Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 130 (desembre)

UIPVObres de l'Illa de vianants!!
Després de quatre plens seguits de denunciar la mala senyalització i l'incompliment de les normes de seguretat, per desgràcia, ja hi ha hagut una persona gran que ha patit una caiguda amb danys físics molt importants i que, en el moment de la caiguda al carrer, no hi havia cap mena de senyalització ni prohibició d'accés al carrer. UIPV vàrem demanar al ple quines actuacions havia previst l'ajuntament al respecte i si es demanaran responsabilitats a l'empresa; també hem denunciat l'incompliment en els terminis d'execució de l'obra, que s'han superat. Esperem que l'ajuntament apliqui les sancions corresponents.
Per altra banda, després de més de tres anys de govern, els veïns de Vacarisses gaudim d'una ràdio municipal, on només s'escolta música, això sí variada. Vam demanar al regidor que ens expliqués quina era la graella de programació de la ràdio, quants programes d'àmbit local d'informació, culturals, esportius, etc. s'hi han retransmès en els darrers anys. La resposta del regidor va evidenciar la manca de capacitat per posar en marxa una programació estable.
Quan governava UIPV, l'actual alcalde Sr. Masana va manifestar en un mitjà de comunicació: "El que passa amb la ràdio no és res més que la desídia que té aquest equip de govern i en concret el regidor de l'àrea per la ràdio municipal". I va sentenciar: "Una ràdio hauria d'estar al servei del poble, i fa tres anys que hauria de funcionar, i la incompetència d'alguns està aconseguint que sigui la riota”. Doncs bé, ara ells i, en concret el seu regidor, han acabat sent la riota de Vacarisses.

 

 

ERC

Seguim...
Una de les apostes d’aquest mandat és la diversificació de l’esport. Des que va començar el mandat, s’han fet mans i mànigues per assolir aquesta fita i, tot això, sense descuidar els esports que ja es practicaven.
Actualment, es practiquen fins a 7 esports col·lectius, entre d’altres, on hi ha fins a 350 infants. El pavelló és, doncs, després de les millores, el referent esportiu de Vacarisses.
Per altra banda, volem comentar l’èxit del procés participatiu. Fins a un total de 440 persones van votar, xifra que representa un 8’31% del cens, essent un molt bon percentatge en aquests processos, que no solen passar del 5%. Aquest cens es veia ampliat en reduir l’edat mínima de votació a 16 anys i, per tant, encara fa més bo aquest percentatge de participació. Engeguem un camí que tindrà continuïtat en els propers anys, ja que pensem que la gent cada vegada ha de participar més de la política municipal. Enguany, estem preparant uns pressupostos en què la població pugui fer propostes que, posteriorment, seran votades i les que surtin escollides es tiraran endavant.
Per acabar, volem esmentar que ha començat a caminar l’aula d’adults. Una aula que ha de servir per donar una nova oportunitat a tots aquells i aquelles que, per alguna raó, van abandonar els estudis. Des d’aquest espai, es fa la preparació per a la prova d’accés a Grau Mitjà. Aquestes classes es realitzen a l’aula Antònia Verdura i hi ha 15 persones apuntades.
Finalment, volem demanar la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i les exiliades!

 

  

PSCReptes i polítics
Estem a uns mesos de les properes eleccions municipals i tenim encara dos grans reptes pendents: la gestió de l’aigua i la urbanització del Ventaiol. En aquests dos grans temes, alguns tenen més responsabilitat que d’altres. Parlem d’UIPV, partit que ha governat durant més de 20 anys i que ha estat incapaç de donar solució a la problemàtica de l’aigua perquè per a ells no existia el problema, malgrat ser advertits pel PSC en base als estudis que deien que, a partir de 2015, podríem patir una sequera, com així va ser (en la història recent de Vacarisses, sempre hem estat els governs progressistes qui hem articulat les solucions). Pel que fa a la urbanització del Ventaiol, la hipocresia d’UIPV no té límits; així, ens trobem que, a cada ple municipal, integrants de la seva candidatura retreuen des del públic a l’actual govern la manca de realització del projecte. En canvi, mai els vam sentir una sola crítica quan governaven els seus (cal recordar que, entre 2011 i 2015, Boada tampoc va executar la urbanització) i aleshores venien als plens a fer retrets als que érem a l’oposició. Sembla que la militància política els fa perdre el sentit de la realitat. Aquestes són les maneres barroeres i poc honestes de fer política i d’estar en política. I és que alguns, després de tants anys, han après ben poc i segueixen pensant que fer oposició és negar-se a tot i anar en contra de tot per sistema i, a més, ho fan sense arguments, i en política, l’argumentació és fonamental perquè, sense explicacions, no es fa cap servei a la ciutadania a la qual es diu representar.

 

 

logo vxvFalta de respecte del Sr. Alcalde i del regidor de comunicació
Amb aquest escrit volem posar en coneixement dels veïns i veïnes de Vacarisses l’actitud que tenen els nostres governants envers els regidors de l'oposició i els veïns i veïnes que assisteixen al ple.
És de tots sabut la falta de respecte i consideració que des de l'ajuntament ja fa tres anys i mig es dispensa a tots els que no pensen com ells, però el que resulta més estrany és que, a mesura que la legislatura s'esgota, més insistent es mostra aquesta actitud.
Sense anar més lluny, aquest últim ple de novembre vàrem assistir a unes rialles per part del regidor de comunicació, quan un regidor de l'oposició formulava unes preguntes en el seu torn de precs i preguntes de l'oposició.
Sense ànims de ser arrogants, ens permetem la facultat de donar algun consell als nostres governants. Pensem que és pràcticament segur que la pròxima legislatura no governarà ERC i modestament volem recordar el temps que varen ser a l'oposició amb el Sr. Alcalde de portaveu. La seva actitud va ser del tot bel·ligerant envers els que en aquells moments governaven, fins i tot denunciant públicament les decisions que es prenien en l’exercici de les seves atribucions i que en aquesta legislatura han quedat minimitzades si les comparem amb el que estan fent ells.
Per acabar aquest escrit, no volem deixar de denunciar la falta de respecte del partit que fins fa molt poc donava suport a l’equip de govern. Aquest partit és el PSC que, tot i estar fora del govern, dona suport incondicionalment a ERC, deixant els seus votants totalment desemparats.

 

 

Movem VacarissesVacarisses, sensibilitzada amb la prevenció de residus i el canvi climàtic
Aquest passat mes, Vacarisses s'ha sumat, amb la programació de diverses activitats a diferents indrets del municipi, a la Setmana Europea de prevenció de residus, tal i com ho venim fent en aquesta legislatura des de la Regidoria de Medi Ambient.
L’objectiu és fomentar accions sostenibles per a reduir els residus en origen, i també per a optar per la seva reutilització, i així modificar els nostres hàbits de consum en benefici del nostre medi ambient.
Aquesta sensibilització la treballem dia a dia en la gestió municipal, procurant que el missatge arribi a tots els àmbits i a qualsevol esdeveniment o activitat.
Destaquem que tots els centres escolars de Vacarisses ja fa molt de temps que eduquen en clau d’escola verda i que, per tant, els nostres infants i joves, i també les famílies, ja en són, cada cop més, conscients i partícips. Pensem que estem immersos en una situació mundial de canvi climàtic, produït, principalment, per una activitat humana no sostenible, i que l’afectació és ja molt notable (augments del nivell de la mar, onades de calor, tempestes, sequera, extinció d'espècies, malalties, destrucció d’ecosistemes…).
Això requereix urgents plans de lluita globals, en els quals no només els estaments governamentals, sinó també els habitants, hi hem de posar especial atenció.
Avui dia, les polítiques de medi ambient han de ser prioritàries, i ja no pot parlar-se dels i les ecologistes com a “decoradors/es” de les agendes polítiques, sinó de clars/es transformadors/es d’una societat que està anant pel mal camí.


Data 3 de desembre de 2018
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats