Si vas de restaurant, emporta't les sobres en una carmanyola
Onze restaurants de Vacarisses participen en la campanya contra el malbaratament alimentari
Per reduir el volum de residus que es genera amb el menjar que deixem al plat quan anem de restaurant, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha endegat la segona edició de la campanya Acaba't el plat a casa, una iniciativa que ofereix carmanyoles a la clientela amb sobres del seu àpat. D'aquesta manera, si no us heu pogut acabar tot el que heu demanat, teniu l'opció d'endur-vos-ho a casa i congelar-ho, reescalfar-ho o aprofitar-ho per elaborar un nou plat.
La campanya tindrà lloc fins al 29 de novembre i rep el suport de l'Ajuntament de Vacarisses. Al municipi, són 11 els restaurants que hi participen: Asociación Torreblanca II, Bar Poliesportiu, Bar Restaurant Camí de l'Obac, Bar Teresa, Cal Quim, Cal Xavi, La Bona brasa, La Graella de Vacarisses, La Pastora, restaurant Cal Kiku i El Cingle.
Fins al moment, el Consorci ha repartit més de 10.000 carmanyoles i s'espera que se'n sol·licitin algunes més, ja que la campanya resta oberta a la participació de nous restaurants. Com a novetat de l'edició d'enguany, tant les carmanyoles com les bosses que s'ofereixen són de material compostable (heu de llençar-les, per tant, al contenidor de l'orgànica!), per reduir l'impacte mediambiental.