El Cingle de La Frasera, el millor formatge artesà de cabra de Catalunya
El Fòrum del Formatge Artesà i Català l'ha reconegut amb la medalla d'or
Â
El formatge El Cingle, elaborat per la Formatgeria La Frasera de Vacarisses, ha obtingut la medalla d'or al Fòrum del Formatge Artesà i Català , celebrat a Girona els dies 15 i 16 de març de 2025. Aquest esdeveniment, organitzat per l'Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA), reuneix productors, professionals i amants del formatge per promoure la producció i el consum del formatge artesà català . '
Â
El Cingle ha estat escollit com el millor en la categoria de formatges de cabra de coagulació enzimà tica, premsats i madurats. Es tracta d'una distinció de gran valor, ja que el formatge de cabra és el més elaborat a Catalunya, fet que converteix aquesta categoria en una de les més competitives del certamen, tant per la quantitat com per la qualitat de les peces presentades.
Â
El Cingle és un formatge de cabra de pasta tova amb una textura cremosa i un sabor intens que perdura al paladar. Aquest reconeixement se suma a altres premis obtinguts per La Frasera, com les tres medalles obtingues als World Cheese Awards 2024. '
Â
Aquestes distincions consoliden La Frasera com una de les formatgeries més destacades de Catalunya, reconeguda per la seva qualitat i compromÃs amb la tradició i la innovació en l'elaboració de formatges artesans.' Va iniciar la seva activitat el 2015, de la mà de Jordi Lorente. Elabora els seus productes de manera artesanal a partir de llet de cabra de raça murciano-granadina. A més, aposta per l'energia renovable, disposant de caldera de biomassa i plaques solars.