Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 102 (agost)

UIPVGràcies, Josep Ramon!!
El passat mes de maig es va fer a l’Ajuntament un reconeixement institucional a Josep Ramon López, arran d’una moció presentada pel grup municipal d’UIPV. En Josep Ramon va iniciar la seva tasca com a infermer titular de l’àrea Bàsica de Montserrat, amb l’objectiu de posar en marxa, juntament amb altres professionals, l’equip d’atenció primària EAP, que estava formada per quatre pobles de la comarca del Bages, entra els quals hi havia Vacarisses. Concretament, era a principis del mes de desembre de 1995 i el dispensari local de Vacarisses estava en un local sota les dependències de l’escola bressol El Cuc, en unes condicions poc adequades per desenvolupar la seva feina, però, des del primer dia de la seva incorporació al nou equip, sempre va donar-ho tot per aconseguir una assistència sanitària de primera
qualitat per al nostre municipi. En Josep Ramon ha fet en la seva etapa a Vacarisses una aportació molt important al benestar i la cura de la salut, d’una manera molt professional i humana en l’atenció dels veïns i veïnes del nostre municipi que, en algun moment de la seva vida, han necessitat els serveis d’atenció sanitària. Ha estat una persona molt propera, que ha estimat d’una manera especial la nostra vila i la nostra gent, amb una gran vàlua personal i professional, i de ben segur, molt estimada i valorada per la majoria dels pacients i usuaris del CAP de Vacarisses. En nom d’UIPV, et desitgem el millor en la nova etapa professional que has engegat i estem plenament convençuts que hi faràs una feina excepcional. “Gràcies, Josep Ramon”.

 

 

ERC

El problema de l’aigua
Primer de tot, volem agrair al regidor d’UIPV Salvador Martín, que ha renunciat a la seva acta, la feina feta per Vacarisses. Des d’aquí, volem oferir-li tot el nostre suport.
A Vacarisses, estem patint un greu problema amb l’abastiment d’aigua. La falta de manteniment i inversió fan que la xarxa pateixi unes pèrdues brutals. Hem d’afegir la baixada de nivell del principal pou d’abastiment per explicar la situació en què ens trobem. És evident que, amb un any a govern, no es poden resoldre mancances de 20 anys, però aquest és i serà el nostre objectiu. Hem invertit, i més que ho farem, per treballar i mirar de resoldre aquest problema. Volem llençar un missatge a la població perquè redueixi el consum d’aigua; entre tots ho podem fer, però necessitem la col·laboració de tothom.
També volem explicar que l’Ajuntament de Vacarisses és un dels impulsors del Parc Rural de Montserrat. Aquest parc busca donar una marca a tots els productors agrícoles, ramaders, elaboradors i persones que treballen en el turisme, per impulsar els seus negocis o per ajudar a instaurar nous projectes al territori, amb el conseqüent benefici per al nostre entorn i la nostra economia.
Enguany, ens trobarem una Festa Major diferent. Serà una festa que intentem que s’ajusti molt més a la nostra realitat, serà més participativa i descentralitzada, enfocada a totes les generacions, que creiem que no es donava. L’any vinent intentarem que sigui molt més participativa, no només els actes, sinó també la seva organització. Des d’ERC Vacarisses, us desitgem una molt bona Festa Major!!!

 

  

PSCL’aigua, herència rebuda
Durant molts anys, el nostre Ajuntament ha viscut en l’abundància econòmica, gràcies als ingressos del “maleït abocador”. Això ha permès que UIVP guanyés moltes eleccions amb polítiques d’aparador que li reportaven rèdits electorals, però descuidant sovint les coses importants, les que Vacarisses necessitava. I així ens trobem avui una herència de difícil gestió a curt termini i que necessita una gran inversió econòmica, que caldrà planificar els propers anys. Una xarxa de canonades d’aigua amb fuites ocultes que mai s’han controlat, més de 300 comptadors espatllats que no marquen consum fa anys i que fan perdre facturació i molts diners, unes instal·lacions que necessiten inversions cabdals per a l’estalvi energètic, que ara estem posant al dia, etc. Tot això agreujat amb la davallada de nivell del principal pou d’abastament i amb el resultat negatiu de la investigació d’aigua a Can Còdol. En fi, tot un despropòsit dels qui ara, des de l’oposició i en una situació “d’emergència d’estat”, es permeten qüestionar si el govern actua correctament. Cal recordar que les grans inversions de futur es van fer la legislatura 2007-2011, en què els socialistes vam liderar el govern, sempre amb el convenciment que l’aigua és un tema estratègic de primera magnitud i un recurs bàsic i essencial que no pot fallar. Alguns pensen que, si obrim l’aixeta i surt aigua, no hi ha problema, i aquesta és, malauradament, la idea que s’ha transmès durant molts anys a la població. Però tothom sap que, al nostre poble, la irresponsabilitat té nom i cognoms.

 

 

logo vxvUn any de tripartit
Just al mes de juny ha fet un any del nou govern a Vacarisses. En aquest article, volem fer una valoració d’aquest any i, per més que volem fer-ho en positiu, costa molt trobar el canvi que ens havien promès.

Tenim davallada dels socis del poliesportiu, funcionament deficient de la piscina municipal, deixadesa del manteniment dels complexos esportius de les urbanitzacions, deixadesa del manteniment dels carrers i les herbes del seu voltant, problemes amb el subministrament d’aigua potable, problemes en l’aparcament del nucli. Esperem que, a partir d’ara, es deixi de donar la culpa dels mals de Vacarisses a l’anterior equip de govern i comencin a governar amb responsabilitat, donant servei a tots els vilatans sense excepció.
A l’últim ple celebrat a l’Ajuntament, ens vàrem trobar la sorpresa de l’acomiadament com a regidor a l’oposició del company Salva Martín. Des de Veïns per Vacarisses, volem demostra-li el nostre agraïment per la seva dedicació durant tants anys al municipi. Desitgem de tot cor que la vida familiar li doni tot el suport que es mereix. Sabem de la seva fortalesa i estem segurs que sabrà trobar un nou sentit a la vida. També volem oferir-li el nostre recolzament i l’ajuda que ell cregui convenient demandar-nos. Molta força i molts ànims, Salva.
A partir del mes de juliol, comencen les festes majors de totes les urbanitzacions de Vacarisses, inclòs el nucli urbà. Per això, des de Veïns per Vacarisses, volem desitjar un bon estiu i poder gaudir de les nostres festes amb alegria.

 

 

Movem VacarissesEleccions Generals 26J
La majoria dels habitants de Vacarisses van votar EN COMÚ PODEM en aquestes darreres eleccions generals. És cert que no ha pogut aconseguir-se l’objectiu prioritari d’establir un profund canvi a l’Estat, situació que està sent analitzada, però, en qualsevol cas, a Catalunya, així com a la nostra localitat, ens hem destacat, novament, com a primera opció política.
Això significa que som molts i moltes els que volem cloure un cicle històric; els que volem, sumant forces, permetre activar el canvi en el present i construir la gran alternativa per al futur, basada en uns grans reptes: justícia social, transició cap a un nou model econòmic, democratització social, cultural i política, i capacitat d’escollir com a societat quin futur volem, a partir del dret a decidir.
Per tant, des de Movem Vacarisses, continuem la nostra ruta i us convidem a engrescar-vos activament en aquest projecte en què anem avançant, en què participen amb el seu treball persones amb plena capacitació político-professional, honestes i amb criteris renovats sobre la nova manera de fer política.
Les alternatives de govern han de néixer des de les alternatives de la societat: hem vist els seus inicis als carrers, després solidificant-se als ajuntaments del canvi i, així, finalment, accedint amb força al Congrés.
Les velles forces no volen cedir; les noves han de saber representar les aspiracions immediates, però també actuar amb un conjunt més ampli, aconseguint una alternativa real social, econòmica,
cultural i política.


Data 1 d'agost de 2016
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats