunciant la situació d’injustícia que pateixen els polítics i polítiques empresonades i exiliats i exiliades, i en demanem la seva llibertat.

 

  

PSCPacte, diàleg i negociació
Aquestes tres paraules defineixen clarament el tarannà dels i les socialistes. Aquí a Vacarisses també ho hem demostrat. En primer lloc, formalitzant un pacte de govern de tres forces
d’esquerres amb un projecte de poble comú i compartit, que ha millorat molts aspectes de la vida de la ciutadania. Malgrat la nostra decisió de sortir del govern municipal i passar a formar part de l’oposició, les nostres decisions i actuacions sempre han anat encaminades al bé comú i a donar estabilitat, perquè no entenem la política d’una altra manera. Durant aquesta legislatura, hem vist massa sovint com alguns partits han fet oposició per oposició, oposició sense arguments, només per portar la contrària. Això és el que denigra els polítics i la política en general. Les majories només es poden construir des del diàleg, el pacte i la negociació, que són tres principis bàsics en tota democràcia. Més encara en el moment actual en què el multipartidisme ha provocat la fragmentació del vot. Tota formació política que concorri a les properes eleccions ho ha de tenir clar.
Si això ho traslladem a la política general, estem convençuts que els i les socialistes som els únics amb una voluntat real de trobar una solució pactada i negociada que porti a desencallar la situació política actual.

 

 

logo vxvAny Electoral
Veïns i veïnes de Vacarisses, encetem un any electoral amb una il·lusió renovada. Creiem que una forma de governar diferent és possible i necessària. Hem sofert una legislatura impossible
d'acceptar, un govern preocupat pels grans problemes de Catalunya, oblidant els problemes més importants del nostre municipi.
Només a títol de recordatori, posarem negre sobre blanc la discriminació que han sofert algunes urbanitzacions amb l’enllumenat de nadal. Mentre unes han tingut les seves entrades adornades, altres hem passat el nadal a les fosques i, a dia d’avui, encara esperem una explicació de l'equip de govern, el mateix que ha sigut capaç de, en una nit, muntar una brigada per omplir el nucli antic de llaços grocs. Tot i això, continuem treballant per aconseguir un Ajuntament més just per a tots els veïns i veïnes de Vacarisses, sense discriminar el lloc o la urbanització de residència, com si per a l'Ajuntament hi haguessin ciutadans de primera i de segona, segons el lloc on visquin.
Volem aprofitar aquestes ratlles per explicar la nostra posició a l'hora de votar el pressupost de 2019. Després de quatre anys de legislatura, és el primer que contempla una partida de 306.000€ en inversions, concentrades en els últims cinc mesos de legislatura, sempre amb el vist i plau del PSC, que, com tothom sap, està fent costat a l'equip de govern, tot i estar fora del mateix, donant oxigen un dia sí i un altre també a ERC.
També volem tenir en compte els últims episodis de robatoris que s'estan produint al nostre municipi, sobretot en urbanitzacions. Pensem que aquest tema és prou important com perquè l'equip de govern estigui preocupat en buscar-ne els culpables.
Volem aprofitar el Terme per desitjar a tots els veïns i veïnes un feliç 2019.

 

 

Movem VacarissesPlena convivència al municipi i govern per a tothom
Iniciem l’any i, amb ell, els mesos finals de la legislatura. Donada la situació d’excepcionalitat política que estem vivint des de fa molt de temps a Catalunya, MOVEM VACARISSES fa una sèrie de valoracions:
Formem part minoritària de l’actual equip de govern, amb una única representant, tot i que amb unes regidories força importants.
La nostra voluntat, si els resultats electorals del proper 26 de maig així ens ho permeten, és defensar, per sobre de tot, un govern que sigui representatiu de totes i tots els veïns de Vacarisses, i que miri, per un igual, cadascuna de les urbanitzacions del municipi.
En definitiva, volem ocupar-nos de garantir, des de l’Administració local, una plena convivència del nostre veïnat: estem veient com els extrems en matèria territorial no ens estan portant enlloc, i els discursos de banderes es barregen en el ben mig de les tasques diàries que es porten a terme.
Per tant, la primera de les prioritats ha de ser preocupar-nos de portar a terme polítiques que ens apropin, que ens facin sentir orgullosos/es del conjunt del nostre municipi.
És cert que, per sentir-nos totes i tots inclosos, haurem d’adequar, en igualtat, les diferents urbanitzacions, i aquesta ha de ser, sense cap dubte, la primera de les accions de govern a posar en primer lloc, tot i que ja s’han iniciat en aquesta legislatura els estudis previs necessaris on es troben les mancances.
Considerem que governar ha d’implicar, necessàriament, representativitat i ple respecte envers totes les opinions.


Data 1 de febrer de 2019
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats