Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 92 (octubre)

UIPVTransparència i parets de vidre?

Les eleccions del passat mes de maig han deixat un nou organigrama polític al Consistori de Vacarisses. UIPV, en aquesta nova legislatura, treballarem des de l’oposició, amb quatre regidors. En nom d’UIPV, volem agrair tots els veïns i veïnes que, un cop més, heu donat la confiança al nostre projecte. L’endemà de les eleccions, donat que nosaltres vam ser, un cop més, la força més votada, vàrem trucar el cap de llista d’ERC i actual Alcalde per oferir-nos a parlar, però no va ser possible; encara estem esperant una resposta a la nostra trucada. Ja han passat cent dies de govern, des de les eleccions municipals, i UIPV ha respectat els cent dies de gràcia, cosa que no van fer en l’anterior mandat els que ara estan al govern. Una de les primeres actuacions del nou equip de govern va ser treure la bandera española, fruit d’una denúncia, i després del posterior requeriment de la subdelegació del govern espanyol, van tornar a penjar-la, i ens preguntem: pensa desacatar el Sr. Alcalde l’ordre considerada, per ell mateix, com “una agressió i una imposició”, tal com va demanar per escrit a l’anterior Alcalde? D’altra banda, una de les prioritats del discurs del nou Alcalde va ser que volia un Ajuntament totalment “transparent i de parets de vidre”. Doncs bé, si parlem de transparència i dret a la informació, només entrar el nou equip govern, van aturar de cop les emissions de la ràdio municipal, incomplint un acord de ple i argumentant que volien fer una ràdio més participativa i que pretenien canviar el seu format. Però “calia privar, mentrestant, els veïns de la informació, amb aquesta ridícula excusa”? També cal esmentar les retribucions aprovades dels càrrecs electes, ja que la informació per a la població ha estat inexistent. Srs. del govern, això és “transparència i parets de vidre” o una presa de pèl i un insult a la intel·ligència?

 

 

ERC

ERC a govern

El passat mes de maig hi va haver eleccions municipals. Fruit d’aquests comicis, hi va haver un pacte d’esquerres que ha portat ERC, grup majoritari, a govern, a tenir l’alcaldia i a responsabilitzar-se de diferents regidories.

Des d’aquí, volem agrair als tècnics i treballadors de l’Ajuntament la seva professionalitat i el fet que s’hagin adaptat sense dificultat a les noves línies de treball.
Un dels principals temes en què estem treballant són les obres de La Coma, on ens hem trobat que hi havia una desviació econòmica de més de 60.000 euros, tot i que l’anterior govern va assegurar, en vàries ocasions, que no hi hauria desviació i que, si n’hi havia, seria mínima.
També volem refermar el nostre compromís amb el conjunt de vilatans i vilatanes, abordant tots aquells temes amb què ja havíem treballat des de l’oposició, com per exemple la millora de la C-58. La pressió dels veïns i el treball d’ERC al Parlament han suposat que, finalment, s’estiguin tirant endavant aquestes millores tan necessàries per als usuaris d’aquesta via. Fiscalitzarem que les obres de la C-58 es realitzin en els terminis acordats i anirem informant del seu desenvolupament a través dels mitjans de comunicació municipals.

Volem informar també de la creació de dues noves regidories, la d’Habitatge i la d’Infància. Amb aquestes dues noves àrees, i sense incrementar la despesa, volem treballar per millorar la condició de vida dels nostres infants. Volem millorar l’espai que ocupa l’infant en la nostra societat i situar-lo al mig de les nostres decisions. Igualment, intentarem resoldre els principals problemes generats per la crisi en la sempre complicada qüestió de l’habitatge.

 

  

PSCIndependència, sentiments i respecte

Els socialistes de Vacarisses som conscients del moment que estem vivint. Sabem que, els darrers anys, la intransigència del Partit Popular espanyol ha radicalitzat molts catalans i catalanes que, fins ara, mai s’havien plantejat el seu sentiment de pertinença a Espanya i que, ara, en tenen molts dubtes. Tots sabem que els sentiments no es poden qüestionar; es tenen i no hi ha discussió possible, però el que sí que es pot qüestionar és la manera de defensar-los. Recentment, hem viscut a Vacarisses un episodi per part d’aquells que reclamen independència i llibertat imposant símbols i banderes en espais públics institucionals als qui no pensem com ells, sense plantejar-se que estan ferint els nostres sentiments i els de molts altres catalans i catalanes prudents i silenciosos, que mai actuarien d’aquesta manera. El resultat de les properes eleccions al Parlament ens donarà una idea exacta dels sentiments de la majoria dels nostres vilatans i vilatanes, i aleshores, amb resultats a la mà, parlarem de moltes coses i potser ens haurem de replantejar moltes altres, però, entretant, el que demanem és prudència, respecte i tolerància. Els socialistes no anem contra ningú, però està clar que som molt diferents en la nostra manera de fer perquè, senzillament, utilitzem les eines que ens ofereix la democràcia per difondre les nostres idees i el nostre projecte. També volem recordar que, avui dia, ja no és gaire habitual que els governs dels nostres pobles i ciutats tinguin majories àmplies i absolutes i, per això, tenim molts alcaldes i alcaldesses sorgits de coalicions diverses i de pactes de confiança i de lleialtat entre les parts. I aquesta forma de governar-nos requereix més que mai del màxim respecte institucional i això és el que demanem els socialistes de Vacarisses, passi el que passi el 27S.

 

 

logo vxvCent dies de cortesia

En primer lloc, des del partit municipalista Veïns per Vacarisses, volem donar les gràcies a tots el veïns i veïnes que heu confiat en nosaltres i ens heu donat el vostre vot i la vostra confiança. La nostra tasca, a partir d’ara, serà treballar a l’oposició i el nostre compromís és fer-ho amb totes les ganes que dóna la satisfacció de comprovar que, després del desgast que provoca el fet de fer costat al partit majoritari dintre de l’anterior equip de govern, les eleccions municipals no ens han castigat, sinó tot el contrari, hem pujat en el número de vots.
En segon lloc, volem informar que el nostre grup municipal ha assistit a totes les comissions informatives i plens ordinaris i extraordinaris que s’han celebrat des que es va constituir el nou ajuntament, votant a favor i aportant la nostra opinió a totes les iniciatives del nou equip de govern, respectant, com es preceptiu, els cent dies de gràcia, que les normes de cortesia indiquen que s’ha de fer. No obstant això, no volem perdre l’oportunitat de deixar palès que, a l’anterior legislatura, aquest fet no va existir per part de les persones que, en aquells moments, tenien la tasca de fer oposició i van demostrar, des del primer ple de la legislatura, per on anaven les seves intencions.
En tercer lloc, volem deixar constància que la nostra oposició serà de mà estesa a totes les iniciatives de l’actual equip de govern que vagin encaminades a donar serveis i benestar a tots els veïns i veïnes del nostre municipi. No farem una oposició semblant a la de l’anterior legislatura, que va ser de “terra cremada”. Ens hem d’acostumar a governar i prendre decisions, i això no es fa des del Twitter i el Facebook, sinó mullant-se dia a dia perquè, com es diu en castellà, una cosa es predicar y otra cosa es dar trigo.
El nostre desig per a aquesta legislatura és que tingui el mateix tarannà que l’anterior, almenys en respecte i participació.

 

 

Movem VacarissesVacarissencs i Vacarissenques!

Aquí teniu la nostra estrena i presentació en aquesta secció d’El Terme, que esperem que, en properes edicions, vagi essent una miqueta la nostra finestra sobre el que ens “mou” a fer pel nostre
municipi.
Som diferents veus que tenim un projecte comú d’esquerres, explicat resumidament en el nostre programa electoral que ja va ser repartit, en format paper, en les darreres eleccions municipals i que també es pot trobar al nostre web.
Volem comptar amb persones del municipi que convisquin amb la nostra sensibilitat política i amb qui puguem col·laborar en l’elaboració de les bases de la nostra gestió. De fet, ja hi ha persones que s’hi han afegit i d’altres que estan mostrant el seu interès en fer-ho, resultant molt enriquidor per a tots i totes.
Hem de fer plantejaments i gestions que avancin amb el mateix ritme que les necessitats i canvis que es van produint, amb una nova manera de fer política més transparent i participativa; no en va, som treballadors i treballadores, i volem continuar sent-ho, encara amb més fermesa, en la nostra tasca de representació col·lectiva dels vilatans i les vilatanes, i respectant, sempre, els Drets Fonamentals de les persones.
Gràcies per confiar en nosaltres.
Per a qualsevol pregunta, us podeu adreçar a l’e-mail movemvacarisses@gmail.com, la pàgina de Facebook /Movemvacarisses o el Twitter @movemvacarisses.


Data 1 d'octubre de 2015
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats