Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a les alumnes de Vacarisses amb millors notes a la selectivitat

16 de juliol de 2025


La Raquel Giménez Fernández, alumna de l’Escola La Vall de Bellaterra, és una de les tres estudiants que han tret millor nota a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) d'aquest any a Catalunya. I la Sara Serrano Poyatos és l’alumna de l’Institut de Vacarisses amb millor nota. Totes dues viuen al nostre municipi i hi hem conversat perquè ens expliquin la seva experiència i els seus projectes de futur.

 

Abans de res, l’enhorabona a totes dues. Comencem per l’inici, com us vau preparar les PAU?

Raquel: Aquest any teníem la dificultat d'enfrontar-nos a un nou model de selectivitat, però he intentat seguir el que deien els models publicats i estudiar amb aquests. Treballar durant el batxillerat, estudiant de mica en mica totes les assignatures, és essencial per poder encarar bé les PAU.

Sara: Amb molta constància al llarg de l'any. Els exàmens trimestrals són com una selectivitat tres vegades a l'any i això ja em permetia aprendre a organitzar-me. A partir d’aquí, és repassar, repassar i repassar... I el mes que ens va quedar fins a la selectivitat, em vaig dedicar a repassar el que ja sabia, perquè, en teoria, no has d'aprendre res de nou. També vaig practicar molts exàmens d’anys anteriors, tenint present el canvi de model d’enguany.

 

Tots els anys, sorgeix alguna controvèrsia al voltant de l’examen d’alguna assignatura. En el vostre cas, quin us va resultar més complicat?

Raquel: Crec que el que em va resultar més complicat va ser el de castellà, perquè vam haver de fer un text expositiu sobre el concepte incertidumbre.

Sara: La veritat és que en matemàtiques sempre hi ha controvèrsia, però jo vaig fer el científic i aquest any molt bé, almenys des del meu punt de vista. El d’història va ser l'únic examen amb què em vaig quedar més parada, però, sorprenentment, les correccions van anar molt bé. En canvi, l’examen de català em va semblar molt fàcil i les correccions no van ser les que m'esperava. Així que m'he adonat que pots sortir de l'examen amb molt males sensacions i que la correcció sigui bona, i a l’inrevés.

 

Amb les notes que heu tret, suposem que no tindreu cap problema per accedir a la universitat. Què heu decidit estudiar i on?

Raquel: Vull estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra.

Sara: En un principi, volia estudiar física, però després vaig canviar d'idea i volia fer una enginyeria, així que he optat per un doble grau d'Enginyeria Aeroespacial i Enginyeria Física, dins el programa CFIS de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Per accedir-hi, vaig haver de fer unes proves a finals de maig i he estat admesa, a més d’haver superat la nota de tall de tots dos graus.


Sempre heu tingut clar que volíeu dedicar-vos a aquesta professió o, en canvi, us ha costat prendre aquesta decisió?

Raquel: Des que era petita, he sentit curiositat pel món audiovisual i, tot i que em va costar una mica decidir-me, quan vaig investigar més la carrera, vaig sentir que era l'elecció adequada.

Sara: Des de petita, tenia clar que volia estudiar astrofísica, però la meva germana està fent Enginyeria a l'UPC i està molt contenta. Llavors, vaig començar a interessar-me per les diferents enginyeries, perquè física és molt teòric. També em va ajudar molt el Saló de l’Ensenyament, on vaig informar-me i vaig decidir que el doble grau era perfecte.

 

Com us veieu d’aquí a deu anys?

Raquel: És una mica difícil saber on seré d’aquí a deu anys; tanmateix, m’agradaria pensar que estaré treballant en algun projecte relacionat amb el món audiovisual i que m’apassioni.

Sara: En teoria, són quatre anys i mig de carrera i, després, m'agradaria fer un màster d'astrofísica o d'aeronàutica, a més d’un Erasmus perquè m'agradaria molt sortir i practicar més l’anglès. D’aquí a deu anys, espero estar treballant dins del camp aeroespacial, sobretot, que és el que a mi m'agrada, o dins d'alguna empresa o associació, com l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya. Realment, hi ha moltes opcions, tot i que encara no tinc clara l'especialitat.

 

Després d’un esforç tan gran i uns resultats tan positius, com teniu pensat passar l’estiu?

Raquel: Aprofitaré l’estiu per descansar, passar temps amb les meves amigues i llegir un munt.

Sara: Relaxada i amb molta calma. Un cop acabades les PAU, ha sigut una desconnexió total. Altres estius sí que havia fet algunes coses relacionades amb els estudis per entretenir-me, però aquest any és de desconnexió. He anat a la platja, he sortit amb els amics, de vacances, amb la família... I estic tornant a reprendre alguns hobbies que havia deixat abandonats pel batxillerat, com llegir i caminar.


Qüestionari vacarissà de la Raquel

Un lloc de Vacarisses: la biblioteca El Castell

Una activitat vacarissana: la Festa de la Vaca

Un record vacarissà: celebrar Sant Jordi a la Plaça Major

Una millora per al municipi: augmentar la freqüència de trens

Un llibre: El Senyor dels Anells

Una pel·lícula: El club dels poetes morts

Un personatge de ficció: el professor Keating d’El club dels poetes morts

Un personatge real: l'escultora Camille Claudel

Un plat: empanada


Qüestionari vacarissà de la Sara

Un lloc de Vacarisses: la Font de l’Orpina

Una activitat vacarissana: la Lliga del Llumillu

Un record vacarissà: anar a la Font de l’Orpina amb el meu avi

Una millora per al municipi: més busos, sobretot, els caps de setmana

Un llibre: Els miserables, de Víctor Hugo

Una pel·lícula: Interstellar, de Christopher Nolan

Un personatge de ficció: Jean Valjean, d’Els miserables

Un personatge real: la cantant Taylor Swift

Un plat: truita de patates



  • La Raquel i la Sara, les alumnes de Vacarisses amb millors notes a la selectivitat.
  • La Raquel Giménez Fernández, alumna de l’Escola La Vall de Bellaterra.
  • La Sara Serrano Poyatos, alumna de l’Institut de Vacarisses.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats