Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Pressupostos participatius 2019

16 de maig de 2019


Les 10 propostes finalistes s’estan valorant econòmicament i, en breu, la ciutadania podrà votar aquelles que considera més necessàries

 

El passat 31 de gener, va finalitzar el termini per presentar propostes per als pressupostos participatius de 2019. El següent pas era la valoració d’aquestes.

 

D’un total de 21 propostes rebudes, se’n van descartar 5 inicialment per no complir els criteris establerts (la majoria no es podien considerar propostes d’inversió, tal com es demanava). De les 16 restants, es proposa unificar-ne 3 per tractar-se de propostes molt similars, quedant-ne, així, 14 per a la fase de valoració tècnica. En aquest darrer procés, s’han hagut de descartar 4 propostes per diferents motius: perquè la valoració econòmica ha estat superior als 30.000 euros que s’hi destinaran, perquè no són viables tècnicament o bé perquè es consideren actuacions de manteniment i ja es preveia executar-les en un futur immediat.

 

Un cop determinades les propostes executables, s’està treballant en la darrera fase de valoració econòmica, abans de sotmetre-les a votació. Les 10 propostes finalistes, que es podran votar en breu per dur-les a terme fins a exhaurir l’import destinat són les següents.

  1. SKATE PARK

A l'anterior procés de pressupostos participatius, ja es contemplava aquesta proposta promoguda per l'àrea de Joventut i un grup força nombrós de joves. La ubicació d’aquest equipament, d’uns 300 metres quadrats aproximadament i format per sis mòduls, es preveu fer a l’Av. Muriel Casals, al costat del poliesportiu.

  1. MARCATGE DE LA CURSA DE LA CAMPANA

Aquesta proposta promoguda per l’AE Vacarisses Corre preveu marcar, d’acord amb els criteris de senyalització del Parc Natural, l’itinerari de la cursa de la Campana. A part de membres de l’entitat, hi ha força gent que sovint fa el recorregut pel seu compte i fora de les dates dels entrenaments habituals. Aquesta iniciativa pretén promocionar l’esport i el nostre entorn.

  1. LAVABOS ALS PARCS INFANTILS

Una veïna ens fa arribar la seva proposta per dotar de lavabos públics els parcs infantils amb major afluència d’infants. Un cop valorada la idea, es preveu adequar i fer obres de millora als lavabos de la pista ubicada al costat de la piscina municipal per donar servei a les famílies usuàries de la Plaça 11 de setembre (Parc de l’Aranya). Al sector de Can Serra, es preveu la instal·lació d’un mòdul de dos serveis al parc infantil de l’entrada a la urbanització.

  1. ARRANJAMENT ZONA VERDA PG. DE LES OLIVERES

L’AAVV de Torreblanca de Montserrat ens fa arribar aquesta proposta per condicionar la zona verda que es troba al Passeig de les Oliveres. La idea és desbrossar i netejar la zona i eixamplar un espai a l’alçada de la vorera per habilitar-lo com a zona d’ombra.

  1. MILLORA DE L'EQUIP DE SO DEL CASAL DE CULTURA

Proposta de millora de l’equip de so de la sala del Casal de Cultura davant la programació estable de teatre i de cinema, així com de concerts organitzats per part de diferents entitats i l’Ajuntament. Es proposa fer el canvi de l’actual equip analògic a un equip digital. La proposta contempla la compra de l’equip, així com la seva instal·lació.

  1. INSTAL·LACIÓ DE CAIXES NIU PER A RATPENATS I OCELLS PER COMBATRE, EN PART, EL MOSQUIT TIGRE

La proposta se centra en la instal·lació de caixes niu o caixes refugi per a ratpenats i ocells per incentivar la seva presència als focus de major concentració de mosquits, intentant implicar el veïnat en el seu manteniment. Aquesta iniciativa pot contribuir a reduir les molèsties que provoca la presència dels mosquits i, en especial, el mosquit tigre. A títol indicatiu, és interessant saber que un sol ratpenat pot arribar a consumir, en una sola nit, gairebé el seu propi pes en mosquits adults (més de 300!).

  1. ADEQUACIÓ D’UNA ZONA DE PASSEIG AL CARRER FILADELFIA

Aquesta proposta ens arriba d’una veïna de La Coma. Explica que alguns trams d’aquesta via són molt plans i molts veïns i veïnes hi passegen amb infants o bé amb gossos o bé hi fan un tomb amb bicicleta. La proposta inicial plantejava donar un ús exclusiu d’aquest carrer a vianants, però això no és possible, ja que es tracta d’un carrer d’accés al polígon. Un cop estudiada la idea, es preveu adequar diferents espais al llarg de la via que convidin i facilitin el passeig a peu.

  1. INSTAL·LACIÓ DE CARTELLERES INFORMATIVES

Per millorar la difusió de la informació pel que fa a les diferents activitats que s’organitzen des de l’Ajuntament i les diferents entitats, un veí ens proposa recuperar part de les cartelleres per complementar la difusió que es fa a través de les xarxes o de forma digital.

  1. PROJECTE DE REMODELACIÓ I MILLORA DEL PATI DE L’ESCOLA BRESSOL EL CUC

Des de l’equip educatiu de l’Escola Bressol El Cuc, s’està treballant en el projecte de remodelació i millora del pati, entenent aquest espai com un agent educatiu. El projecte pretén oferir propostes didàctiques naturals que fomentin la descoberta i l’experimentació dels infants, estimulant els sentits i aportant coneixements i respecte vers la natura. Aquesta proposta contempla l’elaboració del projecte i una primera actuació, així com l’organització i direcció d’obra.

  1. PAPERERES DE FRACCIONS I PAPERERES D’EXCREMENTS DE GOSSOS

Aquesta proposta es configura a partir de tres propostes molt semblants. Dues d’elles rebudes per part d’un veí i una veïna i, l’altra, per part de l’àrea de Medi Ambient. Es tracta de substituir part de les papereres que hi ha actualment als carrers de Vacarisses per mòduls de recollida selectiva, per tal de separar per fraccions, donant coherència al projecte del Porta a Porta. A més, es preveu instal·lar també papereres per a excrements d’animals. En una fase inicial, es proposa instal·lar dispensadors de bosses per recollir-los, però s’acorda poder-les dispensar de forma gratuïta a tothom qui tingui el o els animals censats al municipi.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats