"El pa fa més bona olor"

Dimecres, 3 d’octubre de 2012

El forn continua sent el mateix, igual que la matèria primera, però el pa de la fleca Alavedra ja no es cou com fa uns mesos. Aquest negoci centenari, i que porta tres generacions a la família, havia cuit el pa amb llenya, amb gasoil i, ara, amb pèl·let. El canvi al cremador de biomassa era una idea que feia temps que li rondava pel cap al Martí Alavedra, el propietari, que veia que era molt més sostenible: “és un canvi pel medi ambient, promous i aprofites la neteja dels boscos, i es generen llocs de treball”. El material que es crema ha de ser tractat, però explica “penso també en la massa forestal que hi ha a Vacarisses i tot el que es podria reutilitzar”.


L’empenta final per fer el canvi cap a la biomassa va ser cosa d’en Josep Maria Ortiz, també de Vacarisses, l’enginyer i assessor que els ha ajudat a tirar endavant el projecte del forn, i que també és el tècnic que ha executat el PAES (Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible) per l’Ajuntament de Vacarisses.


Llegeix-ne més al número 56 d'El Terme:





Darrera actualització: 1.04.2025 | 10:42