Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 116 (octubre)

UIPVDos anys de govern!!
Estem a la meitat de legislatura i UIPV volem fer balanç de les polítiques de l'actual equip de govern de Vacarisses. Durant aquests dos anys, han aconseguit: Tancar el pavelló tots els matins, amb una pèrdua important de socis i amb un estalvi més que dubtós. Clausura de la ràdio municipal i ineficàcia i manca de capacitat per posar-la en marxa. Han eliminat el dinar de la Gent Gran, amb pèrdua d'entusiasme per part dels avis del Casal. Han tancat el bar del camp de futbol sense la voluntat de tornar-lo a obrir i posar-lo al servei dels pares i infants esportistes. Deixadesa en el manteniment del camp de futbol i pèrdua de gran part dels nens, que han marxat a poblacions veïnes. Deixadesa dels parcs, carrers i jardins, on les herbes i la brutícia són les protagonistes principals. En Cultura, Festa Major oblidada per a la franja de gent de mitjana edat, amb una baixa qualitat dels actes, com el fi de festa. S'han carregat la Festa de la Diada de l'11 de Setembre, una diada on es feia l'ofrena a la senyera i on participaven les entitats. Festa dels reis, que ha perdut la identitat que s'havia aconseguit al llarg dels anys. L'abocador encara no s'ha tancat i continuem patint pudors i molèsties. Reducció de línies del servei de transport públic. Ens han apujat un 46% les escombraries. Implantació de l'illa de vianants, que ha dividit profundament veïns i comerciants, amb pèrdues econòmiques molt importants en alguns comerços.
UIPV fem un balanç molt negatiu dels dos anys de mandat d’un govern inexpert, sense idees i que no escolta els veïns/es.

 

 

ERC

1 d'octubre
Aquestes ratlles veuran la llum passat l'1 d'octubre, data en què el govern legítim del país ens convoca a votar si volem seguir l'estatus quo o que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República. La Generalitat ens ha demanat que posem a la seva disposició els locals habituals per poder votar. Malgrat les amenaces del govern central i el PP, un partit amb més de 900 càrrecs imputats per corrupció, nosaltres hem seguit la legalitat catalana. Escrivint aquestes ratlles, comença la repressió de l'estat espanyol i també el silenci d'aquells partits que s'autoanomenen demòcrates, però es neguen a posar urnes i callen davant la persecució policial a diaris i impremtes.
Des d'ERC, reafirmem el nostre compromís amb la democràcia i el dret internacional dels pobles a decidir el seu futur. El dret a l'autodeterminació està reconegut internacionalment i Catalunya, com a subjecte polític i nació, té el dret a autoderminar-se. Qui millor que el conjunt de la població per decidir el nostre futur i el dels nostres fills.
Catalunya és un país amb gent de diferents orígens, però tots i totes formem aquest país. Es parlen diferents llengües, hi ha diferents religions i, malgrat tot, som un sol poble. Catalunya som tots i totes i nosaltres seguirem treballant per a tothom.
També volem aprofitar aquest espai per explicar dues accions molt positives per a Vacarisses. Fruit de l'estalvi energètic en equipaments i enllumenat públic, generem uns estalvis per invertir en millors serveis per a la població. Així, podem obrir la biblioteca un matí més i el pavelló, tres matins entre setmana.

 

  

PSCSuport i solidaritat
El PSC ens sumem al dolor de les persones afectades pels salvatges i inexplicables atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i els d’arreu del món. Les víctimes ho són per igual arreu; quan parlem de víctimes, no hi ha races, cultures, estatus social o religió. El dolor humà és dolor arreu, els sentiments són igual d’intensos en qualsevol ésser humà, neixi on neixi, i això ens ha de fer entendre que, davant d’uns fets com aquests, greus i espantosos, MAI es poden estigmatitzar col·lectius.
Des del PSC, defensem la fraternitat de la raça humana i no acceptem culpabilitzar cap col·lectiu per l’acció impròpia o deshonesta de persones que hi pertanyen. Per això, seguirem educant els nostres fills i joves en el respecte a la diversitat i la pluralitat, seguirem treballant per la integració de les persones immigrants. Volem que els nostres fills i joves entenguin que, per una mala acció d’una persona, no poden culpabilitzar tot el seu entorn social, perquè l’únic responsable dels seus actes és el propi individu, no els seus pares, ni els seus germans ni amics.
Hi ha comentaris que s’han fet córrer arran d’aquests atemptats que fereixen la nostra sensibilitat; hi ha coses que no es poden dir, ni en calent; des del nostre punt de vista, no tenen cap justificació i només contribueixen a alimentar odis i revenges. Sabem que totes les comunitats musulmanes de Catalunya estan afectades pels fets i estem convençuts que seguiran treballant com fins ara, en favor de la pau, la integració i la convivència. Això és el que cal que fem tots.

 

 

logo vxvTornem a tenir moltes pudors de l'abocador/CTR
Veïns per Vacarisses vol aprofitar aquesta publicació per posar de manifest la indignació dels veïns i veïnes de Vacarisses envers els últims episodis de pudors que venim patint i que provenen de l'abocador/CTR. Ja fa molt temps que parlem d'aquest tema i, per l'Ajuntament, ha passat més d'un regidor de Medi Ambient, però, sota el nostre punt de vista, aquesta legislatura ens trobem totalment desemparats. Pensem que, des de la Regidoria de Medi Ambient, se senten sobrepassats i no troben la manera de contrarestar aquest problema tan important per als ciutadans de Vacarisses. Segons se’ns explica des d’Alcaldia, tot està en mans del Consorci de Residus del Vallès Occidental, qui té la responsabilitat de la gestió de les instal·lacions del CTR. Un CTR que, segons la nostra experiència, és qui ho està creant, mitjançant un escàs manteniment de les instal·lacions i una manca d'inversió en la neteja de filtres de la xemeneia.
Des de sempre, l'Ajuntament ha fet un seguiment exhaustiu de les instal·lacions, tant per part del tècnic de Medi Ambient com del regidor de torn, ja sigui amb visites periòdiques o requeriments d’informació. Aquesta legislatura trobem que hi ha certa deixadesa per part de les diverses administracions. Diàriament, sentim pudors pràcticament inaguantables pels éssers humans, però hi ha dies en què aquesta pudor és totalment ofensiva, com per exemple els dies 25 d'agost i 2 de setembre. Esperem, per part de l'Ajuntament i més concretament de la regidoria, una explicació que sigui mitjanament convincent.

 

 

Movem VacarissesAl novembre, Vacarisses se sumarà als municipis que ja han optat per aplicar un sistema de reciclatge dels residus que porti, veritablement, a la seva reducció: passarem al sistema de recollida “porta a porta”.
Des de Movem V., aquesta aposta resulta prioritària, doncs comporta beneficis molt rellevants per al nostre medi ambient i per a la construcció d’una societat més moderna i conforme a una nova economia circular.
Així, reduirem l’ús d’energia, la contaminació atmosfèrica (de la incineració), la contaminació de l’aigua (de l’abocament) i les emissions de gasos hivernacle en comparació amb la producció.
Tanmateix, significa una acció de tornar a introduir matèries obtingudes de residus en el cicle de producció i consum.
En una visió ecològica del món, el reciclatge és un dels tres objectius de disminució de residus; el primer seria la reducció del consum i el segon, la reutilització.
No acabem de ser conscients de la gran quantitat de residus que els éssers humans generem al llarg de la nostra vida, doncs, fins ara, els hem anat abocant indiscriminadament, procurant ignorar-los com si no fossin nostres i sense voler conèixer quin era el seu destí i la seva afectació al medi.
Per desgràcia, el perill del canvi climàtic global també ens està obligant a prendre mesures dràstiques amb l’afany, per a algunes sensibilitats polítiques, entre les quals ens sumem, de salvar el nostre planeta i tots els éssers que hi viuen.
Aquestes reflexions són primordials i, des del món local, hem de promoure-les com a repte per a una societat moderna i de futur per a les noves generacions.


Data 2 d'octubre de 2017
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats