Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 110 (abril)

UIPVVacarisses Ràdio tornarà a escoltar-se!!
Al ple del passat mes de febrer, UIPV va presentar una moció per tal que es torni a posar en marxa la ràdio municipal. Des d'UIPV, creiem que, després de més de 20 mesos en què l'actual equip de govern va aturar les emissions de Vacarisses Ràdio, ja ha passat un període de temps raonable com per ja tenir reestructurada la graella i poder assolir els objectius de l'emissora per tal de posar-la en funcionament amb èxit. Considerem que la ràdio municipal ja disposa d'un local adient i del material necessari i entenem que ha d'estar al servei del poble, per tal de facilitar la informació amb total transparència al conjunt dels veïns del municipi. Per aquest motiu, volem que l'equip de govern posi en marxa Vacarisses Ràdio, per tal de contribuir a la millora de la xarxa de comunicació, com a eina d'informació i participació al servei dels vilatans. També es va demanar que es dotés, al pressupost de 2017, una partida pressupostària suficient, que permeti el seu correcte funcionament. Després d'un fort debat, la moció va ser aprovada i val a dir que “no es va presentar amb la voluntat de penjar-se cap medalla, ni tampoc pretenia ser oportunista"; simplement, volem que es faci bé la feina, i més en un tema com la ràdio municipal. Per cert, cal recordar que ERC, estant a l'oposició, en va fer molta demagògia.
Per altra banda, volem dir que, gràcies als vots favorables d'UIPV, es va aprovar la moció del Pacte Nacional pel Referèndum de Catalunya. El nostre partit sempre ha apostat clarament pel dret a decidir del poble de Catalunya.

 

 

ERC

Tenim feina…
Durant els propers mesos, tenim molta feina a fer. Durant aquest 2017, s’aniran desenvolupant diversos projectes (gairebé tots subvencionats), que portaran una millora en diferents espais i equipaments de la nostra vila.
Properament, hi haurà un canvi en l’enllumenat de la Colònia Gall i de la carretera d’Olesa, a l’alçada de Torreblanca I. El nou enllumenat redueix la contaminació lumínica i la despesa elèctrica. També en breu, hi haurà millores al Casal de Cultura, enfocades igualment a l’estalvi energètic i a la millora tècnica del local.
Al pavelló municipal, i a l’espera de tancar una ajuda per part de la Diputació, es reformarà el sostre d’aquest equipament i s’intentaran solucionar les goteres endèmiques en aquesta part. Igualment, es condicionaran altres espais per guanyar lloc per a les activitats dirigides i l’estalvi energètic.
Ens hem reunit amb el diputat Josep Ramon Mut, de la Diputació de Barcelona, per demanar suport tècnic als projectes d’urbanització del Ventaiol i La Creu. La resposta va ser satisfactòria i ara haurem de concretar aquests suports.
El mes de febrer passat es van realitzar les obres llargament demanades per l’Associació de Veïns de la Carena Llarga. Aquestes han consistit en rebaixar un talús que representava un perill per als conductors. Igualment, s’ha cedit un local (ja construït) a l’Associació de Veïns de la Carena Llarga, per un període de 10 anys.
Per acabar, dues últimes informacions. S’han aprovat per unanimitat (feia molts anys que no passava) les bases per a les subvencions a les entitats de Vacarisses. En aquest darrer ple, també es va aprovar l’adhesió (11 vots a favor i dues abstencions) al Pacte Nacional Pel Referèndum.

 

  

PSCRegidors confosos...
Sembla que alguns regidors del consistori encara no distingeixen què és un partit polític, què és una agrupació local d’un partit, què és un grup municipal amb representació a l’Ajuntament, què és un mitjà públic que paguem tots els ciutadans i què és una publicació d’un partit polític finançada amb els seus propis recursos.
Així ens trobem que UIPV i VxV confonen aquests termes i porten a debat al Ple de l’Ajuntament articles i opinions que l’agrupació local del PSC publica a la seva revista.
I és que el ridícul arriba al punt de demanar a l’Alcalde que “cridi a l’ordre” les regidores del PSC i eviti que es publiquin certes informacions, amb l’únic argument que, segons ells, són mentides. En realitat, no volen que el PSC faci públiques algunes informacions que els comprometen i que no els agraden, però que són certes i contrastables.
Cal dir que l’Alcalde sempre respon, amb molt bon criteri, que ell no és ningú per ficar-se “a casa dels altres” i que el Ple no és el lloc per debatre què diuen els partits polítics a les seves revistes i publicacions. Sort n’hi ha! Les regidores del PSC sempre els contesten el mateix: “Si vostès consideren que hi ha falsedats, ens poden denunciar; això és el que vam fer nosaltres quan vostès governaven i van utilitzar El Terme (mitjà públic) per manipular i tergiversar informació deliberadament. Cosa que un jutge els va fer rectificar”.

 

 

logo vxvObres
Estem pràcticament a l’equador de la legislatura i ens trobem un executiu amb poca voluntat d'urbanitzar dins d’aquest mandat. D’executar el clavegueram i asfaltat del Ventayol, la Creu i nuclis pendents. Aquestes obres van ser un dels punts més importants en tots els programes electorals de les passades eleccions. Un dels problemes més importants que continua tenint el nostre territori i, directament, l’actual consistori. Per a nosaltres, aquesta actuació és prioritària. Per a l’equip de govern, hauria de ser-ho.
A la legislatura passada, vàrem arribar a una sèrie d’acords amb els veïns. Uns acords molt satisfactoris i beneficiosos per a tot el conjunt d’interessats i els que volien tirar endavant el projecte.
Els veïns han estat treballant de valent per aconseguir aquest objectiu. No cal mirar enrere per saber que, des de l’Alcalde Joan Bayà fins a l’actual, no s’ha fet la feina i, amb l’actitud que demostra l’actual equip de govern, sembla ser que no es vol fer. Sempre tirant les culpes a altres, sense mirar de buscar i trobar solucions reals als greus problemes que pateixen els veïns i veïnes, que són els primers perjudicats.
Per primera vegada, en la passada legislatura, es va acordar la possibilitat d’una sèrie de facilitats per al pagament de les obres, amb uns fraccionaments acordats amb la Diputació i altres, amb Serveis Socials de l’Ajuntament; això va fer que, per unanimitat, els propietaris estiguessin d’acord. Uns acords que els actuals responsables d’aquestes àrees han amagat al calaix. Una falta de coratge d’aquests per portar a terme les obres i una divisió entre els afectats que ens fa pensar que solament és falta de voluntat i ganes.

 

 

Movem VacarissesA les reunions quinzenals de Movem Vacarisses, estem fent una gran tasca consistent en l’anàlisi del compliment de tot el nostre programa electoral: quines propostes estem aconseguint i en quines hem d’insistir, tant en les regidories que representem d’Educació, Medi Ambient i Sostenibilitat i Habitatge com, també, en les que representa la resta de l’equip de govern, i sempre tenint en compte el que ens permet el nostre limitat pes polític. Aprofitem aquest espai per dir-vos, per una banda, que esteu convidats/es a participar-hi presencialment o, si més no, contactant amb nosaltres per fer-nos arribar les vostres idees, queixes, suggeriments, en les dades de contacte del grup municipal que apareixen al web de l’Ajuntament. I per l’altra, volem anar-vos detallant, aquí i fins al final de la legislatura, tot el que estem avançant. Així, en matèria de medi ambient, estem treballant cap a una prevenció i gestió sostenible dels residus, apostant per la implementació del porta a porta i per un concepte dels residus com a recursos per al seu reaprofitament, amb una deixalleria amb més usos. També, en breu, tindrem l’estudi de la Diputació referent a l’espai Mas Mimó, per aventurar-hi projectes relacionats amb el respecte a l’entorn, l’ecologia, l’educació i la prevenció d’incendis. Quant a l’abocador, estem treballant per una correcta clausura i també exigint el control de la planta CTRV, pel que fa a les emissions de pudors i la caracterització de les mateixes, així com els focus que les deriven; temes, tot ells, dels quals anirem informant del seu seguiment.


Data 3 d'abril de 2017
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats