Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 126 (agost)

UIPVTotes les inversions l'últim any, per electoralisme!!
Ja han passat tres anys de legislatura del govern en minoria d'ERC i Movem i el més calent és a l'aigüera; han estat tres anys perduts, de molt poca feina i de mala gestió; això sí, han aconseguit perjudicar en molts casos el dia a dia dels veïns/es, amb les polítiques que, en alguns casos, han dividit profundament els vilatans, amb decisions poc encertades, amb provocacions que han tingut efectes negatius per a la població.
Fent un trencament del pacte amb el PSC de cara a la galeria, però en realitat ha estat fictici, perquè han continuat amb la mateixa complicitat de sempre.
Un govern que no informa en temes importants que afecten el conjunt de vilatans, tirant pel dret sense contemplacions, com per exemple l'illa de vianants del nucli o la recollida de residus porta a porta, que s'han fet sense tenir en compte els vilatans.
D'altra banda, ERC, en la darrera legislatura, va criticar amb molta contundència UIPV perquè, segons ells, es van realitzar les obres l'últim any abans de les eleccions; doncs bé, ara tenen previst fer el Camp de Futbol de gespa, el projecte d'execució de l'illa de vianants del nucli, aprovar el Pla Local de Seguretat Viària sense consens i amb canvis importants en la mobilitat de carrers del municipi, obres al Pavelló, pistes de pàdel, etc. Ara bé, de les obres del Ventayol, res de res. En definitiva, estan fent el mateix que ells tant criticaven quan estaven a l'oposició; el que no han estat capaços de fer durant els darrers tres anys ho faran l'últim any de legislatura, per electoralisme!!

 

 

ERC

Objectiu 2022
No ens agrada gaire haver de criticar anteriors governs, però, davant les acusacions que fa UIPV al govern actual, ens hem de defensar.
Des d’ERC, tenim un compromís ferm amb millorar les condicions de vida dels i les vacarissanes i, sobretot, d’aquells que viuen en nuclis habitats no urbanitzats. Aquest és i serà el nostre capteniment, però no acceptem lliçons d’aquells que, durant 20 d’anys de govern, no ho han sabut resoldre i ens han deixat herències molt negatives.
En aquests sentit, al darrer ple del mes de juny, es va aprovar una moció on els partits que van votar-hi a favor (ERC, MOVEM, PSC) es comprometen a fer efectives les obres d’urbanització del Ventayol, abans de 2022. Els altres partits amb representació al consistori no hi van votar a favor. Per acabar aquesta qüestió, volem deixar clar que la proposta (moció) es va poder debatre i fer-hi aportacions en les comissions informatives. Cap dels dos grups que no la van votar favorablement hi va fer aportacions en aquest òrgan.
Ens agradaria destacar tres noves notícies, que van enfocades, totes tres, cap a l’estalvi energètic i l’ús d’energies renovables, un dels punts clau d’aquest govern. S’han instal·lat plaques fotovoltaiques al pavelló i a l’escola bressol El Xic. També s’ha adquirit un cotxe híbrid per a la policia i s’ha col·locat un punt de recàrrega elèctrica per a aquest tipus de vehicles.
Properament, es col·locarà un altre punt de recàrrega elèctrica, es posaran fotovoltaiques a la deixalleria i es començaran a posar llums LED al Ventayol, Can Serra Estació, Torreblanca I, El Fresno, La Farinera i L’Oliva.

 

  

PSCIrresponsabilitat i covardia
El projecte de connexió del pou de Torreblanca I patirà un nou endarreriment per la irresponsabilitat i egoisme d’uns i la covardia d’altres. UIPV i VXV, que són minoria al Ple, no van poder aturar l’aprovació inicial del projecte i ara volen que es modifiqui el traçat, fent servir la vella tàctica de l’agitació veïnal. Qüestionen una decisió tècnica que aconsella el trajecte més senzill i econòmic, obrint una rasa de 20 cm per l’asfalt, i ells pretenen que passi per sota la vorera, que suposa una execució més lenta i més cara, amb un sobrecost de 20.000€ afegits als 90.000€ inicials. Novament, un caprici estètic d’uns pocs que fan molt soroll i que pagarem entre tots. No oblidem la decisió de Boada de fer aixecar tot el formigó de les rampes de Torreblanca II, en contra de les decisions tècniques i que ens obligarà a pagar més de 500.000€ quan esdevingui ferma la sentència judicial.
A l’altra banda, ens trobem amb un govern poc valent que, per no enfrontar-se a les brutes tàctiques d’una oposició irresponsable d’UIPV i VXV, transigirà per no haver de suportar les pressions veïnals, pensant que això els podrà afectar a les properes eleccions municipals.
Tot plegat és un despropòsit que desprestigia la política local, malbarata recursos públics i suposa un perjudici per a tothom. On és el sentit de la responsabilitat dels nostres representants polítics?

 

 

logo vxvVentayol
Ja fa dies que hem entrat a l’últim any de la legislatura. Volem fer un repàs de la quantitat de desgavells que han arribat a fer l'actual equip de govern.

Després d'estar tota una legislatura, del 2011 al 2015, recuperant tot el perdut durant la legislatura del tripartit, ens trobem que el següent tripartit és capaç de fer-ho encara pitjor. Posarem uns quants exemples perquè s'entengui millor.
El tripartit va deixar les obres de Torreblanca II mig acabades i amb un sobrecost que encara avui s'està lluitant als tribunals. Ens vàrem preocupar d’endreçar totes les zones esportives de les urbanitzacions una per una; ara ens trobem que la deixadesa d’aquestes zones és visible només fent un volt per cadascuna d’elles. Ens vàrem preocupar de les instal·lacions del camp de futbol, adequant un bar que complís la normativa. Després de tres anys d'aquest equip de govern, ens trobem que el bar no funciona, quan havia sigut una reivindicació de la junta directiva i ens trobem que l’han canviat d'ubicació, tancant la visió del camp des de l'avinguda. El tripartit va criticar l’empresa de manteniment de parcs i jardins fins l’extenuació, dient que no complia el contracte. Ara ens trobem que, amb l'empresa contractada per ells amb un preu més elevat, tenim els carrers de les urbanitzacions que no es pot ni caminar. Mala gestió de la franja de protecció contra incendis, mala gestió de l'illa del nucli, mala gestió amb el control de l'abocador, mala gestió; en definitiva, una legislatura perduda.

 

 

Movem VacarissesComença el primer curs cap a una escola d’aprenentatge d’adults/es a Vacarisses
Des de Movem Vacarisses, celebrem que la nostra Regidoria d’Educació hagi apostat per iniciar, el proper mes d’octubre, el Curs de preparació per a la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà.
Aquesta oferta ha estat molt ben acollida pel jovent i les seves famílies, i això ens engresca, si cal, encara més, a sumar-hi altres opcions formatives de futur, i establir un centre de referència a l’abast de la nostra població (i de properes), evitant el desplaçament fora del nostre municipi.
L’espai habilitat s’ubicarà a l’edifici del Castell, en una de les seves sales de sotacoberta, marcant un àmbit diferenciat de la resta d’escoles del municipi. També hem de subratllar la voluntat que es consideri tan important el mateix aprenentatge de continguts concrets com les formes d’acompanyament individualitzades i de motivació envers l’alumnat, amb l’objecte que puguin trobar unes noves oportunitats i que també puguin aconseguir una orientació cap al seu encaix laboral; és a dir, buscar un enfocament de projecte vital, formatiu i professional, que haurà de ser el repte del personal docent que imparteixi el curs. És important que, cada cop més, considerem la necessitat d’un aprenentatge en el transcurs de totes les etapes de la vida, amb objectius que poden ser diferents: de millora de les competències tècniques i professionals, de desenvolupament de les capacitats pròpies, d’enriquiment dels coneixements, etc.


Data 1 d'agost de 2018
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats