Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 106 (desembre)

UIPVEl temps ens dóna la raó!!
Ara ha fet un any de l'acabament de les obres de clavegueram i xarxa d'aigua de La Coma, que vam tirar endavant UIPV la passada legislatura. El nostre grup municipal va demanar explícitament a l'equip de govern, a través d'una moció presentada al ple, on manifestàvem la nostra voluntat clara, que els veïns de La Coma no haguessin d'assumir cap increment en el cost de les obres en moments de crisi econòmica, que afecta moltes famílies, després de l'esforç econòmic que ja van assumir els veïns de La Coma per tirar endavant les obres. Recordem que membres de l'actual equip de govern ja van demanar en el seu moment, quan estaven a l'oposició, que l'Ajuntament destinés una aportació econòmica més gran al projecte d'obres de clavegueram de La Coma, en benefici dels veïns. L'actual equip de govern de l'Ajuntament va informar, en una assemblea als veïns de La Coma, que no disposava de prou diners per assumir aquesta desviació econòmica de 57.495,78 euros i que, per tant, aquests costos repercutirien en els veïns. Doncs bé, el passat mes de setembre es va fer pública la liquidació del pressupost de l'any 2015, amb el resultat d'un superàvit de més de 220.000 €; queda clar, un cop més, que, tal com dèiem nosaltres, hi havia diners per assumir-ho, però interessava més fer quedar malament UIPV, demostrant la manca de sensibilitat amb els veïns afectats per les obres de La Coma. També volem fer palès, un cop més, que el resultat de la liquidació és a causa de la bona gestió econòmica que ha dut a terme UIPV en el govern en els darrers anys.

 

 

ERC

La sanitat, una prioritat
El passat mes d’octubre, l’alcalde Toni Masana es va poder reunir amb el conseller Toni Comín per demanar millores en la sanitat a Vacarisses. Entre d’altres coses, es va demanar al conseller la possibilitat que els ciutadans puguin sol·licitar ser atesos a Manresa o a Terrassa. Per altra banda, també és va demanar una ampliació del CAP i que Vacarisses passi a ser la capçalera de l’Àrea Bàsica, doncs és la població amb més habitants i que considerem pitjor atesa. El conseller va veure amb bons ulls algunes propostes i es va emplaçar a treballar-hi. Nosaltres seguirem empenyent i treballant perquè aquestes demandes es facin realitat.
Per altra banda, aquest any i gràcies, en part, a l’ajuda de la Fundació La Caixa, podrem donar continuïtat a l’Espai dels Infants, un espai de trobada i de suport per a molts dels nostres infants. Aquest projecte, enguany, es realitza a l’escola Font de l’Orpina.
Des de l’Ajuntament de Vacarisses, estem impulsant, juntament amb altres municipis, l’ampliació del Parc Natural de Montserrat, un projecte aturat fa anys i que alguns dels ajuntaments afectats ens hem conjurat perquè sigui una realitat. Sabem que és complicat per la situació econòmica de la Generalitat, però creiem que és una bona causa per la qual lluitar. La repercussió en positiu per al nostre municipi seria molt gran.
Per acabar, volem felicitar l'Associació Palà Cultura i Esports per la magnífica organització de la cursa de la Vacabike, així com totes les entitats que van fer possible que la primera Taula d'Entitats de Vacarisses fos un èxit.

 

  

PSCMobilitat: anar a l’escola en bus ja és possible!
Darrerament, des de l’àrea de Mobilitat, gestionada pel grup municipal socialista, s’han impulsat canvis rellevants en el transport interurbà. La filosofia pel que fa al transport públic és oferir servei al màxim de ciutadans i ciutadanes, i acostar-los als serveis bàsics essencials, com l’educació i la sanitat, així com facilitar el desplaçament als centres de gestió administrativa (Ajuntament, Diputació, entitats bancàries, etc). Fins ara, hem tingut un transport interurbà que, a més de ser molt deficitari, només donava la possibilitat d’anar a l’escola a alguns sectors del municipi. Actualment, i després de mesos d’anàlisi i estudi i des d’una perspectiva de millora, ja és una realitat que, des de la majoria d’urbanitzacions, es pugui anar a l’escola i amb un plus afegit: la gratuïtat, si s’utilitza la T12. Ara doncs, caldrà fer pedagogia per promoure i generalitzar l’ús del transport públic dins del municipi per anar a l’escola, fent especial incidència en els alumnes de l’IES, ja que, en ser més grans, poden viatjar sols i ser més autònoms en el seu dia a dia. D’aquesta manera, aconseguirem un doble objectiu: evitar acumulacions de vehicles privats en hores punta als accessos de les escoles, que dificulten la mobilitat, i reduir la contaminació atmosfèrica. Aquest és un dels nostres compromisos amb la ciutadania que conté el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i que ja podem marcar com a aconseguit. El PSC seguirà treballant des del govern per fer realitat les propostes programàtiques del PAM.

 

 

logo vxvSentència obres de Torreblanca II i La Carena Llarga
A l’ordre del dia del Ple de 29 de setembre de 2016, el punt 1.4 deia: “Proposta de l'Alcaldia de presentar recurs d’apel·lació contra la sentència núm. 187/2016, recaiguda en el recurs contenciós administratiu núm. 227/2014".
La nostra sorpresa en positiu va ser majúscula i així ho vam expressar al citat ple. Si fem una mica d’història, hem de recordar que, quan es van executar les citades obres, governaven el nostre Ajuntament els mateixos partits que ens governen ara.
Va haver d’haver-hi un canvi de govern per poder acabar les obres, amb l'import aprovat quan es van adjudicar. No obstant això, a la constructora FCC no li va semblar bé i demanava un sobrecost de 2.606.000€. Per l'actitud de l'empresa al llarg de l’execució de l'obra, era d'esperar. La feina feta per l'anterior consistori, amb el seu alcalde al capdavant, ha donat el seu fruit, amb la sentència que estima parcialment el recurs presentat per FCC i que condemna l'Ajuntament de Vacarisses a pagar 543.000€.
La nostra grata sorpresa va ser que, des de l’Ajuntament actual i amb el seu alcalde al capdavant, es va decidir presentar recurs d’apel·lació a la sentència abans esmentada, sense buscar el consens de l'oposició, per iniciativa pròpia; fet que no ens deixa de sorprendre i ens agrada veure que almenys fan autocrítica de la gestió feta al seu moment.
Des de Veïns per Vacarisses, volem donar el nostre agraïment públic a l'alcalde anterior, a l'alcalde actual i al secretari de l'ajuntament per la feina feta, i encoratgem tothom a lluitar perquè ens mereixem justícia.

 

 

Movem VacarissesAgraïment a la Marisa
Des de Movem Vacarisses, volem agrair la tasca realitzada per la nostra regidora, Marisa Santander, fins el passat dia 27 d’octubre, data en què es va produir la seva renúncia per motius laborals. Tot i així, continuarà amb les seves responsabilitats dins de la confluència. En la continuïtat del nostre projecte polític, hem decidit que Clara Fuster sigui la nova representant i assumeixi les tasques iniciades en les àrees d’Educació, Medi Ambient i Habitatge.

 

Clausura de l’abocador, ordenança fiscal i recollida selectiva
Ja és un fet que una part de les bales que van al CTRV no es dipositen a l’abocador; la tan esperada clausura ja comença a ser realitat. Com a confluència ecologista, ho celebrem, però també som conscients de la doble càrrega econòmica que suposa: d’una banda, anem reduint els ingressos fins a la total clausura i, de l’altra, hem de pagar el trasllat d’aquestes bales. Hem de conscienciar-nos de la reducció de les escombraries i la necessitat de reciclar i recuperar per reduir l’impacte mediambiental i la gran despesa econòmica que ens comporta. S’ha de treballar per aportar al nostre municipi altres experiències de millora de la recollida selectiva d’escombraries, com pot ser la recollida porta a porta. També hem regulat la bonificació per als compostaires, ja que, a Vacarisses, n’hi ha més de 1.050. La matèria orgànica ha de ser reduïda perquè suposa un encariment important en els residus generats.


Data 1 de desembre de 2016
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats