Què cal tenir en compte i quins tràmits s'han de realitzar per iniciar un negoci?
Si cal fer obres d'adequació a l'establiment, s'haurà de sol·licitar la corresponent llicència d'obres, tenint en compte l'accessibilitat al local.
Segons el lloc on interessi ubicar el negoci, hi poden haver condicions urbanístiques que regulin i/o limitin el tipus d'establiments que es poden obrir a cada zona de la vila. L'informe urbanístic corresponent s'ha de sol·licitar al Departament de Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Vacarisses mitjançant el següent formulari.
S’ha de tenir en compte prèviament a l’obertura de negoci, que s’ha d’efectuar el tràmit de legalització de les instal·lacions.
Quins tràmits podeu fer al Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat?
Els tràmits que podeu realitzar al Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat són els següents:
Com puc saber el tràmit corresponent?
Si vols informació prèvia sobre el tràmit que has de dur a terme per iniciar l'activitat, omple el formulari que trobaràs aquí
Com puc demanar la llicència d'activitat pel meu negoci?
En funció de les característiques de l'activitat i del local, correspon una tramitació o una altra:
Per a activitats comercials amb superfície de venda igual o superior a 2.500 m², s'ha de tramitar la llicència comercial davant de la direcció general competent en matèria de comerç de la Generalitat de Catalunya (article 19 del Decret llei 1/2009, de 22 de desembre). L'atorgament de la llicència comercial haurà de ser prèvia a la sol·licitud de la llicència d'obres.
Existeixen altres tramitacions municipals relacionades que et poden interessar en funció del tipus de negoci. Algunes poden ser prèvies a l'obertura i d'altres es poden tramitar un cop iniciada l'activitat:
A la plana web de la Diputació de Barcelona podeu consultar les condicions sanitàries bàsiques que cal considerar per realitzar la vostra activitat a les Fitxes de condicions higièniques i sanitàries dels establiments minoristes d'alimentació, que tenen caràcter orientatiu.
Així mateix, ofereix Guies de pràctiques correctes d'higiene, d'autocontrol i documents relacionats amb les bones pràctiques, per ajudar als operadors dels establiments minoristes d'alimentació a implantar sistemes d'autocontrol de l'activitat.