Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 104 (octubre)

UIPVAgraïment al nostre company Salva Martín
El passat ple del mes de juliol el nostre company Salvador Martín va decidir renunciar a l'acta de regidor d'UIPV. Des d'UIPV, volem fer palès el nostre reconeixement per la seva dedicació i eficiència al servei de Vacarisses en un ampli ventall d’àmbits, com, per exemple, la creació de Protecció Civil de Vacarisses i de l'Associació Cívica. També desitgem testimoniar, de manera molt especial, que, en el transcurs de la seva dilatada etapa de regidor d'UIPV, ha estat un bon company i amic. Dissortadament, de forma sobtada, la vida li ha donat un cop molt dur, difícil de superar per a qualsevol persona. Salva, els teus companys i amics estem al teu costat per ajudar-te i recolzar-te en tot el que calgui a tu i a la teva família. Gràcies per la teva dedicació, esforç i feina ben feta. Et desitgem el millor!!!

 

Gestió esportiva
Volem manifestar la preocupació d’UIPV per la gestió municipal de l’esport a Vacarisses. El tancament els matins del Pavelló a primers d’any ha reduït el nombre de socis i els problemes en el manteniment de la piscina municipal d’aquest estiu han forçat el seu tancament dos dies, privant els socis de poder fer-ne ús. D’altra banda, l’actual govern no ha manifestat cap voluntat de treballar en el projecte endegat per UIPV que possibilitava assolir un camp de futbol de gespa artificial el 2016. Tanmateix, la gestió ineficient de les instal·lacions actuals ha comportat el desànim de moltes famílies i aquest fet podria suposar que, la propera temporada, molts dels nostres infants marxin a jugar fora de Vacarisses.

 

 

ERC

Fa unes setmanes, vam tornar a viure una diada inoblidable. Els vacarissans i vacarissanes ens vam repartir per les cinc ciutats del territori català a què ens convocaven els organitzadors, Òmnium Cultural i l’ANC. Després de quatre manifestacions seguides (Catalunya nou estat d’Europa, Via Catalana, Ara és l’hora i Via Lliure), aquesta cinquena edició (A punt) es presentava des de l’estat espanyol com la del cansament i la desinflada independentista. Doncs, la gent va sortir al carrer a reclamar, per enèsima vegada, la independència del país. És evident que hi va haver menys manifestants que en anteriors edicions, però, en cap cas, es pot considerar una desinflada treure 1 milió de persones al carrer. Tant és així que els mitjans espanyols han canviat d’estratègia comunicativa i, en lloc d’intentar minimitzar-la, han optat per silenciar-la i ometre-la de les seves portades.
I així, diada a diada, hem arribat al punt culminant; hem proclamat la nostra voluntat a les urnes, l’hem defensat al carrer i, ara, la política ha de culminar la voluntat del poble de Catalunya.
Volem dir també que, des de l’àrea de Participació, estem preparant, per al dissabte 15 d’octubre, la primera taula d’entitats i associacions de Vacarisses, on es convoquen representants de les entitats de Vacarisses per compartir una jornada de debat, treball i formació. El desenvolupament del Reglament de Participació Ciutadana és una de les nostres prioritats, però no podem iniciar la casa per la teulada. Creiem que cal enfortir el nostre teixit associatiu, començant pel primer graó: la participació interna.

 

  

PSCEl canvi climàtic i el futur de l’aigua
La crisi d’aigua que hem patit molt especialment aquest estiu ens porta a fer un munt de reflexions. Fa molts anys que parlem del canvi climàtic i els països de tot el món treballen des de diferents cimeres mundials per implementar mesures que ajudin a combatre’l, però ens cal fer encara molta pedagogia perquè la gent del carrer entengui què està passant i comenci a ser proactiva des del seu petit àmbit d’influència. A Vacarisses, estem patint molt directament les conseqüències de la manca de pluja i la prova l’hem tingut en la davallada dels nostres aqüífers, però això, que pot semblar un problema puntual, pot dilatar-se en el temps i, per tant, cal cercar solucions de futur. Per aquest motiu, els socialistes treballarem decididament per reprendre el projecte de portada d’aigua en alta, com a única garantia per als propers anys, i ja avancem que caldrà invertir els recursos econòmics que siguin necessaris, els que calgui, perquè es tracta d’un tema cabdal, de primera magnitud i d’absoluta necessitat.
Algú pot imaginar quedar sense aigua en ple segle XXI ? Això no ha de passar si es prenen les decisions polítiques adequades i es treballa en la prevenció i planificació. Cal ser valents i entomar un tema que sabem que no dóna vots, però que cal solucionar definitivament a Vacarisses, i els socialistes ho farem!

 

 

logo vxv11 de Setembre a Vacarisses
Des de Veïns per Vacarisses, volem donar la nostra opinió sobre l’11 de Setembre a Vacarisses. Creiem que, després que, a l'última legislatura, l'ajuntament instaurés una sèrie d'actes dirigits a integrar totes les entitats del nostre municipi, obtenint-ne una resposta molt positiva, estem observant que aquesta legislatura no es dóna la mateixa oportunitat i la diada s'ha convertit en una manifestació partidista del partit que ostenta l'alcaldia de Vacarisses. I com ha passat sempre, ens adonem que només estan representades les entitats que, en principi, són afins al partit en qüestió. Vam veure que la diada de l'any passat no va existir i ningú va tenir la possibilitat de tenir el seu espai de representació i aquest any estem en lo mateix; veiem un programa gens integrador i poc participatiu.
Veïns per Vacarisses, a nivell polític, té molt clar el seu parer i vol deixar clar que està a favor del Dret a Decidir, com no podia ser de cap altra manera en un partit que, dintre del seu ADN, té persones de totes les ideologies, que conflueixen en la idea de treballar per un objectiu comú: el progrés de Vacarisses i els seus vilatans.
Veïns per Vacarisses aprofita aquesta oportunitat que ens dóna la revista municipal El Terme per reivindicar l'obertura a tot el municipi de la diada de l'11 de Setembre, una diada que hauria de ser per a tothom i no per a uns quants.

 

 

Movem VacarissesLa nostra confluència política, en la seva minoritària però ferma representació a l'Ajuntament, continua amb el seu mandat de defensar l'ideari postulat en el Pla d'Actuació Municipal. En aquests moments, i entre d’altres actuacions, cal destacar que tenim en marxa la certificació de la norma ISO 50.001, que fa referència a la Gestió Energètica en l'àmbit de l'ajuntament. Amb això, a part de ser el primer ajuntament de Catalunya en disposar d'aquesta acreditació, ens permetrà tenir una eina de gestió que ens ajudi a millorar l'ús de l'energia que fem en el nostre dia a dia en l'àmbit de l'Ajuntament de Vacarisses.
També s’han establert els ajuts perquè els infants puguin accedir, en igualtat, a l'aprenentatge a l’Escola de Música, així com els ajuts respecte als llibres i el material escolar, des de P3 fins a 4rt d'ESO, afavorint qui més ho necessita.
Quant als diferents projectes de l’espai natural Mas Mimó, en breu, comptarem amb la pastura d'un ramat de cabres, que afavoriran la prevenció d'incendis dins el projecte Life de l'entorn de Montserrat.
En aquest reinici postvacacional, també hem de mencionar que, el passat dia 11 de setembre, festa de la Diada Nacional de Catalunya, ens vam sumar a la crida per a una celebració plural i inclusiva, com sempre havia estat a Catalunya, i no amb un talant monopolitzador per part d’algunes forces polítiques, fet que només ens comporta una desunió entre les classes treballadores, en detriment d’una lluita comuna front a un PP antidemocràtic, demofòbic i corrupte.


Data 3 d'octubre de 2016
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats