Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Situació del subministrament d’aigua a Vacarisses

28 de setembre de 2022


Tot i la lleugera millora que s’ha detectat, encara no es pot garantir el servei continuat durant les 24 hores

 

Vacarisses continua en situació d’emergència per la manca d’aigua als aqüífers que abasteixen el municipi. És cert que s’ha detectat una lleugera millora respecte als mesos anteriors, deguda principalment a la reducció del consum, les pluges de les darreres setmanes i l’augment de l’aportació de Mina, Aigües de Terrassa, que arriba via Els Caus. No obstant això, encara no es pot garantir el servei continuat durant les 24 hores.

 

Alguns dies del mes de setembre s’ha tingut aigua a qualsevol hora i nucli habitat de Vacarisses. Això no vol dir, però, que hagin finalitzat les restriccions, sinó que es deu a les proves que s’estan realitzant en diversos àmbits: per disminució o augment de pressió a la xarxa, pel treball de reducció de fuites en punts crítics, per control i manteniment dels nivells dels pous, etc.

 

La previsió és que, un cop el pou nou d’El Palà estigui en funcionament i segons el seu rendiment, es puguin reduir encara més o eliminar les restriccions. Es preveu que les obres de connexió d’aquest nou pou a la xarxa general finalitzin en uns dies.

 

En breu, s’iniciarà una altra actuació: la connexió del pou de Torreblanca directament al pou de capçalera del nucli, per tal de millorar-ne el rendiment i la capacitat hídrica de tota la xarxa. Aquestes obres es portaran a terme als carrers Fonts de Sant Pere i Barceloneta.

 

A més, a l’espera de la connexió en alta des de Viladecavalls/Terrassa, l’Ajuntament seguirà treballant i planificant com s’encara el proper any, ja que, de moment, no hi previsió d’un augment dels registres totals de pluges. Recordem que, a la nostra vila, els registres històrics són de 600 l/m2 de mitjana, mentre que, tant al 2021 com enguany, la quantitat és molt inferior, d’uns 350 l/m2.

 

Per tot plegat, seguim demanant prudència i recordem que cal mantenir un consum responsable de l’aigua. Gràcies de nou per la vostra comprensió i conscienciació sobre aquest tema.  • Situació del subministrament d’aigua a Vacarisses.
  • Situació del subministrament d’aigua a Vacarisses.
  • Situació del subministrament d’aigua a Vacarisses.
  • Situació del subministrament d’aigua a Vacarisses.
  • Situació del subministrament d’aigua a Vacarisses.
  • Situació del subministrament d’aigua a Vacarisses.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats