Benvinguts a pagès
Del 3 al 5 de juny, es podran visitar explotacions agrà ries, ramaderes i pesqueres de tota Catalunya, inclosa la Formatgeria La Frasera de Vacarisses
Â
Benvinguts a Pagès és un cap de setmana en què pagesos de tota Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els seus ramats i els seus obradors. L'edició d'enguany tindrà lloc entre el 3 i el 5 de juny.
Â
Les cases de pagès, granges, obradors i pescadors obriran portes perquè les famÃlies puguin visitar-los i conèixer-los de forma gratuïta. Però Benvinguts a Pagès és molt més: restaurants de tota Catalunya oferiran un menú especial amb producte de temporada i de proximitat, i allotjaments faran ofertes especials amb motiu del Benvinguts a Pagès. En definitiva, es tracta d'una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que s'encarreguen de produir els aliments que ens arriben a taula.
Â
De Vacarisses, hi participarà la Formatgeria La Frasera, on es podran visitar les instal·lacions i conèixer de primera mà el procés d'elaboració dels seus productes, formatges amb llet del seu ramat de cabres. A més, s'hi estan duent a terme altres actuacions, com la plantació d'oliveres ecològiques, la rehabilitació de la masia com a espai de turisme rural i ramaderia, amb la cria de cabres per a la producció de llet i manteniment dels boscos.
Â
Les activitats de Benvinguts a pagès del Vallès Occidental es presenten aquest migdia al Museu de la Pagesia de Castellbisbal. En representació de Vacarisses, hi assistirà la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Olga Serra.