Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 124 (juny)

UIPVS'inicien les obres de "l'illa de vianants"
L'equip de govern en minoria d’ERC i Movem ha adjudicat l'execució de les obres corresponents al projecte "Illa de vianants" del centre urbà a l'empresa Asfaltos Barcino S.L. per un import de 143.748 € i l'obra tindrà una durada d'uns 3 mesos.
L'àmbit d'actuació són els carrers més cèntrics del nucli antic de Vacarisses, el carrer Major, Pau Casals, de la Torrota i l'Església, però realment aquest projecte servirà per promoure i millorar el comerç i la vida del centre del poble?
Fent un cop d'ull al projecte que es vol executar, veiem que està previst eliminar uns 9 aparcaments més, aproximadament, concretament al carrer Major. Això creiem que serà un mal negoci per als comerços, que ja han vist com els perjudicaven tots els canvis que ha comportat l'illa de vianants; per cert, com ja hem denunciat en moltes ocasions, uns canvis en el dia a dia molt importants per a tothom, que no han estat consultats ni amb els veïns de la zona ni amb la resta del municipi per saber què en pensaven.
Només cal passejar un dissabte o un diumenge al matí pel centre del poble per adonar-se que no hi ha moviment, "està realment més mort i trist del que estava abans de la gran idea d'imposar aquesta illa de vianants".
Segons les darreres notícies, alguns comerços ja s'estan plantejant traspassar-los, "per la davallada de clients i de negoci que ha comportat l'illa de vianants".

Senyors de l'equip de govern, els convidem, des de la coherència, a que escoltin les veus de la gent, reflexionin i rectifiquin el seu error, abans que sigui massa tard!!!

 

 

ERC

Llibertat!
Abans de tot, ens agradaria començar amb un record per als nostres polítics i polítiques empresonats i exiliats. Seguim lluitant per aconseguir la seva llibertat i el seu retorn. Hem rebut un parell de cartes de l’Oriol Junqueras, on ens esperona a seguir treballant poble a poble per la llibertat i en no caure en les provocacions d’aquells que volen dividir la nostra societat. Som un sol poble, més enllà de llengües, color de la pell, orígens o religions.
No pensem que la millor manera per treballar per la convivència sigui embrutar el Cingle de pintura o passejar de nit encaputxat amb objectes punxants a la mà. Nosaltres volem defensar els nostres objectius polítics pacíficament i de dia; esperem que tothom faci el mateix.
En l’àmbit municipal, cal destacar les subvencions rebudes per part de la Diputació per poder finançar quatre projectes relacionats, tots ells, amb equipaments municipals: la Biblioteca, el pavelló i l’Escola de Música.
També volem destacar l’augment de les subvencions i ajudes rebudes durant aquests tres anys per part d’altres administracions en relació al passat mandat.
D’altra banda, destaquen les obres de millora que s’estan fent al pavelló municipal. Aquest equipament tenia unes greus deficiències d’origen: goteres, gran despesa energètica, mala distribució dels espais, entrades d’aigua del carrer, manca de desaigües a les dutxes, etc. Ara, de mica en mica, estem solucionant aquestes mancances que, repetim, s’arrosseguen des dels seus inicis. UIPV hauria de prendre nota, doncs aquest equipament va ser realitzat durant el seu mandat i ha representat una despesa ingent de diners.

 

  

PSCPer fi va endavant el projecte de connexió del pou de Torreblanca
Si Vacarisses té un problema de primera magnitud, és la manca d’aigua; els pous de Can Serra fa temps que estan esgotant les seves reserves després de més de 30 anys d’explotació. En la nostra etapa al govern, les regidores socialistes vàrem deixar a punt la informació necessària per tal que es redactés el projecte de connexió del pou que es va perforar a mitjans de 2017 i que, a partir d’un estudi hidrogeològic molt acurat i professional, va donar com a resultat una quantitat d’aigua suficient per a complementar l’abastament actual.
D’una banda, el govern ERC-MOVEM ha trigat massa temps en la redacció i aprovació del projecte, perquè, des del nostre punt de vista, no ha estat la gran prioritat i no l’ha vetllat prou, però hi ha una cosa pitjor encara i és una oposició irresponsable d’UIPV, que s’absté, i de VxV, que vota en contra de l’aprovació del projecte, tots dos amb l’argument que no els agrada el traçat de la canonada. Si el projecte per fi veurà la llum és gràcies al nostre sentit de la responsabilitat. De Boada ja és prou conegut el seu interès per l’aigua perquè, en les seves legislatures, no se’n parlava, no existia el problema. De Veïns per Vacarisses, que va compartir govern amb ell, es pot dir el mateix. Una oposició irresponsable amb un tema de màxima urgència i necessitat com l’aigua no pot tornar a ser mai més govern; la ciutadania de Vacarisses no mereix governants de tan baix perfil polític.

 

 

logo vxvVentayol
El 28 d'abril l'Ajuntament va convocar els veïns del Ventayol per informar de l'estat del projecte d'urbanització. De VpV, van assistir-hi els dos regidors que actualment tenim a l'Ajuntament. La convocatòria va crear grans expectatives als veïns del Ventayol i a nosaltres mateixos. La nostra sorpresa va ser que, després de mitja hora de crítiques als anteriors governs, l’única proposta de l’actual equip de govern va ser «i ara què?». La decepció per part dels assistents va ser de dimensions elevades. Creiem que, després de tres anys de govern, han tingut temps de presentar almenys alguna alternativa. També ens va sorprendre el Sr Alcalde: «Demano als partits a l'oposició responsabilitat perquè aquest projecte sigui prioritari». Contestem que VpV portava al seu programa electoral com a prioritari el projecte d'urbanització del Ventayol i La Creu, les dues urbanitzacions juntes, no com l'actual equip de govern, que vol fer-ho per separat, demostrant que pensa més en el partit que en els veïns. Hem de recordar que aquest equip de govern porta tres anys governant i els seus èxits més importants han estat engegar una illa de vianants, que ha provocat la pèrdua d'ingressos de tots els comerciants i molèsties de circulació a la resta de veïns, i la imposició del porta a porta, que ha retirat els contenidors soterrats, que vàrem pagar els veïns i que l’import no ha sigut retornat per l'Ajuntament; la resta de contenidors han sigut substituïts per una renglera de cubells penjats de les portes, que donen al municipi una imatge deplorable. També volem palesar la nostra opinió sobre les urbanitzacions no urbanitzades, com el Ventayol, La Creu i l'oblidada Rabal del Bon Aire, abandonades de la mà de déu.

 

 

Movem VacarissesLa bandera de Vacarisses
Des de ja fa uns dies, llueix a la rotonda del polígon la bandera de Vacarisses, fruit d’un acord polític unànime (tant de l equip de govern ERC-MOVEM VACARISSES com de l’oposició UIPV,
VxV i PSC), motivat per les rivalitats derivades de la situació política general i el seu trasllat a l’àmbit local.
Des de la nostra confluència política entenem, així, que la pluralitat ha d’ésser respectada i, des de l’Ajuntament, ha de vetllar-se perquè les actuacions municipals reverteixin envers la totalitat dels vilatans i vilatanes i, per tant, a favor d’una representació el més àmplia possible i no en funció d’interessos d’alguns partits polítics.
Aquesta posició de MOVEM VACARISSES enllaça amb la definició de la política territorial pel conjunt de Catalunya defensada per CATALUNYA EN COMÚ PODEM, respecte a la qual, en tot moment, s’està demanant que es retorni a un escenari de convivència i que es comenci, ja, d’una vegada per totes, a reprendre el govern autonòmic aturat des fa molt temps.
Una de les lectures que hem d’aprendre d’aquesta etapa que estem vivint és la necessitat de reclamar un increment financer per a les administracions locals, tal com ja postula CATALUNYA EN COMÚ PODEM, donat que som les que convivim més a prop del veïnat i, per tant, les que no deixem mai d’estar atenent les necessitats diàries i de donar respostes immediates.
Aplaudim, doncs, tots els actes de consens que suposin avançar en una millor direcció per al conjunt de la localitat i dels seus habitants.


Data 1 de juny de 2018
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats