Entrevista a Cesc Castellet
«Volem apropar el mà xim de propostes culturals a la població»
Â
El restaurador Cesc Castellet és conegut a Vacarisses i Terrassa per la seva vinculació amb les entitats i per haver estat al capdavant del mÃtic Cafè Teatre durant 22 anys, juntament amb la seva parella, la Laura. Al nostre municipi, ha portat el bar de la piscina municipal i està a punt d'engegar un nou projecte. Coneguem-lo millor.
Â
El Cafè Teatre de Terrassa ha esdevingut un sÃmbol de la cultura i la gastronomia egarenques. Què li han aportat les més de dues dècades d'existència?
No hi ha experiència més enriquidora, en el sentit d'estar en contacte permanent amb la gent. A més, aquesta feina ens apassiona i ens formem contÃnuament, no ens perdem una fira, busquem productes nous, intentem documentar cuina antiga...
Â
Per què han decidit tancar l'espai?
Ja tenÃem plantejat fer un canvi perquè, a certa edat, canalitzes les energies d'una altra manera. El Cafè Teatre és un espai amb molta vida i un negoci que funciona, al centre de Terrassa. Però tenÃem la sensació que nosaltres ja no podÃem aportar res al negoci i aquest ens aportava el just per anar vivint. AixÃ, vam decidir que havÃem acabat una etapa i posicionar-nos per la piscina municipal i el Casal de Cultura ens ha portat a fer el canvi abans d'hora. Però encantats i molt contents d'haver estat tots aquests anys al Cafè Teatre.
Â
Tal com esmenta, aquest estiu, han portat el bar de la piscina municipal de Vacarisses, on s'han programat diferents concerts. Creu que hi mancava una proposta musical d'aquest tipus?
Per la resposta de la gent, diria que sÃ. Fins i tot, aquest primer any, ens hem vist desbordats, cosa que s'agraeix, perquè ha vingut molta gent. Crec que hem aportat una nota de qualitat amb la música i hem posat sobre la taula totes les cartes professionals que tenim. Penso que ha funcionat bastant bé. Som molt autoexigents amb aquesta feina i, els primers anys, volem aprendre com funciona perquè cal conèixer el públic nou i les tendències, ja que cada espai té els seus requeriments. AixÃ, hem après què necessita la gent d'aquà i és el que anirem aportant, amb el mà xim segell de qualitat que puguem donar i sempre acompanyats de la cultura i l'art, la nostra marca i hobby traspassat a la feina.
Â
Precisament, està a punt d'engegar un nou projecte al bar del Casal de Cultura de Vacarisses. Quins objectius inicials s'han marcat i quines expectatives tenen?
Intentarem que sigui allò que el seu propi nom indica, a banda del nostre mitjà de vida. Per tant, compaginarem el servei de bar amb la programació cultural. Des d'exposicions de fotografia, pintura i escultura, o qualsevol sensibilitat artÃstica, prioritzant els autors de Vacarisses i de la comarca; fins a música, ja que ens agrada molt la complicitat entre els artistes i la gastronomia perquè el públic gaudeixi de la sensació de menjar al vespre amb música en directe. També tenim un teatre per gestionar i, per tant, intentarem organitzar activitats escenogrà fiques, com una mostra de teatre amateur, concerts, etc. per traure el mà xim profit d'un espai renovat, que ha quedat fantà stic i que invito tothom a visitar. En definitiva, farem un esforç per apropar el mà xim de propostes culturals a la població perquè s'acostumi a conviure amb aquestes arts.
Â
I des del punt de vista gastronòmic?
Tenim previst crear una entitat gastronòmica perquè gaudim d'un espai privilegiat, quant a productes i productors, que cal promocionar. Cal que s'entengui que Vacarisses té gastronomia pròpia i donar peu a aquesta microeconomia, que suposa ajudar-nos entre tots, tenint als bars i a casa productes d'aquÃ.
Â
Segons aquesta idea, com creu que els productes i la gastronomia de proximitat poden ajudar a dinamitzar tant Vacarisses com la comarca?
És vital. A més, la crisi ha fet canviar els hà bits de consum, les polÃtiques proteccionistes no es poden aplicar i tots els centres de les ciutats són exactament iguals, amb un petit comerç que es trasllada o desapareix. Llavors, sols resten pobles com Vacarisses, on pots gaudir d'un comerç de proximitat, que necessita especialitzar-se i unir-se per tirar endavant. La gent ha d'entendre que, encara que sigui més car comprar en una botiga d'aquÃ, en realitat és més econòmic.
Â
Qüestionari vacarissÃ
Un lloc de Vacarisses: La Torrota
Un record vacarissà : La infà ncia
Una activitat vacarissana: Els gegants
Una millora per al municipi: La unió comercial
Un llibre: Els pilars de la Terra, de Ken Follett
Una pel·lÃcula: El resplandor
Un personatge de ficció: Spiderman
Un personatge real: Bob Dylan
Un plat: Patates fregides i ous ferrats