Si vas de restaurant, emporta't les sobres en una carmanyola
Â
Onze restaurants de Vacarisses participen en la campanya contra el malbaratament alimentari
Â
Per reduir el volum de residus que es genera amb el menjar que deixem al plat quan anem de restaurant, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha endegat la segona edició de la campanya Acaba't el plat a casa, una iniciativa que ofereix carmanyoles a la clientela amb sobres del seu à pat. D'aquesta manera, si no us heu pogut acabar tot el que heu demanat, teniu l'opció d'endur-vos-ho a casa i congelar-ho, reescalfar-ho o aprofitar-ho per elaborar un nou plat.
Â
La campanya tindrà lloc fins al 29 de novembre i rep el suport de l'Ajuntament de Vacarisses. Al municipi, són 11 els restaurants que hi participen: Asociación Torreblanca II, Bar Poliesportiu, Bar Restaurant Camà de l'Obac, Bar Teresa, Cal Quim, Cal Xavi, La Bona brasa, La Graella de Vacarisses, La Pastora, restaurant Cal Kiku i El Cingle.
Â
Fins al moment, el Consorci ha repartit més de 10.000 carmanyoles i s'espera que se'n sol·licitin algunes més, ja que la campanya resta oberta a la participació de nous restaurants. Com a novetat de l'edició d'enguany, tant les carmanyoles com les bosses que s'ofereixen són de material compostable (heu de llençar-les, per tant, al contenidor de l'orgà nica!), per reduir l'impacte mediambiental.