Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Informació d'interès

Consells per conduir sobre nevat

7 de gener de 2021


La neu és una inclemència meteorològica que ens acompanya amb moments fotogràfics idíl·lics, però, si ens agafa a la carretera sense previsió o no prenem les mesures de seguretat idònies, es pot convertir en un malson. 

 

Quan condueixes amb neu, sobretot es veu afectada l’adherència dels pneumàtics a l’asfalt i també la visibilitat. Per poder reaccionar amb seguretat, la prevenció és vital i per això cal que abans t'informis de la situació meteorològica i, si hi ha previsió de nevada, cal que portis preparades les cadenes, així com també guants, roba d’abric i el dipòsit de benzina ple.

 

Si et toca conduir sobre nevat, fes cas d’aquests cinc consells:

  • Modera la velocitat.
  • Fes una conducció suau, sense cops de gas i sense girar la direcció de manera brusca.
  • Fes servir el fre tan poc com es pugui i, si és imprescindible, amb molta suavitat; per això és recomanable augmentar la distància de seguretat amb la resta de vehicles.
  • Si baixes del vehicle per posar cadenes, fes-ho amb seguretat: si és possible, fora de la calçada, i si es fa al voral, cal portar l’armilla reflectora posada i col·locar els triangles de senyalització.
  • Amb vehicles de canvi automàtic, cal procurar conduir en posició manual. En els vehicles que disposin de control d’estabilitat/control de tracció (ESP) i tinguin la possibilitat de desactivar-lo, és aconsellable fer-ho.

Pneumàtics d’hivern, una alternativa a les cadenes

Les cadenes són els equipaments especials més coneguts per fer front a la conducció amb neu, però també existeixen els pneumàtics d’hivern. Tanmateix, aquest tipus de rodes és recomanable instal·lar-les en regions en què la temperatura se situa sovint per sota dels set graus i solen ser adients entre els mesos d’octubre i març. Convé destacar que les característiques dels pneumàtics d’hivern els fan útils no només sobre neu sinó en una gran diversitat de sòls on tenen una millor adherència i resposta de frenada a baixa temperatura.  • Consells per conduir sobre nevat. Font: Gencat

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats