Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 120 (febrer)

UIPVDedicació exclusiva amb increment de sou!!!
El passat mes de novembre, després de l'anunciada crisi de govern del tripartit de Vacarisses format per ERC, PSC i Movem i que ara governen en minoria, l'Alcalde va decidir redistribuir les delegacions generals d'atribucions de gestió entre alguns regidors republicans i la regidora de Movem, que encara els dóna suport. Però, a més, es va canviar la dedicació del regidor Albert Salamé, tot passant a tenir dedicació exclusiva, amb una retribució de 33.663,24€ bruts anuals.
Aquest canvi de dedicació suposa un increment de sou respecte a l'anterior regidora del PSC de l'1%, a favor del regidor republicà. Cal recordar que ERC, quan estava a l'oposició, demanava que "tots els regidors amb contracte i dedicacions parcials passessin a percebre les seves remuneracions en forma d'indemnització per assistència als
òrgans de govern, per tal de rebaixar els costos de seguretat social que suporta l'Ajuntament i generar un estalvi real molt important". Doncs bé, ara tenim 5 polítics que viuen d'un sou públic, amb un cost total de 146.808€ bruts anuals.
L'increment de sou aprovat és inacceptable perquè estem encara sortint d'una forta crisi econòmica i social, on encara hi ha molts veïns/es de Vacarisses que ho estan passant molt malament i no és gens ètic incrementar en aquests moments els sous dels regidors.
UIPV, al ple, va demanar explicacions d’aquest increment injustificat i la resposta que ens va donar l'Alcalde va ser: “Perquè he considerat que ha d'assumir noves tasques”. Ja veurem si realment es defensa el sou que se li ha atorgat.

 

 

ERC

Porta a Porta
Voldríem agrair als vacarissans i vacarissanes el seu esforç i implicació en la recollida d’escombraries a Vacarisses. Sabem que la recollida Porta a Porta suposa un canvi molt important en els hàbits de la ciutadania i, sense la implicació de la població, no s’hagués pogut portar a terme. Des d’aquí, felicitar-nos tots i totes, ja que podem dir que la implantació està obtenint uns resultats molt satisfactoris.
En l’àmbit esportiu, ens agradaria ressaltar que s’ha dotat pressupostàriament una partida per construir el desitjat camp de gespa. Una reclamació de fa molts anys, finalment, serà una realitat per a la temporada esportiva vinent.
D’altra banda, volem esmentar que el Consell de Vila avança a bon ritme i, properament, serà una realitat. Un òrgan de trobada de tots aquells que ho vulguin, de tots aquells que vulguin avançar i decidir sobre com millorem i construïm el futur de Vacarisses. Seguim, doncs, avançant en la participació ciutadana i en caminar junts a l’hora de construir el nostre futur.
Per acabar, volem comentar els resultats de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. ERC ha quedat en segona posició. Prop de 1.000 persones van votar l’opció republicana i, des d’aquí, el nostre agraïment. Volem ressaltar, igualment, que els partits a favor de la independència de Catalunya han estat majoritaris a Vacarisses, arribant a prop del 48% i amb una participació històrica, al voltant del 85%. Per tant, destaquem que la majoria dels vacarissans i vacarissanes estan a favor de construir la República catalana i en aquesta direcció treballarem des d’ERC.

 

  

PSCPel bé de tots, deixin d’imposar-nos símbols, respectin la pluralitat
En democràcia, totes les idees són vàlides; una altra cosa és com les implementen els polítics, representants del poble i amb la gran responsabilitat de cohesionar la societat i governar per a tothom, pensi com pensi, de dretes o esquerres, independentista o no. A les darreres eleccions municipals, a Vacarisses van concórrer 8 partits polítics i el nostre alcalde, si ho és, no és per haver-les guanyat, sinó per un pacte de 3 forces. La imposició deliberada de símbols independentistes en llocs institucionals com la façana de l’Ajuntament, la rotonda d’accés al municipi o en espais naturals com el Cingle ha enutjat molta gent i ha activat sectors radicals que han contestat amb un greu delicte mediambiental al Cingle, que condemnem enèrgicament, així com pintades de banderes espanyoles a la via pública. Per cert, pintades que l’alcalde recrimina a qui no pensa com ell, però que no condemna quan qui les fa són els seus. Volem recordar les pintades de “votarem” aparegudes abans de l’1 d’octubre a moltes marquesines de les parades d’autobús i que el govern actual no va lamentar, tot i que generaven igualment una despesa i malmetien la imatge de l’espai públic. Per això, ens agradaria que la simbologia política partidista no torni a envair els nostres espais públics, sobretot perquè això és motiu de discussió, divisió i enfrontaments. El Ple Municipal és un bon lloc per fer propostes que poden progressar si les vol una majoria dels representants de la ciutadania. Sempre és millor acordar per unir que imposar per separar.

 

 

logo vxvCamp de futbol de gespa artificial
Veïns per Vacarisses vol donar el seu parer sobre la controvèrsia sorgida arran de l'aprovació per ple ordinari de la proposta de l'equip de govern de la petició d’un crèdit per valor de 300.000€ per executar les obres d’instal·lació de gespa artificial al camp de futbol municipal. Com tots vosaltres sabeu, Veïns per Vacarisses sempre ha defensat dita instal·lació i, com a prova més evident, ens hem d’adreçar al programa electoral amb què ens vàrem presentar a les eleccions municipals de 2015, amb el compromís d’executar aquesta obra el mateix any en cas que el nostre grup guanyés l'alcaldia del nostre municipi. Això no va ser possible, però no vol dir que no continuem donant suport a aquesta iniciativa, entre altres motius i per a nosaltres el més important, per donar unes instal·lacions de qualitat a tots els nens i nenes de Vacarisses, que portem molts anys esperant que qualsevol equip de govern tingui la valentia de tirar endavant aquesta obra tan desitjada. No obstant això, volem deixar palesa la nostra sorpresa perquè, finalment, aquesta obra es tiri endavant mitjançant un crèdit, que, segons el nostre alcalde, no s'arribarà a demanar perquè estan previstos majors ingressos per part de l'ajuntament. Com vàrem dir al ple, per aquesta via, ja faria bastants anys que podria estar fet el camp de gespa artificial, perquè de tots és ben sabut que el nostre ajuntament ha passat millors moments econòmics que els que s’estan vivint en aquests moments. Esperem veure el projecte i desitgem que, al 2018, sigui una realitat.

 

 

Movem VacarissesDes de Movem Vacarisses, felicitem aquest inici del 2018 amb les actuacions municipals d’aquest any, que continuaran afavorint el medi ambient i la sostenibilitat.
Gaudim ja del sistema de recollida de residus porta a porta, amb la consecució d’uns elevadíssims resultats inicials de reciclatge, els quals ens confirmen la voluntat dels veïns i veïnes de Vacarisses d’apostar per un municipi molt més net i amb una visió de futur més sostenible. Des de la nostra confluència, i en la seva representació a l’Ajuntament amb la Regidoria de Medi Ambient, continuarem treballant amb la mateixa convicció per aconseguir que la nostra deixalleria sigui un punt de reparació dels residus que hi arriben i que les restes de poda rebin el corresponent tractament de compostatge.
Es materialitzaran les apostes d’instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i la incorporació de bicicletes elèctriques a l’Ajuntament per promoure’n l’ús; continuïtat en millores tèrmiques i acústiques als edificis municipals; manteniment de la Certificació d’eficiència energètica ISO 50001 de Vacarisses; canvis dels enllumenats públics a tecnologia LED; panells solars fotovoltaics en edificis municipals, etc.
Seguirem en la lluita per la minimització de les “pudors” CTRV-abocador i les tan rellevants mesures de prevenció d’incendis. Avançarem en l’entorn Mimó i les seves projeccions de protecció de la biodiversitat, silvopastura i educació ambiental, entre d’altres. Fomentarem la producció ecològica i de proximitat.
Per tant, grans passos en la política municipal, que van deixant empremta.


Data 1 de febrer de 2018
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats