Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 108 (febrer)

UIPVManca de visió de futur
Al ple del mes de desembre, l'equip de govern va presentar l'aprovació inicial del projecte executiu per a la instal·lació d'una caldera biomassa per al Pavelló Poliesportiu; val a dir, sense cap mena de participació prèvia, ni la possibilitat de poder veure el projecte per tal d'aportar alguna proposta per part de l'oposició. El projecte preveu col·locar la caldera de biomassa en el talús del camp de futbol i això comportarà el desplaçament del mòdul del bar i dels vestidors actuals. UIPV, en el ple, va manifestar que aquesta no era la millor ubicació per a aquesta caldera, donat que hipoteca greument el futur de la construcció dels vestidors del camp de futbol o qualsevol projecte d'ampliació del pavelló. Nosaltres vam demanar que es replantegi aquesta ubicació i es busqui un lloc més adequat, que hi és, però el rodet del govern no ens va ni escoltar i van tirar, com sempre, pel dret. UIPV sempre hem estat a favor de l'estalvi energètic de totes les instal·lacions municipals i hi hem apostat, però volem aclarir que no hi vam votar a favor pel lloc triat per a la seva ubicació.
Pel que fa al bar del camp, fa més de sis mesos que està tancat, després de la renúncia de l'anterior adjudicatari. Segons el regidor de l'àrea, el motiu és que s'està treballant en el plec de condicions. El govern demostra, una vegada més, la manca de voluntat política i de ganes d'apostar per l'esport local. Ja fa temps que denunciem la deixadesa de l'esport en general i, concretament, l'estat del camp de futbol, on no es fa el manteniment adequat per a la pràctica de l'esport.

 

 

ERC

El no a tot
En aquest espai, des d’ERC, ens agrada parlar en positiu, ja sigui de projectes que estem fent o de projectes que volem fer. Però avui volem fer una reflexió sobre l’oposició que està fent UIPV.
Aquest grup polític que ha governat Vacarisses durant 20 anys sembla que no entén que, des de l’oposició, també es pot treballar per Vacarisses. Les seves votacions són sistemàticament en contra de totes aquelles propostes, significatives, que arriben des de govern. Oposició a una caldera de biomassa al pavelló, oposició a l’asfaltat del camí del Mimó (subvencionat amb gairebé el 75%), oposició a l’aïllament de murs i cobertes d’edificis. Aquestes millores, encaminades, la majoria, a l’estalvi energètic, estan finançades, en part, per subvencions i una petita part per la demanda d’un crèdit amb interès 0, a retornar en 10 anys, a raó de 17.000 euros per any. Un crèdit atorgat gràcies a la solvència de l’Ajuntament de Vacarisses.
Tampoc van votar a favor de la baixada del tipus impositiu de l’IBI. Amb aquesta baixa, des del govern, volíem que la pujada del valor cadastral no afectés les famílies i, per això, aquesta reducció.
Amb aquest escrit, volem fer una crida perquè es faci una oposició constructiva. Des de l’oposició, es pot ser contundent i dur contra les accions de govern; s’entenen les diferències ideològiques, però demanem responsabilitat cap a allò que, objectivament, són millores per al municipi.
Des d’ERC, encetem l’any amb molta il·lusió. Tenim un munt de projectes que tirarem endavant entre tots i totes, amb l’objectiu de millorar la vida dels nostres veïns i veïnes.

 

  

PSC60% de reciclatge al 2020. Serem capaços?
Les noves polítiques ambientals ens porten a replantejar-nos moltes coses. La societat consumista en què vivim fa que generem una quantitat ingent de residus que cal tractar adequadament. El nostre servei de recollida d’escombraries té un cost anual d’uns 500.000 €, sent un dels serveis més cars del municipi. L’any 2016 hem generat prop de 4.000 tones de residus, dels quals el 60% és fracció resta (material que no es recicla) i el 40%, material reciclat: vidre, paper, envasos, orgànica, runa i voluminosos. Les noves normatives ens obligaran, a partir de 2020, a reciclar el 60% del residu que produïm i, per tant, tenim al davant un repte molt important que implica tothom: administració, servei i ciutadania. Per això, hem de començar a mentalitzar-nos i posar fil a l’agulla, ja que no fer-ho ens reportarà greus conseqüències econòmiques, tot i que, actualment, ja tenim importants penalitzacions per reciclar poc i malament. Molta gent diu “no cal reciclar perquè després ho barregen tot”; aquest és un mite que cal trencar d’una vegada i dir ben fort i clar que és absolutament fals. El nostre Ajuntament ja ha començat a treballar en l’objectiu de 2020 i estem valorant la recollida porta a porta, com fan municipis veïns com Matadepera, on es recicla més d’un 90%. Aquesta proposta representaria importants millores pel que fa a la imatge del municipi i a la qualitat de vida, ja que no tindríem contenidors als carrers (només els soterrats als accessos) i evitaríem molèsties de brutícia i pudors tan habituals en l’actualitat.

 

 

logo vxvComencem un nou any
Veïns per Vacarisses vol començar aquest any amb el propòsit de treballar com fins ara, pel benestar dels veïns i les veïnes de Vacarisses. És per aquest motiu que voldríem començar amb un tarannà conciliador, però, sent aquesta la nostra intenció, no podem deixar de costat els últims esdeveniments ocorreguts en referència a les obres d'urbanització de Torreblanca II.
El nostre desig és passar pàgina política d'aquestes obres de tan trist record per al veïnat de la urbanització, però tenim un partit dins l’equip de govern que, en comptes de voler passar pàgina, ha estat 4 anys a l'ombra, esperant que els qui venien arreglessin tots els desperfectes, tant de gestió com d'execució, que va tenir l'obra en qüestió, per llençar tota l'artilleria mediàtica en contra de l'anterior equip de govern. Aquest es va trobar una obra sense acabar i amb un dèficit de pagaments força important, que ens va obligar a fer retallades d'execució per cobrir el pressupost aprovat per l'Ajuntament. Tot i això, la constructora no en va tenir prou i va voler recuperar la baixa que ens havia ofert en un principi. Com és lògic, l'Ajuntament no va estar-hi d'acord i l’empresa va presentar un contenciós administratiu.
A El Terme núm. 105, el Sr. Alcalde va fer seves les següents paraules, en referència a les obres de Torreblanca II: "Agraeixo que anem tots a l'una perquè ara toca defensar els interessos dels veïns i veïnes". Si us preneu la molèstia de comparar aquestes paraules i la portada de Vacarisses endavant núm. 18, us adonareu de la sintonia existent entre els components de l'equip de govern.

 

 

Movem VacarissesIniciem el 2017!
Aquest 1r trimestre se celebrarà l’assemblea fundacional de la nova confluència política catalana, que aglutinarà totes les veus polítiques (Barcelona en Comú, Iniciativa per Catalunya-Verds –ICV–, Esquerra Unida i Alternativa –EUiA–, Podem i Equo) en una única potent “obra”, amb voluntat d’un espai de majories i alternativa.
I seguim... El passat 14/12/2016 el Parlament va aprovar una proposta de Catalunya Sí que es Pot per a regular, per llei, el tema de les males olors derivades de les diferents activitats econòmiques (abocadors, fàbriques...). Els acords aprovats preveuen la col·laboració de la Generalitat amb els Ajuntaments per a l’aplicació de la Llei i el seu finançament.
A nivell local, vam votar favorablement l’aprovació al ple de l’adhesió formal del nostre municipi a la Xarxa de Municipis LGTBI, la qual pretén fomentar que els pobles i ciutats de Catalunya impulsin polítiques públiques adreçades a avançar en el respecte i el reconeixement de les diverses identitats i expressions de gènere, així com en les diverses orientacions afectives i sexuals, lluitant obertament contra la LGTBIfòbia.
També ens hem sumat al desenvolupament de la Nova Escola 21, la qual aposta per una necessària i urgent renovació i actualització del sistema educatiu: per fer-ho, s’ha partit d’un “ecosistema” d’escoles i instituts amb pràctiques educatives avançades, les quals han fet de referència del procés de canvi. El propòsit és anar-ho treballant amb els diferents centres que s’han adscrit a participar-hi. A Vacarisses, el nostre Institut ha estat un d’ells.


Data 1 de febrer de 2017
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats