Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 122 (abril)

UIPVPropostes d'UIPV per al pressupost 2018!!!
UIPV va presentar una moció en el ple en què demanàvem la rebaixa de la taxa d'escombraries, pel fet de tenir un ecoparc, un superàvit de l'any 2017 de 415.435,50 € i la recollida de més de 1.000 signatures de veïns/es contraris a l'augment de la taxa, entre d'altres. No es va aprovar pel vot en contra de l'equip de govern i les antigues sòcies socialistes.
A aquest mateix ple, es va portar l'aprovació del pressupost de 2018. UIPV va presentar a l'equip de govern 4 propostes de millora, on sol·licitàvem l'elaboració del projecte de les obres d'urbanització del Ventaiol i La Creu de forma conjunta i immediata, la creació de 3 noves àrees d'emergència en urbanitzacions per al porta a porta, dotar una partida econòmica per fer un pàrquing al nucli i replantejar l'illa de vianants, però l'equip de govern no es va dignar ni a trucar-nos per parlar-ne.
Després de detallar un per un els errors que hi havia, UIPV vam votar-hi en contra, perquè l'equip de govern va ser incapaç d'acceptar cap de les nostres propostes, però també per la manca de rigor en la presentació dels comptes. UIPV, tot i no aprovar el pressupost, volem deixar clar que estem totalment a favor de tirar endavant les obres d'urbanització del Ventaiol i la Creu, però no de la manera com volen fer-ho.
Per acabar, volem manifestar que el trencament del pacte de govern va ser per tacticisme. Està claríssim que el govern d'ERC amb minoria continuarà tenint tot el suport i complicitat del PSC i la prova la tenim en el recolzament en els pressupostos.

 

 

ERC

Seguim treballant!
Tot i que a vegades els projectes no arrenquen tan ràpid com voldríem, estem especialment satisfets d’haver posat en marxa vàries iniciatives per dinamitzar la xarxa econòmica i d’emprenedoria del municipi, vinculades a aspectes socials i mediambientals. Aquest mes engeguem una Oficina d’Assessorament Agrari, un primer pas per començar a potenciar aquest sector i crear xarxa entre possibles productors, propietaris de terres, emprenedors/es que vulguin treballar en aquest sector, etc., sense deixar de banda consultes de caràcter particular.
Volem potenciar també un altre tipus de negoci, d’economia, oferint un Punt d’Informació Cooperatiu que pretén assessorar i acompanyar les persones interessades en iniciar un projecte cooperatiu a Vacarisses o en replantejar el seu model empresarial cap al cooperativisme.
I seguim creient fermament en que el teixit comercial és bàsic per a Vacarisses. S’estan donant a conèixer als comerciants diferents propostes per fer xarxa entre ells, com són ConnecVacarisses o el Gremi d’Hostaleria de Terrassa i comarca, però també s’hi està treballant directament per saber les necessitats tant de comerciants com de clients i poder estructurar millor aquest teixit comercial tan necessari per a qualsevol municipi.
Volem destacar també la posada en funcionament del Servei de Mediació Ciutadana, amb la finalitat de resoldre, a través del diàleg i el respecte, les possibles desavinences que pot generar la convivència amb el veïnat, les amistats, la família o altres persones del nostre entorn.
Serveis que van en diferents direccions, però tots per seguir millorant Vacarisses.

 

  

PSCEl diferent discurs de Boada segons tingui o no tingui públic present...
Al Ple del passat mes de gener, UIPV va presentar una moció demanant la rebaixa de la taxa d’escombraries.
Quan es van aprovar les Ordenances Fiscals per a l’any 2017, el Govern Municipal, conformat aleshores per ERC, PSC i Movem Vacarisses, va decidir incrementar aquesta taxa en 20€ anuals. L’objectiu era reduir el gran dèficit econòmic que genera aquest servei, que costa a les arques municipals prop d’un milió d’euros, quan la taxa que paguem els ciutadans, tot i la pujada, no cobreix ni el 30% d’aquest cost. Els diners que es fan servir per cobrir aquest dèficit no poden ser destinats a altres partides socials ni a fer les inversions que necessita el municipi.
A la Comissió Informativa de Règim Interior celebrada el 19 d’octubre de 2016, on es va dictaminar aquest augment, el Sr. Boada, referint-se a la taxa, va dir, textualment, que “encara s’hauria d’incrementar més” i que “l’increment de preus ja s’hagués hagut de fer abans”.
Aquestes dues afirmacions, recollides a l’acta de la sessió, demostren la hipocresia i el cinisme que practiquen el Sr. Boada i la seva formació política, en canviar el seu discurs quan parlen sense públic o quan ho fan de cara a la galeria.
La promesa de baixada d’impostos i taxes va ser el cavall de batalla d’UIPV i VxV a la campanya electoral de l’any 2011. La pregunta és: per què no ho van fer quan van tenir l’oportunitat en tornar al govern? La resposta és fàcil: no ho van voler fer. La feina bruta ja els la vam fer nosaltres.

 

 

logo vxvUna de les primeres urbanitzacions que va reivindicar les obres de clavegueram va ser el Ventayol i, de camí, La Creu. Pels volts dels 80, la insistència dels veïns va fer que es redactés el primer projecte d’obres. 40 anys han passat i 5 alcaldes que no han tingut la valentia i el coratge de dur a terme una necessitat bàsica i essencial com són les obres de clavegueram.
Els partits que han governat i governen no han tingut prou en dividir els veïns, sinó que també han dividit els projectes. Una bona opció si l’objectiu és tirar endavant les obres de totes dues urbanitzacions. Però una mala opció si no es consulta ni s’informa els veïns i veïnes que, des de fa molts anys, esperen gaudir d’unes necessitats bàsiques, mínimes i obligatòries al segle XXI. Lamentem que, després de tants anys, s’hagin redactat i modificat més de 3 projectes i que els partits polítics hagin inclòs en tots els programes electorals l’execució de les obres que no s’han dut a terme. No fa gaire, un dels partits de govern, el PSC, va trencar el pacte de governabilitat, al·legant la desinformació i la falta de compromís de l’equip de govern. També cal dir que el PSC ha donat suport a uns pressupostos que no contemplen l’execució del projecte d’urbanització del Ventayol i La Creu; al contrari, continuen recolzant la divisió del projecte, sense comptar amb l’opinió dels veïns i veïnes. Des de VxV, trobem una falta clara de coherència i responsabilitat en dir una cosa i fer-ne una altra. En enganyar els veïns i veïnes amb pamflets, justificant l’abandonament del govern i, d’altra banda, donant suport a unes obres perquè es facin i a altres no.

 

 

Movem VacarissesSons del vent
Des de la nostra representació de Movem Vacarisses a la Regidoria d’Educació, vam apostar per fer arribar la nostra Escola Municipal de Música a tots els infants de la localitat. Aquest curs escolar hem engegat, a les escoles Font de l’Orpina i Pau Casals, el projecte Sons del Vent, iniciat amb l’alumnat de tercer de primària i amb previsió de tercer i quart per al curs vinent, amb molt bones valoracions per part de tota la comunitat educativa.
Clarinets, flautes travesseres, trompetes i bombardins s’han posat a l’abast d’aquests nens i nenes, amb una bona acollida dels equips directius de les escoles, finançament de la regidoria, manteniment de les AMPA i gran tasca pedagògica del professorat de l’escola de música, conjuntament amb el professorat de música dels dos centres escolars.
Molts són els valors que es desprenen d’un projecte d’aquesta mena: participació conjunta de la comunitat educativa, treball a favor de la cohesió social, socialització en l’accés d’aquest servei municipal perquè pugui arribar a tots els nens i nenes i no només a uns quants, i com no, aprenentatge musical més reforçat i especialitzat que contribueix en la seva educació individual i en el treball en grup.
Hem de continuar en aquesta extensió; de fet, també les escoles bressol, per una banda, i el jovent, per una altra, tenen estesa la mà de l’Escola de Música municipal, tot gaudint de projectes d’aprenentatge musical.
Així doncs, ferm compromís polític respecte a l’Escola Municipal de Música com a motor de progrés educatiu i social per al conjunt de la nostra localitat.


Data 2 d'abril de 2018
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats