Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 118 (desembre)

UIPVCrisi de Govern a Vacarisses
El passat mes d'octubre, es va trencar el pacte de govern format pel PSC, Esquerra i Movem. Han aguantat només dos anys de legislatura, una crònica anunciada que ja es veia venir. De fet, nosaltres ja vam advertir de la mala gestió i la poca eficàcia en diverses àrees, com els Serveis Municipals, la deixadesa en el manteniment i neteja de carrers i parcs, entre altres qüestions.
En un primer moment, ens van fer creure des d'ERC que aquest trencament venia donat a conseqüència de la pressió per la situació política a Catalunya i les darreres actuacions de suport del PSC-PSOE a les decisions de l'Estat envers el procés català. Però, després, es va saber que el pacte de govern no l'havia pas trencat ERC, sinó les dues regidores del PSC, i no només per les pressions de la situació política a Catalunya, doncs tenia a veure amb diferències importants en la gestió interna del consistori, com les obres del Ventaiol, la manca de recursos en determinades àrees i certes deslleialtats institucionals. Segons les regidores del PSC, aquest seria el motiu principal de la ruptura.
És clar que estem davant d'una important crisi de govern a l'Ajuntament de Vacarisses; l'Alcalde ja ha decidit que governarà en minoria el que resta de legislatura. UIPV, com a principal grup de l'oposició, serem fidels a les nostres conviccions i ja hem avançat que, a partir d'ara, hauran de fer política de veritat i arribar a acords amb els grups de l'oposició. La nostra posició en aquesta situació serà de fermesa, responsabilitat i control absolut del govern.

 

 

ERC

L’1 d’octubre, una fita increïble
Per a nosaltres, l’1 d’octubre és un punt de partida, un punt per confirmar en les eleccions del 21 de desembre. Si guanyen les forces independentistes en aquestes eleccions il·legítimes, el camí seguirà per consolidar la república. És per això que demanem la màxima participació per aconseguir una victòria rotunda.
Volem agrair a tothom que va fer possible l’1 d’octubre; Catalunya i Vacarisses vàrem demostrar a l’estat espanyol que, units, som molt forts i invencibles.
En el context municipal, volem destacar els projectes finançats amb el romanent líquid de tresoreria, aprovats en el ple del 4 d’octubre. Invertirem en estalvi energètic, amb la millora d'aïllaments i protectors solars en alguns equipaments municipals, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta del poliesportiu, la deixalleria i les escoles bressol. Seguirem amb l’aposta per la tecnologia LED, tant en edificis municipals com en l’enllumenat públic de les urbanitzacions del Ventaiol, Can Serra Estació, El Fresno, La Farinera i Ca l’Oliva. També posarem en marxa una càmera tèrmica de detecció d’incendis urbans i forestals en un radi de 8 km. Cal dir que és un sistema pioner a Catalunya.
Finalment, volem agrair a les companyes de viatge del PSC el camí fins aquí. La situació del país no ens permet continuar navegant junts, però el destí segueix sent el mateix, i així ho vam deixar palès al Pla d’Actuació Municipal que vam acordar durant el primer any de legislatura. De ben segur que establirem molts punts de trobada. Sort i encerts!

 

  

PSCComunicat sobre la sortida del govern del PSC
El passat divendres 20 d’octubre les integrants del grup municipal socialista vam comunicar a l’alcalde la nostra decisió d’abandonar el govern. Posteriorment, ho vam informar a la portaveu del grup Movem Vacarisses, als portaveus d’UIPV i VxV, al secretari i a la interventora de l’Ajuntament.
Aquesta és una decisió mesurada i meditada que ve de lluny i hem de manifestar que, tot i compartir el projecte comú per Vacarisses que va inspirar el pacte de govern ERC-PSCMOVEM, hem constatat, al llarg d’aquests anys, maneres de fer i treballar que han marcat les diferències. D’altra banda, la situació de país tampoc ha ajudat gaire i hem vist com ERC se sentia incòmoda governant amb els socialistes i a nosaltres no ens agrada ni sentir-nos incòmodes ni incomodar ningú. La nostra tasca dins del govern ha estat fonamental per solucionar temes d’interès general tan importants com l’ampliació del nostre CAP o la solució a la problemàtica de l’aigua, que hem deixat encarrilats i pendents d’execució. Pel que fa al tema econòmic, hem sabut reestructurar els pressupostos de manera que, per primera vegada, deixin de tenir total dependència dels ingressos de l’abocador.
A partir d’ara, les dues regidores del PSC seguirem treballant des de l’oposició amb la seriositat i responsabilitat que ens caracteritza i que sempre tindrà com a finalitat l’interès general i l’estabilitat al nostre municipi.
Finalment, donem les gràcies a totes les persones que creuen en nosaltres i la nostra tasca, a les quals seguirem representant amb la dignitat que mereixen.

 

 

logo vxvReflexió
Volem deixar palès el nostre parer sobre aquesta legislatura, que creiem totalment acabada políticament. A aquestes alçades, tothom sap la notícia del trencament del pacte de govern entre ERC i PSC a l'Ajuntament de Vacarisses, un pacte del tot antinatura, amb un "procés d'independència" pel mig que obligava aquests dos partits a una entesa pràcticament impossible de suportar tota la legislatura, com així ha estat.
Nosaltres ja ho havíem pronosticat, com saben els nostres seguidors perquè ho hem comentat en múltiples reunions. Hem de dir que pensàvem que la ruptura arribaria abans. Durant tot el temps que ha passat fins aquesta, el nostre municipi ha patit un desgovern molt important, que ha acabat provocant que els veïns i veïnes de Vacarisses pateixin mancances en el dia a dia, amb un govern dedicat pràcticament al 100% al procés independentista. Immediatament després de la ruptura del pacte, l'alcalde va contactar amb nosaltres per explicar-nos els motius del trencament, cosa que volem agrair, tant al PSC, que ens va informar amb una trucada telefònica, com a ERC, amb una reunió personal. En aquesta, el sr. Alcalde ens va explicar que tenien la intenció d’acabar la legislatura en minoria i amb acords puntuals amb l'oposició, cosa que veiem molt complicada, però li hem d'atorgar el benefici del dubte i valorar-ho amb el pas dels mesos.
No volem acabar aquest article sense donar un consell a ERC i l'equip de govern: els electors de Vacarisses us van votar per gestionar el funcionament del nostre municipi i no la Generalitat, o sigui, que, a partir d'ara, esperem que aquest encàrrec es noti.

 

 

Movem VacarissesEn resposta a la darrera publicació de VpV sobre les pudors del CTRV, volem dir el següent:

El seu legítim dret a l’exercici de l’oposició al govern mai l’han de confondre amb la possibilitat de realitzar afirmacions desafortunades tals com “un regidor/a se sent sobrepassat/da” o “ens sentim desemparats” per la seva manca d’actuació. No només falten absolutament a la veritat, sinó que, a més a més, infereixen en l’esfera de la responsabilitat política dels regidors/es i qüestionen la seva funció pública per la qual han estat nomenats/des.
Esperem que les rectifiquin i no utilitzin estratègies tan pobres i demagògiques en la seva tasca política d’opositors/es.
Des de la Regidoria de Medi Ambient, el tema de les pudors està sent treballat seriosament des de l’inici de la legislatura i amb previsió de resultats molt més satisfactoris que durant els seus llargs anys de mandat. Esperem que algun dia ens en facin cinc cèntims.
Així, i principalment fruit de les nostres pressions, els responsables del grup Griñó-Hera s’han compromès a canviar, immediatament, els 4 mòduls de biofiltres de la xemeneia per uns de més innovadors i efectius. El proper mes de febrer instal·larem 3 captadors a les zones Caus-Carena Llarga-Torreblanca II, per avaluar-ne la qualitat de l’aire. Hem participat activament en obtenir la proposta de l’Autorització Ambiental del CTRV, resolta per l’Agència Catalana de Residus, la qual ha fixat uns condicionants estrictes, en especial pel tema de les pudors. El nostre tècnic continua fent inspeccions periòdiques de control in situ, i seguim pressionant al Consorci de Residus.


Data 1 de desembre de 2017
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats