Receptes de tardor

Dijous, 24 de setembre de 2009

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha elaborat un seguit de receptaris de temporada que pretenen fomentar una alimentació saludable tot gaudint dels productes de temporada. Coincidint amb l'inici de la tardor. la Diputació de Barcelona ha llençat el primer receptari, dels quals n'ha de sortir un per cada època de l'any.


L'alimentació és un element fonamental per gaudir d'una bona salut. Per a un creixement adequat, per al manteniment d'un òptim estat de salut i per poder desenvolupar les diferents activitats de la vida quotidiana, cal una dieta saludable, és a dir, suficient, equilibrada, variada i satisfactòria. Cal tenir en compte que, tot i que els avenços de la indústria alimentària fan que puguem disposar de gran varietat d'aliments durant tot l'any, la utilització de productes frescos de temporada té una sèrie d'avantatges:


  • Millor preu dels productes.
  • Millor qualitat. Els aliments són més frescos i per tant, se'n pot treure un major profit de les seves propietats, obtenint tot el seu valor nutritiu, olor, sabor i textura.
  • Més ecològic. Evita la sobreexplotació del sòl perquè respecta els cicles naturals i les zones de producció. Necessita menys manipulació, transport i emmagatzematge, que redueix el cost energètic i per tant la contaminació.


Podeu consultar i descarregar-vos el Receptari de Tardor en aquest enllaç.

Darrera actualització: 27.03.2025 | 07:50