Cuina d'aprofitament
Un taller va ensenyar com reduir el malbaratament alimentari i els residus generats
Â
El passat 25 de març, el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat va organitzar, a l'escola Font de l'Orpina, un taller de cuina d'aprofitament, adreçat a les AMPAs. En aquest cas, es va convidar les de les escoles municipals. El taller va tenir una molt bona acollida i va comptar amb la participació de 14 persones, entre adults i infants.
Â
La primera part del taller va consistir en una xerrada sobre la reducció de residus a les festes. La Jessica, de l'empresa Espai Ambiental, va donar les pautes per poder organitzar festes més sostenibles, minimitzant els residus generats i utilitzant productes ecològics.
Â
La segona part va constar de dos blocs. Al primer, l'Alfons, també d'Espai Ambiental, va explicar què és el malbaratament alimentari i va oferir molts trucs per evitar-lo.
Â
El segon bloc, en canvi, va tenir un caire més prà ctic. Les persones assistents van formar dos grups per fer una competició de cuina. Per a les receptes, es van utilitzar parts del aliments que normalment llencem, com les arrels del porro, les peles de les patates o una coliflor en no massa bon estat.
Â
Aquest taller ha estat finançat per l'Agència de Residus de Catalunya, mitjançant una subvenció per a la prevenció de residus. En breu, se n'organitzaran d'altres, que anirem anunciant.
Â
Des de la Regidoria de Medi Ambient, també es vol agrair l'escola Font de l'Orpina per haver cedit les instal·lacions del seu menjador.
Â