Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 114 (agost)

UIPVLes escombraries s'apugen un 45%
El passat mes de maig es van aprovar els pressupostos de l'Ajuntament de Vacarisses, uns pressupostos continuistes, amb força errors comptables, segons l'equip de govern gens participatius, i sense imaginació, un any més amb zero inversions, i amb un retard de més de 5 mesos. Val a dir que, durant els nostres mandats, mai s'havien aprovat els pressupostos de l'Ajuntament amb tant retard. L'excusa de l'equip de govern és que esperaven saber els ingressos del CTR, però, després de la llarga espera, en el moment de l'aprovació, continuem sense saber els ingressos en aquest tema.
UIPV, després d'analitzar-los a fons, hi vàrem votar en contra perquè considerem que són uns comptes tècnics de "corta i pega" amb un perfil polític molt baix i en què no s'hi contempla ni un sol euro en el projecte de les tan necessàries obres d'urbanització del Ventaiol i La Creu, demostrant la manca de voluntat i capacitat política de tirar-les endavant, amb una aportació ridícula per a la posada en marxa de la ràdio municipal, però, en canvi, amb un augment en la despesa de la revista El Terme.
D'altra banda, volem dir que enguany veurem un augment d'un 45% al rebut de les escombraries. UIPV vam votar en contra de l'augment de la taxa d'escombraries, perquè sempre hem defensat que, mentre el nostre municipi tingui l'abocador i l'Ecoparc i els comptes ho permetin, hem d'intentar no augmentar la taxa de les escombraries, pel fet de les molèsties que ens comporten. Hi ha altres mesures que poden pal·liar la manca d'ingressos, sense incrementar la taxa de les escombraries.

 

 

ERC

Bona gestió econòmica
Al ple de juny, es va donar compte del decret d’Alcaldia pel qual s’aprova la liquidació del pressupost de l’exercici 2016. En aquest decret, es visualitza la bona gestió econòmica d’aquest govern encapçalat per Esquerra Republicana de Catalunya. Així doncs, hem reduït el deute de l’ajuntament en 394.084,3€, que significa eixugar-lo un 5,76%, és a dir, deixar el deute municipal al 22,12%. És un nivell d’endeutament molt baix, del qual podem estar satisfets.
La bona gestió econòmica no és patrimoni de les dretes, ni molt menys. Es poden fer polítiques d’esquerres que no van renyides amb la bona gestió econòmica.
Igualment, aquest exercici deixa un romanent de 483.554,4€. D’aquests, aproximadament 67.000€ són per eixugar deute i el restant permetrà fer inversions. Aquestes inversions, segons marca la llei, han de ser financerament sostenibles; això vol dir que no generin més despesa, ans al contrari. Per altra banda, i seguint amb les polítiques d’estalvi als edificis municipals, ara li ha tocat el torn a la piscina. Aquest equipament de gairebé 40 anys d’antiguitat patia greus mancances des de feia molts anys. El vas de la piscina perdia 175.000 litres per temporada i no complia la normativa quant a l’alçada. Amb les reformes de recobriment del vas, s’ha apujat la zona més fonda fins a 1,60 metres (per normativa) i s’ha permès acabar amb les pèrdues d’aigua. Així doncs, aquests 175.000 litres per temporada deixen de perdre’s i s’ha reduït la capacitat de la piscina en 50.000 litres. Igualment, s’ha adequat l’accés a la piscina municipal per a persones amb mobilitat reduïda.

 

  

PSCReferèndum? Quin referèndum?
Els socialistes no som partidaris de convocar un “referèndum unilateral”. La majoria parlamentària independentista NO representa la majoria dels vots dels catalans i aquest referèndum NO figurava al programa de Junts pel Sí. El 9N de 2014 ja vam tenir una consulta que NO va produir cap canvi en les relacions entre Catalunya i Espanya. La Comissió de Venècia ha dit que NO es pot celebrar un referèndum si NO està emparat en la Constitució i el Consell de Garanties Estatutàries del Parlament va declarar que la Generalitat NO té competències per convocar-lo. El govern català vol emparar-se en una llei que NO existeix i que vol aprovar d’un dia per l’altre, sense debat, i que pretén canviar per majoria absoluta el que es va aprovar per 2/3 dels representants de la cambra i modificar l’Estatut i la Constitució. Aquesta llei NO prosperarà perquè serà suspesa pel Tribunal Constitucional i aleshores qualsevol acord parlamentari serà NUL de ple dret. Ens trobem doncs col·lapsats per la intransigència i la incompetència de dos governs, el català i l’espanyol, que no han propiciat el diàleg i que es retroalimenten, tensant la corda i fent victimisme per activar els seus. Els socialistes volem votar legalment i amb garanties, i trobar una solució que millori l’autogovern i el finançament de Catalunya, sense decisions unilaterals que no porten enlloc, i no participarem d’un referèndum il·legal. Davant d’això, reivindiquem més que mai PACTE, DIÀLEG i NEGOCIACIÓ com a única via per desencallar la gravíssima crisi institucional en què ens han immers Junts pel Sí i el PP.

 

 

logo vxvPressupost exercici 2017
Al ple del mes de maig, vam aprovar els pressupostos de 2017, amb els vots favorables de l'equip de govern i el vot en contra de VxV, donat per diverses raons, que volem explicar a la ciutadania.
1r: Presentació del pressupost al mes de maig; no recordem que hagi passat mai una cosa semblant.
2n: S'aprova una partida destinada a la ràdio de 10.000€, que, sumada al pressupost de 2016, farien 20.000€ i la ràdio continua sense funcionar.
3r: La partida destinada a les associacions de veïns passa de 21.657 a 19.157€.
4t: Partida de 10.000€ destinada a la Fira del Món Geganter. Pensem que, si establim prioritats a l'hora d’invertir aquests 10.000€, segur que la fira no seria la primera prioritat.
5è: Cap partida destinada a les obres del Ventayol-La Creu i això que tots el grups polítics que formen aquest ajuntament les portaven al seu programa electoral. Ara es despengen dient que s’està valorant tirar endavant només La Creu; ja veurem què passa.
Abans del ple dels pressupostos, la regidora d’Hisenda va tenir l'amabilitat de convidar-nos a fer l’aportació que veiéssim oportuna i li vam demanar 4 punts per a nosaltres importants: partida per a les obres d'urbanització Ventayol-La Creu; partida per ajudar les urbanitzacions que no reben la gestió de l'aigua de l'Ajuntament de Vacarisses; partida per a arranjaments de camins de les urbanitzacions que encara resten per urbanitzar, i partida per a l'estudi de la passarel·la de vianants a la C-58 al seu pas per Can Serra. Cap d'aquestes reivindicacions s'ha tingut en compte per part l'equip de govern.

 

 

Movem VacarissesPorta a porta
El proper mes de novembre, Vacarisses tindrà implantat el sistema de recollida de residus “porta a porta” i, des de la nostra confluència política, volem encoratjar tot el veïnat de la localitat a ser els artífexs d’aquesta aposta tan i tan conciliadora amb el respecte amb el nostre medi natural i entorn, sense oblidar els requeriments normatius que ens hi porten, així com el retorn econòmic que suposarà l’assoliment de percentatges rellevants d’un correcte reciclatge. Volem valorar la conscienciació que ens aporta aquest sistema respecte al tipus de consum particular que fem cadascú/una de nosaltres, així com en el destí final dels nostres propis residus, els quals, com a tals, no necessàriament han de llançar-se indiscriminadament en abocadors, sinó que molts d’ells són perfectament reutilitzables, col·laborant així en la construcció d’un futur que aposti per nous usos i formes de produir acords amb la sostenibilitat i no amb una sobreexplotació dels nostres recursos.
També pensem en l’orgull del fet visual que comportarà veure un municipi com el nostre, amb la seva singularitat de ser una població que habita principalment en cases i amb un entorn verd, lliure de contenidors, els quals, a vegades, no semblen ser de ningú, pel mal ús que se’ls dóna. Així doncs, per nosaltres i per les nostres generacions futures, som-hi tots i totes a col·laborar en aquesta gran fita, amb l’ànim de poder aconseguir estar ben alts al rànquing de reciclatge dels municipis que ja ho porten a terme i lluir el nom de Vacarisses arreu.


Data 1 d'agost de 2017
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats