Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 128 (octubre)

UIPVMoció trampa!!
L'equip de govern i el PSC van presentar una moció per demanar el compromís de tots els partits polítics amb representació al consistori per desenvolupar les obres d'urbanització del sector del Ventayol. Després de tres anys de govern, no han estat capaços de gestionar les obres del Ventayol i la Creu, demostrant un cop més la seva incompetència. Van presentar una moció trampa, per tapar la seva inacció i amb la voluntat de fer comprometre qui no està governant.
En aquesta moció, es demanava el "compromís dels partits polítics de tirar endavant les obres d'urbanització del Ventayol abans del 2022”.
Cal recordar els compromisos del Pla d'Actuació Municipal 2015-2019, aprovat per ERCPSC-MOVEM. "Iniciar contactes amb veïns i veïnes del Ventayol i la Creu per tal d'iniciar les obres d'urbanització, gestionarem ajuts i fraccionaments de les quotes per a les famílies que ho necessitin"; aquest és el seu gran compromís amb el Ventayol.
UIPV va presentar vàries propostes: demanàvem, en primer lloc, "que s'iniciïn les obres abans d'acabar la legislatura". Acordar el sistema d'execució del projecte d'obres d'urbanització que s'adapti millor a les necessitats reals dels veïns i adquirir el compromís que el projecte serà el més favorable i viable econòmicament per als interessos dels veïns. L'Alcalde no va acceptar el primer punt, on demanàvem que s'iniciessin abans d'acabar la legislatura.
UIPV, al programa electoral, ens comprometíem a licitar les obres d'urbanització del Ventayol i la Creu, amb un projecte conjunt, el màxim consens AMB ELS VEÏNS/ES i amb el millor preu possible.

 

 

ERC

Deia la poetessa i novel·lista nicaragüenca Gioconda Belli que la solidaritat és la tendresa dels pobles.
Els catalans i catalanes ho sabem i així ho exercim amb els nostres presos i preses polítiques i exiliats i exiliades. Un grup de persones, ostatges polítics, que paguen en la seva pròpia carn el fet que un poble, el català, volgués exercir lliurement i democràticament el dret a l’autodeterminació. Un dret, val a dir, reconegut internacionalment i exercit per diversos països al llarg de la història.
Ara fa un any de l’1 d’octubre, ara fa un any que un govern escollit democràticament amb el suport de la majoria de catalans i catalanes va tirar endavant un referèndum per preguntar al poble, que és qui ha de decidir, si volíem seguir formant part del Regne d’Espanya o esdevenir una República independent. El resultat, malgrat la violència exercida per part de l’estat i la seva policia, va ser un sí rotund. A partir d’aquí, la repressió de l’estat no s’ha aturat, ni contra el poble amb les seves diferents organitzacions, ni contra els partits independentistes, ni contra els nostres líders polítics.
Aquella gesta no s’hagués pogut fer, en aquest cas a Vacarisses, sense la col·laboració i implicació de desenes de persones de la nostra vila, gent demòcrata i pacífica que va destinar-hi moltes hores i se la va jugar perquè tots i totes poguéssim votar. Des d’aquí, el nostre més sincer reconeixement.
Des d’ERC, fem una crida a seguir mobilitzant-nos i lluitant per fer efectiva la República, i a reconèixer errors que ens han de fer millorar per esdevenir definitivament un estat lliure i sobirà.

 

  

PSCL’espai públic és imatge del municipi
Els darrers mesos ens trobem a Vacarisses, com a tantes localitats, un espai públic degradat i embrutit pel que fa a la seva imatge i, a la vegada, monopolitzat per llaços grocs i consignes independentistes. El grup municipal socialista ha demanat en reiterades ocasions al govern d’ERC que faci netejar pintades de tot signe que trobem al terra dels nostres carrers i en mobiliari urbà com les parades d’autobús, senyals de trànsit, etc. La primera vegada vam demanar que fossin diligents en la neteja dels llaços grocs pintats al terra de diversos carrers, especialment per evitar la confrontació, a més de mantenir una imatge curosa del municipi. Al cap de pocs dies, vam veure que els llaços grocs ja s’havien convertit en banderes espanyoles, com era previsible (hi ha gent amb molta imaginació que pinta les vores en vermell...), a més d’aparèixer també pintades a algunes parades d’autobús. El mes de juliol tot seguia igual i novament ens vam adreçar al regidor responsable per insistir en la neteja i aquest ens va assegurar que estaven donades les ordres. Hem passat l’estiu i tot segueix igual o pitjor. Aleshores, ens preguntem si el servei de neteja que paguem amb els diners de la ciutadania no obeeix les ordres directes d’un regidor? O podem pensar que ens trobem davant de la més absoluta falta d’interès pel manteniment dels espais públics? O bé que, per tal de mantenir llaços grocs, fins i tot mantenen banderes espanyoles? Déu n’hi do el sacrifici!!

 

 

logo vxvComença el compte enrere
Encetem un nou curs polític amb la diferència d’altres que aquest és l'últim d'aquesta legislatura. Des de Veïns per Vacarisses, l'encetem amb força renovada, entre altres motius, perquè hem tingut temps de valorar la legislatura amb serenor i fer comparacions amb l'anterior. Aquestes comparacions donen com a resultat una certa satisfacció avalada per la diferència que es pot constatar amb fets palpables i visibles als ulls de tots els veïns de Vacarisses. Hem de fer entre tots una reflexió molt important sota el nostre punt de vista: aquest equip de govern que governa amb minoria ha basat els seus esforços en defensar la independència de Catalunya, que és molt lícit fer-ho, i s'ha deixat oblidada la resta de tasques que té un ajuntament, adquirides amb els seus conciutadans. El nostre alcalde no ha defensat els interessos dels nostres veïns d’igual manera, oblidant per complet que va ser elegit per ser l'alcalde de tots i no només d’uns quants. Això no és una observació de Veïns per Vacarisses, és el parer de la majoria dels nostres veïns, que veuen un dia sí i l'altre també com es va degradant el nostre municipi per falta de manteniment del mateix, i no sols els carrers i voreres, sinó també els equipaments d'esports municipals, els parcs infantils, els edificis municipals, etc. Tots aquests motius, i d’altres que tindrem temps de denunciar públicament, pensem que els veïns i veïnes de tot Vacarisses els sabran valorar en la seva justa mesura. Us desitgem una bona tornada a la feina.

 

 

Movem VacarissesEl passat de l’abocador i el present del reciclatge al nostre municipi
Moltes són les gestions que s’han fet des de l’actual equip de govern, en el qual MOVEM VACARISSES ostenta la representació de la REGIDORIA DE MEDI AMBIENT.
En l’última comissió de seguiment, es va posar de manifest, per part de tots, la reducció significativa de les pudors al municipi. Les substitucions dels biofiltres de les xemeneies del CTRV, que van finalitzar el passat mes de febrer, segurament ho han afavorit.
En aquella mateixa sessió, vam obtenir el compromís d’activació del protocol de trucades al CTRV pel veïnat, davant episodis d’olors, perquè ells siguin els receptors de les mateixes i així puguin resoldre amb més immediatesa la possible causa de les emissions. Els responsables de l’abocador es van sumar, també, a afegir-se en aquest procés.
Des de la nostra regidoria, s’ha realitzat la primera fase de l’estudi de la qualitat de l’aire, amb resultats satisfactoris, quedant pendents les dues últimes fases, que es culminaran aquest any. Els responsables de l’abocador i el CTRV també han assumit el compromís de realitzar, a posteriori, estudis de seguiment de la qualitat de l’aire.
Paral·lelament, estan previstes mesures de control més exhaustives en el procediment d’autorització del CTRV, que s’està tramitant per l’Agència Catalana de Residus.
El nostre municipi ha passat de ser un recol·lector de tots els residus de la comarca en l’abocador a aconseguir-ne el seu tancament i situar-se, finalment, com a capdavanter en el reciclatge, amb la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta.


Data 2 d'octubre de 2018
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats