Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 100 (juny)

UIPVCoherència o necessitat d’ingressos?
Després d’un any de govern de tripartit, anem veient les noves maneres de fer política. El passat mes de febrer es van aprovar, sense el nostre suport, els comptes del nou govern, un pressupost tècnic, continuista, sense capacitat política i mancat d’idees. Reiterem la manca de rigor i coherència de l’equip de govern i l’empatoll a la població en els comptes d’enguany. L’alcalde ha previst en el pressupost uns ingressos de 426.865,51 € en concepte de les tones que preveu que entrin; això és “coherència o necessitat d’ingressos”? Com canvia el missatge quan estàs a l’oposició, on per a alguns tot es feia malament; ara que els toca prendre decisions de govern, en esports, veiem que el pressupost no contempla ni un euro per fer el camp de gespa, perden una oportunitat per la manca de voluntat política a l’hora de negociar, en perjudici dels nostres infants. També destaquem la manca de compromís amb la Gent Gran, que han vist reduït el pressupost en més de 5.000 € i s’han carregat, un cop més, el dinar de la Gent Gran. Un dels temes estrella d’ERC va ser el tancament de l’abocador, una eina electoralista de rebuig frontal en la passada legislatura; doncs bé, ara veiem que el 2016 l’abocador no es tancarà, incomplint una proposta d’ERC aprovada al Parlament, on s’assegurava que el 2015 es tancaria definitivament, però els mateixos que el volien tancar ara estan muts, amb un silenci esperonador i sospitós; potser és que la comarca ara està liderada per gent molt propera al partit que està a l’alcaldia de Vacarisses i no convé fer gaire soroll.

 

 

ERC

Seguim
Des del govern i el grup municipal d’ERC, seguim treballant per millorar la vida dels i les vacarissenques i, especialment, dels més desafavorits. Volem transmetre alguns projectes i algunes dades d’aquests darrers mesos.
En primer lloc, el projecte Recooperem, una idea sorgida del Consorci de Residus i Benestar Social del Consell Comarcal, consistent en aprofitar l’excedència alimentària dels menjadors escolars. Aquest excedent, un cop congelat, es lliura, a través del Rebost Solidari, a totes les famílies usuàries d’aquest servei. Aquest projecte no seria possible a Vacarisses sense la participació dels Serveis Socials de l’ajuntament i Càritas Vacarisses, encarregats de gestionar-ho.
Igualment, volem informar que, des de l’Ajuntament de Vacarisses, s’han convocat 8 places de plans d’ocupació. Tot i ser contractacions limitades en el temps, ajuden les persones seleccionades a reincorporar-se al món laboral i donar una oportunitat a qui estigui en una situació difícil.
El mes d’abril de 2015 Vacarisses tenia 468 aturats i, actualment, en són 415, havent reduït l’atur en 53 persones respecte a l’any passat. Són xifres positives, però insuficients. Seguirem treballant perquè aquesta xifra sigui encara més baixa, essent una de les nostres principals preocupacions.
Una altra bona notícia és que el Ple de Vacarisses va aprovar, a proposta de la Regidoria d’Habitatge, la sanció als bancs per tenir habitatges buits. Per acabar, l’ajuntament ens hem dotat d’un codi ètic i de bon govern per comprometre’ns a mantenir unes bones pràctiques des de l’administració.

 

  

PSCNous partits, velles formes…
Després del resultat electoral del 20 de desembre passat, sabem que s’han acabat els governs de majories. Han sorgit noves forces al panorama polític que han diversificat el vot, de manera que la negociació i la transversalitat estan servides. No hi haurà cap govern a Espanya que no passi pel pacte i la negociació.
En aquests darrers mesos, els socialistes hem treballat en una solució pel canvi, per aconseguir que Rajoy deixi de governar contra els més dèbils i vulnerables, i que una dreta farcida de corrupció es regeneri des de l’oposició.
Però alguns que es diuen d’esquerres han bloquejat aquesta possibilitat, alguns que primer volien parlar de cadires i després de programes. Alguns que han tractat de “casta” i de “vella política”
els partits existents, sense adonar-se que ells practiquen el populisme des del cop d’imatge i el “postureig”. No serà que només tenen de nou el nom?
Els partits polítics som una eina al servei de la societat i els socialistes podem dir amb orgull que, allà on hem governat, hem contribuït al progrés, la llibertat i la reducció de les desigualtats (universalització de la sanitat pública, llei de l’avortament, llei de la dependència, etc.).
Sí, el nostre partit té molts anys d’existència i això no és dolent, sinó que, al contrari, significa haver evolucionat, significa maduresa, experiència i saviesa, coses que, precisament, els nous partits de moment no tenen i només aconseguiran si perduren tants anys com nosaltres. Per tant, no cal que ens critiquin tant; ells són nous partits, però amb velles formes.

 

 

logo vxvL’Esport a Vacarisses
Ens anem assabentant dels canvis al sector de l’esport a Vacarisses i només podem sentir una profunda decepció pel caire que estan agafant els esdeveniments. Tan sols començar la legislatura, ens trobem un canvi d’horaris del pavelló i una reestructuració dels horaris dels treballadors, que, segons ens consta, no han estat molt ben rebuts pels mateixos treballadors. Posteriorment, ens trobem a la bústia de casa una enquesta, demanant el parer dels usuaris de les instal·lacions esportives, “tàctica de posar la tireta abans de la ferida”.
Posteriorment, ens trobem la notícia que, possiblement, el projecte de camp de gespa no s’arribarà a executar, segons l’alcalde, “per la falta de compromís de l’empresa encarregada d’executar-lo”.
També tenim constància visual que la zona esportiva de l’Eixample continua parada i que la resta de zones esportives de les nostres urbanitzacions mostren una falta de manteniment considerable.
Veïns per Vacarisses vol demanar una aposta per l’esport al nostre municipi i no ens val l’excusa del dèficit del pavelló. “A Catalunya, no hi ha cap pavelló que no sigui deficitari” i no per això s’ha de deixar de donar aquest servei, tan necessari per als nostres nens, joves, sèniors i avis.
L’equip de govern anterior i Veïns per Vacarisses en particular van fer una aposta molt important en matèria d’esport a Vacarisses i no ens agradaria que tota la feina feta es dilapidés en una legislatura.
Veïns per Vacarisses desitja una bona Festa Major Petita a tots els Vacarissencs i Vacarissenques.

 

 

Movem VacarissesDes de MV, volem valorar les actuacions municipals sobre la situació de l’habitatge: la situació de desocupació és de més del 10%, sense haver-se produït, fins a l’actual Govern, cap acció enfront a la mateixa, a excepció de la PAH. Volem aplaudir l’aprovació d’una taxa per poder sancionar els bancs que tinguin habitatges desocupats, decisió que resulta molt valenta, sobretot en un municipi petit i amb recursos limitats com el nostre.
Altres mesures que s’estan realitzant:
· Creació del servei d’habitatge d’atenció personal.
· Negociació amb els bancs perquè les persones afectades, a qui no s’hagi ofert l’opció de lloguer social, en els supòsits de la Llei 24/2015, tinguin un lloguer social.
· Treball amb la Generalitat per obtenir la cessió d’habitatges a l’Ajuntament.
· Intervenció amb el Consell Comarcal per a la incorporació dels propietaris/es i els/les demandants d’habitatge en la creació de la bossa de mediació de lloguer assequible.
L’ocupació dels habitatges es produeix, principalment, en propietats que pertanyen als bancs, però no considerem que l’Ajuntament hagi de donar serveis a les persones que provoquen problemes de convivència.
Destacar també les bonificacions de les quotes de l’escola de música, que s’han aprovat per permetre l’accés de les famílies amb rendes baixes.
També podrem gaudir de la Setmana del Medi Ambient, amb l’objectiu polític de prioritzar la natura i la seva conservació. Petits grans actes ja fets, com L’Hora del Planeta i Neteja del nostre entorn haurien de tenir-se més presents per a la nostra millora de la convivència.


Data 1 de juny de 2016
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats